Tänäänkin toki tokoiltiin. Nyt valoisaan aikaan tuossa isommalla kentällä.

Ensin Luu seurasi. Semmoinen pidempi pätkä. Muutama huomautus eteen valumisesta ja jotain pientä askelsiirtymissä. Ihan siedettävää kuitenkin.

Tasamaanoutoa metallilla. Ei pitäis tehdä, kun tulee vaan paha mieli :( Tää menee koko ajan vaan huonommaksi. Luu pitää vaikka miten päin, kun sillä on se kapula suussa. Mutta kun pitäisi nostaa, se väistää kapulaa, kalisuttaa ja tiputtelee. En voi palkata nostoista, koska kalisuttaa nimenomaan niissä. Muutaman askeleen päästä joko tiukentaa otteen (jonka jälkeen ei mitään ongelmia missään) tai tuo vaivalloisesti ja "oksentaa" kapulan mun jalkoihin. En vaan tajua. En ole varma, onko se Luun lusmuilu paineistumista vai "paineistumista", mutta ainakaan en osaa viedä tätä vaatimalla eteenpäin. Enkä toisaalta hyvälläkään... Joskus koitin naksutella sisällä metallin nostoa, mutta Luu ei kertakaikkiaan suostunut sitä tekemään. Kai mun on vaan pakko hyväksyä ne kalistelut ja huonot tuonnit, muuten Luu ei kohta tee koko noutoa.

Vähän huonolla tuulella eteenpäin, mutta onneksi se siitä, kun muut jutut sujuivat paremmin. Ohjattua tänään niin, että pääsi lopulta noutamaankin. Vein kapulat itse kävellen. Reunimmaiset n. puolessa syvyydessä ja hiukan leveämmällä. Ensimmäisellä merkillä taas haaveili, korjasi kyllä lopulta. Mutta ois tietty kiva, että nimenomaan se ensimmäinen merkille meno onnistuisi :D Sen jälkeen kaikki merkille menot hyviä... Kävin kävelemässä kapuloilla uudestaankin.

Ensin noudettiin oikea ja sitten vielä vasen. Nämä hyvin. Otin eteentuloon asti, ihan siedettävästi suoristi. Lopuksi kävin vielä kävelemässä ja heittelemässä kapulat lähemmäksi merkkiä. Hyvin meni silti merkille, tästä sitten myös lelupalkka.

Kaukoja edelleen takapalkalla. Ekat nousut kaukaa, vaikeampia vaihtoja lähempää, 5-10 metristä. Yhdessä vaiheessa kyttäili vähän taakse ja jumitti I-S-vaihtoa, mutta se meni ohi. Uskalletaan vielä jatkaa...

Loppuun ruutua. Ensin perinteisesti palkka merkiltä. Meni hyvin. Tosin ruudun merkillä ei ole vielä kertaakaan tyhmeillyt mitään. Toisella merkille lähetykseltä lähetin ruutuun ilman välipalkkaa. Lähti liikaa oikealle, mutta bongasi ruudun matkalla ja meni hyvään paikkaan. Luu ei oikein osaa zoomata ruudun sijaintia merkillä, mutta lähtee huitelemaan lähetyksen suuntaan. Hyvä tässä vaiheessa. Voisi varmaan tehdä jatkossa muutamia näyttöjä, jos saisi ajatusta mukaan jo ennen merkiltä lähtöä. Toinen lähetys vielä toisesta suunnasta, ruutuun oikealle. Nyt oli reittikin suoraviivainen.

Mulla on jostain syystä jopa ihan optimistinen odotus kokeesta. Meillä on monta liikettä, jotka voidaan helposti nollata, mutta ihan hyvin ne saattavat mennä myös hyvin ;) Pitää muistaa, että kaikki on kesken ja pitää rento mieli. Täysi arvoitus sen sijaan on, miten puolentoista viikon treenitauko vaikuttaa Luuhun... Sen piti ensin mennä hoitoon Katille, jossa olisi päässyt mukaan joihinkin treeneihin, mutta viime viikolla alkanut juoksu sotki kuviot, ja loma poikien kanssa vaihtui lomaan mummulassa ;)

Tuittu treenasi tänään ruutua. Se ei vaan ole oppinut sitä ihan yhtä helposti kuin bordercollie (jonka kanssa kaikki on niiiin helppoa...). Nyt se lähti sentään joka kerta iloisella vauhdilla oikeaan suuntaan ja päätyi useimmiten reunanauhan sisäpuolelle. Muuten paikka oli mitä sattui. Tai, ekalla kertaa sekin kaarsi ensin oikealle, mutta korjasi matkalla linjan ruutuun! Tämmöiset on Tuitun kanssa huippujuttuja.

...Ja piti sitten kokeilla sitä maalinkiertoakin ;) Ei ollut helppoa, mutta auttamalla onnistui jotenkin. Aika monta kertaa Tuittu kuitenkin sotki itsensä maaliverkkoon yrittäessään läpi lyhyimmän kautta. Taisi se sieltä kerran päästä läpikin asti. Tuittu on kyllä ollut niin liikkis niissä vähissä jutuissa, mitä ollaan tehty, että melkein tekisi mieli ilmoittaa se kokeeseen. (Vaikka niin tiedän, miten se menisi...)