Maijulla on lomaviikko, joten jatkettiin treeniputkea maanantainakin. Luun ohjelmassa oli hyppytekniikkaa, laatikkoa ja vähän tokoa. Tuittukin hyppeli ja tokoili pienesti.

Hyppelyillä aloitettiin. Tehtiin korkeuden arviointia. Neljän hypyn perussarja, viides yhdeksän jalan päässä ja korkeus 30-35-40-35-30 cm. Helpolta näytti ja Luu mitoitti hypyt korkeuden mukaan.

Muutettiin systeemit sitten pikkukoirien perussarjaksi ja Tuittu meni kolme kertaa. Nyt näytti ihan hyvältä. Viimeksi kun kokeiltiin, Tuitulla oli jotain ongelmia ja se steppasi väliaskeliakin hyppyjen väliin.

Laatikkoa tehtiin Luun kanssa putken ja hypyn kautta niin, että liitin omaa liikettä mukaan. Niin kuitenkin, että annoin Luun mennä laatikolle edeltä. Aluksi oli ymmärrysongelmia, mutta loppuun saatiin monta hyvää toistoa. Ylihyppelyitäkin tuli muutama. Täytynee tehdä ensi kerralla vielä samantyylistä, mutta luulen, että aika pian voidaan laittaa laatikko maassa olevalle ylösmenolle.

Mulla on vaan ongelma, kun en ole keksinyt tähän hyvää käskysanaa :D Ideoita? Se pitäisi erota "putkeeeeen"-käskystä ja olla helppo huutaa ja hokea. "Osu" on ehkä vahvimmilla, mutta en ole varma siitäkään... "Kiipee" on käytössä kontakteilla muuten, tarkoittaen siis alastulokontaktia.

Tokoista tehtiin ensin seuraamista ja tunnaria Maijun liikkuroidessa ja auttaessa. Seuraamisessa ensin muutama pätkä normaalikäyntiä käskytettynä, sitten hidasta niin, että Maiju naksutti. Oli nyt parempaa kuin perjantaina, eli ehkä jonkunlaista prosessointia tapahtunut pään sisällä... Tehtiin liikkeellelähtöjä ja aika lyhyitä pätkiä.

Tunnari oli TAAS hyvä :) Jäin seisomaan n. askeleen päähän kapuloista. Luu osui oman kohdalle melkein heti, tarkisti nopeasti viereiset, mutta nosti oman muita nuuskimatta. Tein erikseen pari tuontia omalla. Kerran pyöräytti, muuten hyvin.

Tässä välissä Tuittu teki omia juttujaan. Piiiitkä seuraaminen. Yritin saada Tuittua kyllästymään, mutta ei onnistunut.

Jääviä. Yhden seisomisen istui, mutta paremmin alkaa tämäkin taas olla mielessä. Seisomisessa pysymistä autoin heittämällä namin maahan, sen jälkeen pysyi hyvin. Maahanmeno ok. Istumisessa taisi vähän yliyrittää ja meinasi mennä maahan asti.

Yksi luoksetulo kokonaisena. Nousi maasta ylös, mutta itse luoksetulo perussettiä.

Hyppynoutoa agihypyllä ja Luun puisella. Hienosti. Vinotkin onnistui lopulta auttamalla.

Voi kun Tuitun saisi joskus jotenkin samaan vireeseen koetilanteessa... Kaikkea pientä noissa liikkeessä on, mutta kyllä se normisuorituksella voittajan ykkösen saisi.

Luu teki vielä lopuksi metallinoutoa ja kaukoja. Metallilla ensin nostoja. Heittelin ja päästin hakemaan kapulaa korjaamatta. Superisti lähti kiertämään taakse, vaikka kapula oli suoraan edessä! Selvästi on ajatus mennyt perille ja otettu mukaan :) Metallilla myös pitoa. Hengailua, seuraamista, maahanmenoa, putkea, lelun heiluttelua ja aan alastulokontaktia. Kaikkea sitä joutuu pieni koira tekemään kapula suussa.

Kaukoista nyt m-s-m-vaihtoja. Tuli sinne kyllä jotain omatoimista kurreakin mukaan, mutta ei se oo niin justiinsa ;) Pääasia on toistaiseksi tekniikka ja asenne, kyllä sen maltin ja asentojen erottamisen sitten ehtii.

Olipa kiva aloitus viikolle!