Syksy tulee väkisin, byäääh. Maanantai-iltana oli eka kerta, kun piti tehdä treenien jäähkälenkki otsalampun kanssa. Olin sentään hoksannut ottaa sen mukaan.

Treenailtiin vähän tokoa ja rallya. Syy ensinmainittua. Jonkun verran tuli taas ääniä ja alkutreenistä meinasi olla molempien pinnat kireällä, mutta rentouduttiin sitten vähän. Seuraamista hinkattiin pidempiäkin pätkiä, mutta kovin painavaa se tällä hetkellä on... Liikkeellelähdöt onnistuu sen sijaan namikäden kanssa jo tosi hyvällä prosentilla. Maahanmenoissa Syy teki niitä nytkähdyksiään nyt ei-kisamaisessakin, joten pääsin korjailemaan sitä. Kaukoja jumppailtiin temppuilemalla. Leluhäiriöjuttujakin tehtiin taas, nyt kosketusalustan kanssa. Tästäkin selvittiin.

Ja Syy sai jäädä taas kentälle makoilemaan, kun rallytreenattiin Luun kanssa. Aika kiltisti sen osasi ollakin, välillä kuului vähän piippausta. Tein lämppänä molempien kanssa tikapuita bumppereilla ja siitä Syyn oli kaikista vaikein pysyä poissa Luun vuorolla, koska jumppajutut on vaan niin parasta :D Luu joutui hinkuttamaan niitä eteentuloja, ja saa jatkaakin näitä harjoituksia.

Lopuksi leikittiin molempien kanssa vuorotellen ja Syykin jaksoi odottaa omaa vuoroa. Innostuttiin vielä kokeilemaan sen kanssa lähtötreeniä hämykäskyillä. Tätä ei olla tehty ikinä, mutta ihan kuin Syy ois saanut ideasta kiinni!

Keskiviikon aksassa Hanna oli kehitellyt meille erottelutreenejä. Meni ihan yllättävän hyvin! Nää ei todellakaan ole Syyn bravuuri. Se on kyllä pääsääntöisesti niin kiltti ohjattava, että sen saa helposti oikeisiin paikkoihin, mutta jotenkin tämä konsepti, että "kuuntele, mitä ohjaaja sanoo kullakin toistolla ja tee se" on sille vieras :D Se toistaa helposti vain sitä, mitä on viimeksi tehty tai mitä se olettaa. Ja näitä ON treenattu, vaikka ei ed. mainitusta syystä olekaan kummankaan lemppareita. Mutta nyt ei mennyt kummankaan hermot, ja se on jo hyvin se. Vähän piilokulmassa olevat kepit olivat ensin tosi vaikea, samoin putki hyppyjen välissä. Mm. takaakierto putken vierestä taas onnistui ykkösellä. Ja kepit muuten sujuivat ilman ainuttakaan virhettä, vaikkei ollut ihan helpoimmat kulmat!

Erottelutreeni

Torstaina ehdin treenaamaan ennen koulutusvuoroa ja pääsin kotiin melkein ennen pimeää. Vaikka kamalan aikaisin se tuli! :/

Syy sai tehdä ensin puomin alastuloa etulelulla. Sellaisella fifty-sixty -onnistumisprosentilla, joten muutamassa treenissä ei ole tullut edistystä. Siirryinkin treenaamaan lelusta luopumista, jota ei ole koskaan tehty kunnolla, koska Syy. Nyt 4-vuotiaana se alkaa näköjään olla kypsä näihinkin pentuharjoituksiin!

Luu jatkoi edelleen eteentulojumpan parissa. Vasemmalta alkoi jo löytyä oikeannäköistä asennetta, oikealta on vielä huonompi. Kertailtiin myös niitä pyörähdyksiä ja vähän muitakin juttuja, merkkikin.

Syy tokoili hypyn jättöä (jossa mm. maahanmenoa ja oravaa), pitoa, seuraamista ja kiertoa. Pidossa mietin taas, että vaihdanko takaisin suoraan otteeseen, kun asennetta on saatu vähän muutettua. Vino tuntuu hankalalta saada niin varmaksi, että toimisi kuitenkaan esim. nostoissa. Eikä laipallinen kapula tahdo istua nätisti suuhun. Todella huonosti Syy edelleen pitää suoralla otteella, mutta sen mielentila on niin paljon parempi, että tätä voisi ehkä harjoitella. Muuten Syyn asenne pysyi treenissä tosi kivana, mutta kun lähdin yhtäkkiä tekemään seuraamista perusasennosta ilman namiapua, tuli kamala huuto ja sen jälkeenkin vinkumista. Ei tuon koiran pään sisälle vaan pääse ja jotenkin sen asian kanssa pitää yrittää selviytyä.

Lauantaina kisattiin kuukauden tauon jälkeen kotikisoissa. Oli kiva päästä taas kisaamaan, mutta kisojen jälkeen mieli muuttui... :D Ei oikein sujunut. Mietin jo, että pitäisikö palata ykkösiin, kun ei tunnu taidot riittävän näille kakkosten radoille alkuunkaan. Mutta katsotaan nyt vielä jotkut kisat.

Agiradalla Syy karkasi lähdöstä, enkä tajunnut reagoida mitenkään. Alku meni sitten ihan plörinäksi, kun en ehtinyt ohjaamaan. Puomiltakin jäätävä loikka. Keinulle palautin, kun tuli siitäkin ihan läpi. Keppejä edeltävä kohta tuntui jo alunperin hankalalta, eikä se sitten sujunutkaan. Aan jälkeen Syy ei lukinnut hyppyä, samoin kuin ei lopussa takaakiertoa. Kaiken kaikkiaan tosi huonon tuntuista menoa.

Ekalla hyppärillä saatiin aikaiseksi koko kisojen ainut sujuva muutaman esteen pätkä. Sen lisäksi tuli sekoilua keppien aloituksessa ja pari jäkitystä. Ja hyllytin jo lähtöön, jossa varasti taas, mutta olin varautuneempi ja palautin.

Vikalla radalla kielto kakkoselta, vaikka lämppäesteillä meni hyvin... Sitten olin myöhässä ja Syy hyppäsi nelosella siivekettä päin. Keskeytin siihen.

Sunnuntaina Luulla alkoi neljän kerran rally-tokoa tokoilijoille -kurssi, jossa koutseina Katri ja Heidi. Katri koulutti ekalla kerralla ja saatiinkin kivoja treenivinkkejä. Katri kun on itsekin pohjimmiltaan tokoilija, niin osuu ajatusmaailma paremmin yhteen tässä joskus vähän erikoisessa rally-maailmassakin :) Eteentulot ja pyörähdykset pysyvät treenilistalla!

Ennen rallyja tokoiltiin vähän Syyn kanssa. Hypyn jättöä, jääviä, kaukoja ja seuraamista. Jäävissä maahanmeno oli taas vaihteeksi ihan hukassa. Ja näiden treenaaminen on niin turhauttavaa, kun kaikki energia ja aika menee pitämään seuraaminen sellaisena, että siitä on mahdollista tehdä mitään jääviä. Tehtiin myös sitä lelusta luopumista. Nyt niin, että mulla oli toinen lelu ja se aiheutti jo ennakointia.

20200906_200748.jpg