Menin kuokkimaan tavoiteryhmäläisten treeneihin tänään. Eipä siellä heitä ollutkaan kuin Marke ja Sanna. Oltiin Kalevassa jossain puistossa. Kiva pieni kenttä.

Ensin paikallaolot. Makuussa oltiin jonkun aikaa. Hyvä maahanmeno ja tosi täpäkkä nousu. Annoin kyllä jalka-avun, mutta ehti käytännössä nousta ennen sitä. Istuminen tehtiin ihan lyhyenä, siinä ei mitään ihmeellistä.

Yksilöliikkeet tehtiin kahdessa setissä. Luu aloitti ohjatulla. Marke vei kapulat, reunimmaiset merkin linjassa ja keskimmäinen takana. Ensin vasen. Palkkasin vauhdista ja Luu kävi vaihtamassa lelun vielä oikeaankin... Toisella kertaa sitten oikea ihan luvan kanssa. Kapulat jätettiin pystysuuntaisesti, ja nyt malttoi kiertää taakse.

Tämän jälkeen muutama toisto pelkkää merkkiä kapuloiden ollessa paikoillaan. Hyvin teki.

Sitten koitettiin stoppeja Marin ja Puuman esimerkin mukaan. Eli Miinu heitti pallon Luun jalkoihin stopin yhteydessä. En ole koskaan palkannut Luuta stopeista suoraan lelulla (ensin on aina tullut kehut), mutta tämä näytti ihan hyvältä oikean tekniikan vahvistamiseksi. Kokeillaan. Tehtiin näitä kierroista, kolme stoppia ja väliin läpijuoksuja. Kahden peräkkäisen stopin jälkeen vähän odotti, mutta sitä seuraavalla tuli taas hyvin.

Toinen kierros aloitettiin seuraamisella. Tehtiin pitkä pätkä liikkuroituna. Mukana kaikkea mahdollista. Ei vaan kestä pieni bordercollie herpaantumatta näin pitkää aikaa. Kaikkea pientä säätöä. Pään heilumista, painamista, asennon lipsumista. Ja mitä pidempään tehdään, sitä enemmän yrittää, eikä minkäänlaista tasaantumista tapahdu. Näitä pidempiäkin pitää vaan treenata. Ollaan tehty ihan liian vähän ja hinkattu vaan pätkiä.

Siitä seuraavaan lempiliikkeeseen eli kaukoihin. Jätin ilman alkuhässäköitä ja tein muutaman ekan vaihdon kauempaa sekä tekniikkaa lähempää. Hommaa olis...

Loppuhuipennuksena ruutu, joka alkaa näyttääkin siltä, että sitä voi sanoa loppuhuipennukseksi ;) Ensin pari merkkiä palkaten. Toisella kertaa jätin Luun merkille ja menin lähettämään. Hyvin meni ja paikkakin ihan nappi :)

Tuittu haki vähän ohjatun kapulaa. Ei pystynyt tulemaan millään kunnolla sivulle. Mikähän siinäkin on niin ylivoimaista...? Mutta oli taas niin tomerana, että. Aika isolta se iso ohjattu sillä näytti. Laippa peitti koko pään. Hmmm, ehkä se ei nähnyt kunnolla, missä mun jalka on...? :D