Lauantaina oli pitkä kisapäivä Hyvinkäällä. Ensin Luun kanssa kolme starttia ja sitten heti perään Nipsun kanssa kolme. Hauskaa, kun joskus on maksit ja minit peräkkäin, niin voi tuommoisiinkin kisoihin ilmoittautua.

Tuomareina oli Huittisen pariskunta, makseissa Anne ja mineissä Harri. Kummallakaan ei yleensä ihan helppoja ratoja ole, mutta ennakko-odotuksiin nähden nämä olivat ihan mentäviä. Annen ehkä vähän haastavampia, Harrin minien radat oli oikeastaan tosi hauskoja - ja vauhdikkaita.

Ensin oli vuorossa hyppäri. Alkuun olin tosi tyytyväinen. Tuommoiset "kutsu ja käännä"-alut on Luun kanssa hankalia, kun se lataa niin raivolla kohti, mutta pienellä sivuirrotuksella tuli tosi nätisti ja ihan jopa kääntyi pussista. Myöhässä olin silti jatkossa ja peräkuvion valssissa rima alas. Muutenkin vähän lenteli, mutta piti rimat siihen nähden hienosti. Loppuun olin suunnitellut sylkkärin, mutta en sitten tietty osannut sitä tehdä. Tästä pyörimisestä ei kuitenkaan saatu kieltoa, joten yksi rima jäi ainoaksi virheeksi. Ihan hyvin hyppäriltä! (Vaan kyllä tuntuu mahdottomalta sen ekan hyppärisertin saaminen...)

Ekan agiradan virheet tulivat taas viidellä ensimmäisellä esteellä. Aalta tuli aika liukkaasti, tuskin ois pysähtynyt ilman vapautustakaan... Aan jälkeen muurilta palikka alas. Sitten ohjasin huonosti seuraavalle hypylle (varoin varmaan maalihyppyä, enkä kääntänyt rintamasuuntaa tarpeeksi) ja Luu lähti heti jahtaamaan jalkoja. Pysäytin ja toruin tästä, sitten jatkettiin. Tästä ei oltu muuten myöskään ainakaan merkitty kieltoa, vaikka olisi periaatteessa voinut olla hyllykin pysäytyksestä...! Ennen keppejä vielä rima alas, mutta sitten loppu puhtaasti. Loppuhypyt oli aika vaikeat, mutta jotenkin pysyttiin oikealla radalla :)

Vikalla radalla Luu oli tosi räyhäkkään tuntuinen, mutta siihen nähden homma pysyi yllättävän paketissa. Hyppäsi rumasti, mutta ei tiputtanut kuin okserin, joka tehtiin melkein nollavauhdista. Alussa tuli aan sivuirtoamisessa ihan liikkeen mukaan, ei osunut edes kontaktialueelle...! Pysäytin hetkeksi. Sitten tosiaan se okserin rima, mutta taas kun viidestä ensimmäisestä esteestä selvittiin, loppu meni puhtaasti. Loppuun olin kyllä suunnitellut tosi hitaan vaihtoehdon. Tein persjätön puomille ja Luu joutui odottelemaan siellä sekuntikaupalla, kun se oli tietty alastulolla ennen mua... Mutta tulipahan treenattua sitä pysymistä tuon aan jälkeen. Keinulla vähän jäkitti ja jäi korjauksellakin vinoon, ärsyttävää.

Luun radat

Minien eka rata oli tämä sama. Nipsun kanssa jotenkin tyhmästi varmistelin sitä aata, ois pitänyt reilusti vaan vedättää sivuun. No, osui kumminkin. Muuten meni ihan kivasti, mutta puomin sijasta levisi putkeen. Luulla olin tehnyt vastakäännöksen hypylle, mutta ajattelin, että Nipsu kääntyy ihan perinteisellä. Putki oli kuitenkin aika kaukana. No, ei kääntynyt. Tuo läpijuoksun kontaktikäskykään ei toki ole varmasti niin vahva kuin "kiipee". Käytän sitä paitsi samaa "mene"-käskyä irtoamisissakin, joten aika tyhmää ottaa se kontaktikäskyksi :D Se vaan jotenkin jäi. Alastulolle ei varmaan osunut, joten siitä ois sitten vitonen tullut kumminkin. Loppuhypyillä kyseli, mutta meni sentään.

Tokalla radalla oli aika jännittävä putkesta putkeen -suora. Ehdin persjättöön, se oli tämän radan ilonaihe. En kyllä ehtinyt aloittaa persjättöä ajoissa, sen verran piti varmistaa putkeen irrotusta. Ja Nipsu tuntui olevan putkessa tosi kauan. Tälläkään radalla en vaan saanut sitä puomille. En kyllä ohjannutkaan, luotin liikaa käskytykseen ja siihen, että puomi oli ainut edessä näkyvä este. Tuli siis kokonaan ohi. Eikä tälläkään radalla osunut kontaktille, joten nolla olisi jäänyt tekemättä eniveis. Mutta ei se mitään. Näiden ja edellisten kisojen tavoitteena oli saada kontaktien kisahimmailut pois ja siinä on onnistuttu ihan hyvin :)

Hyppäriä odotellessa touhuttiin vähän jotain tokojuttuja Luun kanssa. Myöhästyin sitten vähän tutustumisesta, kun se aloitettiin ilman kuulutusta... Satuin vaan vilkaisemaan radalle ja huomasin siellä porukan jo pyörimässä. Kiva. Onneksi oli taas lyhyt ja selkeä rata, ehti ihan hyvin oppia. Suunnitelma jäi vähän semmoiseksi, että mitähän tästä tulee. Tehtiin ihan kamalan huono nolla, en muista, koska olisi ollut Nipsun kanssa noin takkuista. Se tuntui tosi tahmealta, eikä irronnut mihinkään. En tiedä, oliko oikeastikin jotenkin tosi hidas, vai eikö vain päästy samaan rytmiin. Päätykuviossa meni ihan huitomiseksi, kun oma liike loppui jo, mutta Nipsu ei mennytkään. Ehkä nyt sitten pisteet siitä, että taistelin loppuun asti :) Sijoitus vasta kuudes, mutta kärkeen ei kuitenkaan ollut kuin alle sekunti. Aika tiukkaa kisaa mineissä, olikohan seitsemän ekaa sekunnin sisällä! Ja nollia tuli paljon.

Nipsun radat