Mennään viikonloppuna Keuruun markkinoille toko- ja agilitynäytökseen. Katja pyysi Luuta ja Intoa (ja vähän Taitoakin) Zenin seuraksi tokonäytökseen, ja agility hoitunee siinä sivussa. Samaan rahaan otan sitten Nipsunkin agiliitelemään. Tokonäytöksen runko hahmottui tällä viikolla, eli sitä ei todellakaan ole treenattu. Tänään oli pakko Katin kanssa mennä kokeilemaan muutamaa juttua. Ja hyvä, että mentiin! Ei ollutkaan ihan niin yksinkertaista.

Pienen tokoesittelyn aikana olisi tarkoitus kierrättää koiria vuorotellen kuuluttajan ympäri. Kuulostaa simppeliltä, ja kiertäminenhän on meidän bortsuista tosi siistiä. Ei olla vaan oikeastaan koskaan käytetty kierrätykseen ihmistä. Lähes kaikki muu pienistä rakennuksista lähtien on kyllä kokeiltu... Ilmeisesti molemmat ovat fiksoituneet siihen, että ohjaajan lisäksi muut ihmiset tokokentällä ovat ilmaa :D Siinä kierrettiin kyllä kaikki mahdolliset puut, pensaat, tolpat ja merkit, mitä kentältä löytyi.

Ensimmäinen haaste löydetty, eikä päästy vielä edes varsinaiseen ohjelmaan asti. Tästä tulee varmasti näyttävä show. (Suunniteltiin jo, että kuuluttajan pitää nojailla johonkin tolppaan, että koiramme kykenevät suoriutumaan.)

Sitten kokeiltiin seuraamista rinnakkain. Se onnistui ihan hyvin. Vaikeinta on ohjaajilla, jotka joutuvat kyttäämään toisten kävelyrytmiä, mutta onneksi koirat voi jättää oman onnensa nojaan, ne kyllä hoitavat osuutensa.

Idari vastakkain sujui myös ongelmitta, mutta hyvä, että tuli tämäkin kokeiltua. Hetki piti nimittäin pähkiä, että miten ohitetaan toisemme keskisuoralla koirien maatessa vierekkäin.

Kaukot yhtäaikaa olivat vähän vaikeat molemmille koirille. Nämä tämmöiset ovat vielä vaikeampia juuri Inton ja Luun kanssa, koska olemme Katin kanssa niin tuttuja molemmille koirille. Luu teki toisessa setissä kaikki asennot yhdellä käskyllä ja takatassuja liikuttamatta, mutta kovin jähmeä se oli.

Luoksetulo vuorotellen ristiin ei kuulostanut pahalta, mutta se oli Luulle vaikein nakki. Ensin se ei pysähtynyt millään, vaan tuli pomppien läpi! Varmaan ekaa kertaa elämässään :D Kun sain sen pysähtymään (huonosti), se lähti tulemaan ja meni maahan Katin käskyillä. Tajusin, että ei olla kyllä luoksetulon stoppeja tehty kovin kummoisilla häiriöillä, joten saatiinpa ainakin treenilistalle tavaraa! Tehtiin lopuksi vielä pelkästään Luun kanssa yksi stoppi takapalkalla ja sitten stopissa pysymistä Katin huudellessa käskyjä. Näissä oli jo ok, mutta saa nähdä, kuinka käy. Onneksi se yleensä hoksaa nää häiriöjutut nopeasti.

Sitten ohjattu, joka tehtiin vastakkain samoille kapuloille. Merkille lähetyksissä ja niiden ajoituksessa oli jotain säätöä, mutta suunnat sujuivat. Ihan makean näköistä kyllä, kun koirat noutavat yhtäaikaa peilikuvana :)

Loppuun kokeiltiin vielä vierekkäisille merkeille lähetyksiä rinnakkain ja vastakkain. Luu oli näissä aika hyvä, tosin merkin paikka vähän kärsi, joten pikkuisen herpaantui. Intolle tämä taas oli haastavaa ja kerran se meni varovaisesti samalle merkille, jossa Luu jo oli. Onneksi näiden kahden kanssa ei tarvitse varoa mitään konflikteja. Vaikka Luu on muuten melkoinen bitch, Into<3 saa viedä vaikka lelun kuonon vierestä :)