Tuli vietettyä kevyt iltapäivä Tallilla. Ilmoittauduttiin Luun kanssa Marken iltapäivä-agilityryhmään, joka alkoi tänään. Siellä oltiin kolmesta vähän yli neljään (jota ennen tietty oltiin tietty käyty lämppälenkillä). Sitten pieni jäähdyttelylenkki ja tokoilua Katin kanssa puoli viidestä puoli kuuteen. Taas lenkille ja kouluttamaan kuudesta seitsemään. Koko reissuun meni vaivaiset viisi tuntia.

Agilitytreeneissä teemana olivat pimeät putkikulmat. Just hyvä meille. Tehtiin ensin yhtä putkeenlähetystä kahden hypyn kautta ja sitten pidempää rataa, jossa vastaavia oli enemmänkin. Tänään Luu osasi mennä. Tosin mun ajoituksen ja käden kanssa oli tosi tarkkaa, eli sain sen myös kieltämään, kääntymään ja irtoamaan väärään päähän. Ja jostain syystä Luu kääntyi aina putkelta väärään (=sisäkaarteen) suuntaan, vaikka olin ihan loogisella puolella lähettämässä. Täytyy tehdä näitä joskus erikseen ja miettiä, mikä mättää.

Muuten rata oli semmoista vauhdin hurmaa. Rimaa lensi ja Luu tuli hypyistä ohi. Se ei kovin hyvin hae hyppyjä (toisin kuin putkia), joten mulla pitää olla rintamasuunta hyppyä kohti, muuten se lähtee mun liikkeen mukaan. Lähtöjen kanssa oli taas vähän vääntöä. Kierrokset nousi tietty toistojen myötä, mutta varmaan myös haukkuvista koirista. Aivan tauoton räkytys 1-3 koiran toimesta koko ajan, argh. Ei tahdo omatkaan hermot kestää semmoista. Mutta Luulle tosi hyvää harjoitusta joutua olemaan tuommoisessa paikassa.

Tokoissa aloitettiin kisamaisella seuruulla, eli tein Katin käskytyksen mukaan. Tehdään harvoin noin pitkiä pätkiä ja Luulla loppui jaksaminen. Se oli alusta asti vähän huono, valui eteen ja roikotti päätä. Yritin sitten jatkaa niin pitkään, että saisin palkattua sen hyvästä pätkästä, mutta se lösähti jotenkin ihan täysin. Ei vaan pystynyt :D Hassu raasu. Täytyy alkaa tuota kestoakin treenata.

Noutojuttuja puukapulalla. Muutamia pitoharjoituksia, hillumista, seuraamista ja maahanmenoa. Ja vapaavalintaista kiertämistä, jossa Luu valitsi kaksi hyppyä, jotka se kävi tekemässä. Sitten tuontia eri variaatioilla. Jossain korjasi otetta, mutta pääosin ihan kivasti. Saatiin hyviä niin, että jätin Luun istumaan ja kapulan maahan sen eteen. Nosti ihan nätisti, ja jos korjasi otetta, teki sen vasta eteentulossa, kun en palkannut heti. Katin kanssa oli puhetta, että Luun kanssa voisi olla fiksua opettaa se ottamaan kapula takaa kiertäen.

Kaukoissa treenattiin etäisyyttä. Koitettiin "huijata" Luuta silleen, että pysyin itse paikallani, mutta pistin sen peruuttamaan kauemmaksi. Menestys oli vaihtelevaa. Pari kertaa jätti nousematta kokonaan ja välillä teki huonosti. Tehtiin pääasiassa kurrea, lähempää myös pari istumista. Niissähän saattaa tulla myös moita... Meneeköhän siitä paljon pisteitä? ;)

Vielä yksi luoksetulon loppu seisomisesta, näitä kun ei ole paljon tehty. Sivulle asti käskytettynä, ihan hyvin. Koitin myös muutamaa stoppia kierrolla, pakko kun niitä on tälläkin alustalla kokeilla. Ihan lyhyellä matkalla pystyy tekemään, mutta heti vauhdin kasvaessa menee teputukseksi. Ristiriitainen homma, kun en voi kyllä koiralta vaatiakaan semmoista, mihin se ei vaan pysty. Ehkä tehdään niitä muutama kerta ennen koetta täällä, mutta keskitytään treenaamaan liukkaammilla alustoilla.

Aksajuttuna tehtiin vielä aan alastulolla pysymistä. Laitoin siis Luun kontaktille ja häiriköin liikkeellä, kehuilla ja lelujen heittelyllä. Ekaan jessiin meni (mikä ei ole ihme, kun se on tokossa vapautussana...), mutta kun hoksasi homman jujun, en saanut sitä mokaamaan.

Tuittu treenasi vanhusosaston vuorolla (viimeiset viisi minuuttia) Svanten kanssa yhtäaikaa. Se teki kiertoja, joista myös pari seisomista ja maahanmeno. Tuittu myös nouti palloa. Ainut keino saada Tuittu ottamaan pallo suuhunsa on tehdä sillä toko-noutoa :D Hienosti haki. Kerran pallo liukui hukkaan, mutta Tuittu toi sen sijasta Luun köysinarupallon. Toi vielä agihypyn kautta, jolloin roikkuva naru tiputti riman, mutta ei se oo niin justiinsa.

Tuittu teki vielä neljän esteen pätkän Luun iltapäivän radasta. Se osasi pimeän putkenkin tietty ihan prosti.