Luun viikon toiset agilitytreenit. Näin sitä valmistaudutaan lauantain toko-kokeeseen.

Ihan kuin olisi oma asenne menossa taas takapakkia, tänään meni hermot aika totaalisesti. Mun neutraalit ja välinpitämättömät palautteet Luulle alkoivat muuttua tiuskimiseksi ja pää sauhusi vielä jäähkälenkilläkin. Ehkä mä ajattelen tämän niin, että ollaan menty osaamistasolla eteenpäin, odotan enemmän, enkä ihan hanskaa takapakkeja...? Tosin tällä kertaa kaikki aiheutui yhdestä ainoasta hypystä.

Alkuun tein radasta esteitä 1-8, puomiin lopettaen. Pakkovalssi kepeille ei meinannut onnistua. Tässä mä en vielä hermostunut, mutta Luulla kuumeni tunteet. On tosi huono, jos heti alussa on joku vaikea juttu, jota hinkataan, enkä pääse palkkaamaan. Se vaan kerää ja kerää kierroksia, kun ei pääse purkamaan. Kannattaisi siis ehkä tehdä alkuun joku helppo pikkujuttu ja palkata, jos odotettavissa on haasteita. Nyt en tosin odottanut, että se keppialoitus olisi ollut vaikea, mutta eipä olla tuommoisia taidettu juuri tehdäkään... Tein alun myös lähettämällä ja leikkaamalla. Meni paremmin, mutta tuli kyllä pirun kiire keppien jälkeiseen niistoon.

Niistot ne vaan toimii, ihanaa kun on joku ohjaus, johon voi luottaa :) Välillä hyppy levisi, mutta niistä me ei välitetä, kun rima pysyy ja koira kääntyy oikeaan suuntaan. Ennen puomia oli pari vaikeampaa hyppyä, jotka saatiin lopulta onnistumaan kahdella tavalla. Ensin ekalle takaakiertovalssi ja tokalle viskileikkaus aika vaikeasta kulmasta (lähestyttiin vähän hypyn takaa). Viskileikkausta piti tehdä aika monesti, ennen kuin natsasi. Sujuvampi oli kuitenkin takaakierto-persjättö (!) ja takaakierto-päällejuoksu-poispäinkäännöshässäkkä. Emmä tiedä, mikä se oli, mutta Luu lähti kivasti puomille. Ekassa persjätössä tippui rima, tokassa pysyi, kun vaan tein sen aikaisemmin.

Puomille palkattiin pari kertaa niin, että Marke heitti lelun. Osasi jo vähän odottaa tätä ja meni tosi hyvin, jes. Odotti lelua edestä vielä silloinkin, kun jatkoin rataa vinosti oikealle. Ja lähti muuten kerran vausta, jatkoin tosin, kun tajusin vähän myöhään. Vaikka sanahämyjä on treenattukin, niin ehkä ei ole pakko käyttää vauta kehuna, kun niitä vähemmän vapaalta kuulostaviakin on ;) Ihan vahinkohan tuo Luulta oli, se on näissä kuiteskin aika kiltti.

Puomin jälkeen oli sitten pari hyppyä, keinu ja sitten SE hyppy. Tein siihen päällejuoksun ja rata jatkui putkeen. Oli siinä rajalla, oisko pitänyt tehdä twisti, mutta musta ois pitänyt mennä päällejuoksullakin. Ja koska en voi antaa periksi, sitä sitten hinkattiin päällejuoksulla. Rima oli 50 tai 55 cm, mutta joka ...vetin kerta roiskaisi sen alas takajaloillaan. Mun ohjaus oli varmaan myöhässä, mutta kyllä siinä tilaa oli hypätä ihan loppuun asti yli. Lopulta alkoi tehdä semmoista, että vaikka törkkäisin takaakiertoon ihan samalla tavalla, kiilasi hypyn eri puolelle (ja piti riman...). Tääkö vasta olikin raivostuttavaa. Linja oli menossa hypyn taakse, joutui ihan koukkaamaan, että pääsi sille mun puolelle. Pidettiin välissä tauko ja tultiin myöhemmin uudestaan yrittämään, mutta ei.

Lopulta se onnistui kerran (ainakin keinun alastulolta, en muista tultiinko kunnon vauhdilla), joten siihen olikin kiva lopettaa treenit :D