Tiistaina oltiin valmennusryhmän kanssa Mouhijärvellä Marian koulutuksessa. Treenien piti kestää iltakahdeksasta kymmeneen, mutta taidettiin lopetella joskus puolenyön aikaan. Kotona olin yhdeltä ja nukkumaan pääsin kahdelta. Vähän oli vaikeaa mennä aamulla töihin, mutta mitäpä sitä ei tekisi agilityn tähden.

Tehtiin aika vaikeaa 26 esteen rataa, johon tutustumiseen käytettiin kyllä ihan kunnolla aikaa. Käytiin rata yhdessäkin läpi ja mietittiin eri ohjausvaihtoehtoja. Pariin kohtaan päätinkin vaihtaa omaa suunnitelmaani. Ensimmäinen oli semmoinen kahdella hypyllä pyörimiskohta, johon Maria neuvoi aluksi aika monimutkaiselta näyttävän "tuplasylkkärin". En edes yritä selittää, mutta ihan onnistuneesti mä sen lopulta tein. Lopussa oli putki-hyppy-kepit -kuvio, jossa kokeilinkin oikaista kepeille yhden hypyn ulkopuolelta sen sijaan, että olisin mennyt putkensuulle hakemaan Tuittua. Tämäkin meni hyvin, kun sain vain kepeille viennissä (jyrkkä avokulma ulkopuolelta ohjaten) kropan ja kädet oikeaan suuntaan. Eli suunta tiukasti kepeille ja koira vastaisella kädellä hanskaan.

Hyvästä suunnittelusta huolimattakaan se rata ei mennyt ihan puhtaasti läpi. Ei lähellekään... Lähes joka kuviossa sählättiin jotain tai sitten parannettiin ohjausta muuten vaan. Toisessa kepeille viennissä vaihdoin vielä ulkokautta heittämisen ja leikkaamisen valssiksi ja yhden jo valmiiksi epävarman persjätön jätin tekemättä.

Kivat ja tehokkaat treenit!