Marken ryhmällä oli tänään omatoimitreenit ja oltiin tulossa Minnan kanssa kahdestaan. Mun ryhmästä taas Emma oli tulossa yksinään. Yhdistettiin voimamme ja kutsuin vielä Maijunkin kuokkimaan, kun tuli sattumalta puheeksi, että oli menossa muutenkin treenaamaan. Hyvin saatiin neljän hengen porukalla kulumaan kaksi tuntia... Minna teki Velhon kanssa vain yhden setin, joten suurin osa ajasta jaettiin kolmistaan. Tehtiin kaikkiaan kolme kierrosta ja jokainen sai varmasti treenata niin paljon kuin halusi... ohjaajista siis! ;)

Siinä vaiheessa, kun kuvittelin olevani ehkä Minnan kanssa kaksin, piirustelin radan, jonka sai rakennettua vähällä vaivalla. Aina pitää yrittää päästä mahdollisimman helpolla ;)

2013_08_22-normal.jpg

Tuossa oli rimantiputuskohtia viikonlopun kisoista, tai ainakin niitä vastaavia tilanteita. Alun jarrututusta tehtiin useampi kerta, kokeiltiin myös eri ohjauksia. Ennakoiva valssi oli selvästi para... vähiten huonoin. Ihmisnuoli toimii niin kauan, kun en meinaakaan liikkua pois alta. Jos liikun (niinkuin pitäisi), Luu leiskauttaa heti hehtoloikalla perään. Koitin myös olla valmiina putkella ja sivuirrottaa. Tälläkin teki kilometrin kaarroksen. Ja oli silti joka kerta paremmin kuulolla kuin kisatilanteessa!

Ajattelin ottaa lähdöt tehotreenin ja palkkailla niitä joka radalla. Jos se jonain päivänä siirtyisi edes vähän kisaradoillekin.

4-5 -väli oli tosi vaikea, siihen ei keksitty mitään toimivaa. Tuohan on vähän vastaava kuin se meidän 0-radan alku, paitsi että nyt tultiin putkesta. Olen entistä vakuuttuneempi, että ilman sitä vastakäännöstä Luu olisi kisoissa ollut siellä puomilla... Treeneissä yritän vastakäännöksiä välttää, joten tähän en sitä kokeillut. Kaarrotuksella siis mentiin. Koitin sylivekkiä, niistoa ja pyöritystä vitosella. Pyöritykseen lähti ehkä inasen paremmin, noilla, missä rintamasuunta oli koiraa kohti, tuli vielä nihkeämmin. Ongelma lähti kuitenkin neloshypyltä, johon leiskautti kilometrin hypyn, koska mun oli pakko liikkua.

Kutoselle valssasin, kisoissa vastaavassa kohdassa tippui rima. Nytkin varmaan jollain versiolla, mutta saatiin monta onnistumistakin. Juuri tämmöisessä kohdassa mun on vaan jotenkin niin vaikeaa antaa koiran lentää, kun en saa sitä kokoamaan. Se kääntyi kuitenkin oikeaan suuntaan, joten pitäisi antaa mennä vaan ja iloita siitä, jos rima pysyy :)

8-12 meni yllättävän hyvin valsseilla! Luun pujotellessa menin ysin taakse ottamaan valssilla vastaan, sitten valssasin 10-11 -väliin ja lähetin hypylle 11. Vikoilla kierroksilla jo kääntyikin jopa johonkin ;) Ainakin 11 rima tuli jonkun kerran, kun ajauduin liian lähelle. Ysin rima pysyi yllättävänkin hyvin! Koitin myös leikkauksilla, mutta se oli tosi kökkö eikä tahtonut edes onnistua. Kerrankin voitto valsseille.

13-17 taisi onnistua joka kerta :) Hypyllä 19 väännettiin oikeaan suuntaan kääntymisen ja riman kanssa. Jäin siinä aika kauas jaakottamaan ja se on vaikeeta! Ilman yhtään kättä oli parempi, mutta kääntyi väärin ja tiputti rimaa silläkin. Rimaa tippui, vaikka mun ohjauksessa ei ollut kuulemma mitään vikaa. Mutta ainahan virheet on ohjaajan syytä vai miten se nyt meni...

Vikassa kepeillemenossa oli taas sitä ongelmaa, että saatoin liikkeellä vähän, mutta en loppuun asti. Pitäisi jäädä tosi kauas lähettämään tai saattaa loppuun asti. Tein sitten saattamalla ja törkkäämällä, meni hyvin.

Lopuksi koitettiin vielä koko rataa, mutta yritys taisi tyssätä pariin rimaan. Ihan hyviä pätkiä kuitenkin.