Kotikisailut. Olin pitkästä aikaa ilmoittanut molemmat. Minit ja maksit kisasivat omilla radoillaan päällekkäin, tai alkuperäisen aikataulun mukaisesti limittäin. Olin saanut toivomukseni mukaan molemmat koirat luokkiensa alkupäähän. Tämä oli kyllä ehkä toimivin mahdollisin systeemi näin kahdella eri radalla sekoillessa. Aikataulun pitäessä homma olisi luistanut tosi sujuvasti, eli olisin saanut tutustua ja mennä yhden radan kerrallaan ja ehtinyt kävelemäänkin sopivasti joka välissä. Maksien rata ei vaan edennyt niin hyvin kuin minien, joten lopulta kaksi jälkimmäistä rataa meni melkein päällekkäin. Muistin radat (kuusi eri rataa päivän aikana) hyvin, mutta kyllä kummankin ohjaaminen vaan kärsii, kun on kaksi niin eri rytmillä liikkuvaa koiraa.

Maksit aloittivat Sari Mikkilän radoilla. Ensin agilityrata. Taisin olla vielä vähän unessa ja ohjasin kyllä tosi huonosti. Rata oli ihan mentävä. Alun putkiohjaus leijeröinnillä toimi hyvin. Putken jälkeisestä takaakierrosta lähti sitten myöhästely... Oli hankala ajoittaa se, kun matka putkesta oli niin lyhyt. Kun yritti katsoa, että koska se koira tulee putkesta, niin se olikin jo hypyllä :D Jäi sitten kunnon vekki seuraavalle hypylle tekemättä, kun jäin takaakiertoon jumiin, ja Luu kaarrotti sitä seuraavasta ohi. Ja samaan rahaan putkeen ja hypylle... Siitä paikaltani en ehtinyt välistävetoonkaan mitenkään, mutta saatiin pidettyä rimat sentään! Vielä hylly alla tiputettiin muurin palikat valuvalla valssilla, jarrutettiin koira pysähdyksiin (!) ja lähdettiin aalta liikkeeseen. Että semmoinen.

Mineillä oli tuomarina Henri Luomala. Henkalla oli tosi kivat radat! Hyppärillä aloitettiin. Ihan kivaa menoa Nipsun kanssa, mutta kielto ekalta putkelta... Piti taas tehdä parempi vekki edelliselle hypylle kuin sitten todellisuudessa tein. Mutta onhan se herkkä noissa. Muuten rullasi ihan hyvin, aikakin taisi olla kiellosta huolimatta joku luokan kolmanneksi nopein.

Luun toinen agirata oli paras yrityksemme. Ihan hyviä pätkiä, vaikka vähän piti vääntää. Luu tuli aika nihkeästi merkkauksiin... Ekaan pakkovalssiin sain taivuttaa ihan tosissani ja keppejä ennen oikoi poispäinkäännöksessä. Virheettä nämä kuitenkin. Sitten käänsin katseen Luun hypätessä ja räiskis. Rima lensi pahasti seuraaville hypyille ja oli pakko pysäyttää Luu siinä ja väistää rimaa, ettei juokse siihen. Tästä vissiin kielto, joten tulokseksi kymppi. Henkinen rima-vitonen kuitenkin :)

Nipsun agiradoilla jännitti puomi, viime kisoissa kun tuli ihan sikana läpi :D Ja treeneissäkin on välillä putkahdellut noita läpijuoksuja... Olinkin puomilla turhan jäykkiksenä, mutta hyvin muisti pyssätä. Ekalta agiradalta nappasin itselleni asennepisteet, kun Nipsu ajautui takaakierrossa selän taakse, mutta taistelin sen hypyn oikealle puolelle :) Tämä taisto palkittiin nollalla ja 2. sijalla. (En tosin päässyt palkintojenjakoon, kun olin tutustumassa Luun rataan...)

Luulla oli vikana hyppäri. Se oli enemmän herran haltuun -sarjaa. Alku oli meille semmoinen tosi vaikea, mutta Luu kääntyi kakkoselta ihan yllättävän hyvin!!! Valui toki vähän, mutta ei ryysinyt yhtään niin raivona, kun pelkäsin. Hassu tunne! Kolmosen jälkeen sit läks ylimääräiselle hypylle. Lisäksi pari rimaa ja yksi kielto hypyltä, mutta myös monta kivasti sujunutta juttua :) Kepit haki hyvin ja leikkaukset toimi. Valsseillakaan ei tapahtunut mitään kauheeta ;)

Nipsun vikaan rataan olin tutustunut kamalalla kiireellä Luun rataantutustumisen ja Luun suorituksen (Luu lähti kolmantena...) välissä. Onneksi se oli tosi helppo ja looginen. Keinu oli törkeän hidas ja yhden putken jälkeen tuli pieni törmäys, kun olin myöhässä, mutta muuten ihan ok. Nolla ja 4. sija (sekunti kärkeen, eli ei nyt toivottoman hidas ;) ). Mutta jestas, tuon pikkukoiran kanssa saa juosta! Luun ratojen jälkeen hädin tuskin hengästytti, Nipsun kanssa mennessä hyydyin jo kesken radan. Tai mietinkin siinä, että oli varmaan liian helpot radat, kun ehti miettiä kunnon loppumista kesken kaiken :D

Mutta joo. Olen melkein aina saanut tehtyä näissä kuuden startin kisoissa tasan yhden nollan, sen aina Nipsun kanssa. Nyt tuli kaksi, joten ehkä mulla on jotain toivoa... ;)

Luun radat

Nipsun radat