Tokon treenaaminen on kivaa. Tokon treenaaminen loistavassa kesäkelissä ja mukavassa seurassa sitten...? Toimii!

Oltiin valkkulaisten kanssa Loukonlahdessa. Meitä oli vain viisi plus Miinu, joka kävi liikkuroimassa paikallaolot ja tekemässä Bertan kanssa vaan vähän paikkamakuuta häiriössä. Niillä aloitettiin. Ensin istuminen. Mentiin piiloon sivuun autojen taakse ja Luu oli kuulemma heti siirtänyt toista tassua päästäkseen paremmin suuntaamaan katseensa piilon suuntaan. Hmph. Pysyi siinä sitten kyllä.

Makuussa ihan kivasti alas. Nousukin ok, vähän ehkä jäi matalaksi. Yleensä tulee tehtyä aika lyhyitä, kun ei jakseta (:D), mutta nyt oltiin varmaan viisi minuuttia.

Sitten jakauduttiin kahteen porukkaan ja treenailtiin yhtä aikaa. Muodostettiin Maijun kanssa "team hormoonihuuruiset". Yritetään tartuttaa Luun juoksu Ihmeeseen...

Luu teki ensin. Aloitettiin ruudulla, tarkemmin ruudussa pysymisellä. Oli meinaan sitten Budapestissa viimeinen kerta, kun mun koira lähtee ruudusta ennen aikojaan :D Merkille ja ruutuun meni hyvin, tehtiin alku kisamaisesti. Ekalla kertaa Maiju oli ruudun takana ja huuteli kaikenlaista, kun kävelin. Näissä ei ongelmaa. Sitten tehtiin niin, että Maiju teki kävelyt mun rinnalla, huusi "käsky", mä käänsin päätä ja sitten Maiju huusi "seuraa!". Tähän Luu meni kaksi kertaa! Mutta sitten tajusi, että pitää vissiin tarkemmin kuunnella kuka huutelee ja mitä. Vikalla kertaa yksi tällainen hämy ja sitten kutsuin oikeasti. Ei edes jumahtanut ruutuun, vaan tuli hyvin sitten oikealla käskyllä. Ilmeestä näki, että skarppasi kyllä tarkaksi kuin porkkana!

Täytyy kehitellä Katin kanssa vielä jotain tosi vaikeita :D Saadaan kyllä tehtyä haastavia häiriötreenejä toistemme koirille, kun ollaan niille tosi tuttuja ja ilmeisesti meillä on samankuuloinen äänikin. Aika monta kertaa sain Intonkin taannoin lähtemään hyppynoutoon... ja idarin seuraamiseen... Pääsee oikeen kiusaamaan, hah ;)

Mutta sitten seuraamiseen. Liikkuroituna, paljon käännöksiä. Jokunen käännös vähän levisikin (olin tarkkana ja korjasin kaikki!), mutta epätasainen nurtsi oli itsellekin tosi vaikea liikkua. Luu sai namia hyvistä kohdista, mutta loppu palkatta.

Tunnaria. Rivi, vähän ylimatkaa. Oma toinen vasemmalta. Meni taas johonkin ja aloitti jostakin. Otti kyllä oman sitten heti kohdalla. Mennään nyt varmaan tällä ässämmät, jospa loppukesästä miettisi tätä taas. Toi löysää laukkaa.

Kaukoja takatassuista pidellen. Kerran tempaisi vasemman tassun ihan voimalla pois, muuten piti hyvin. Tehtiin pari vaihtoa niinkin, että Maiju piti käsiä ihan tassujen vieressä. Näissä vähän kevensi vasenta, mutta ei siirtänyt. Sitten Into tuli viereen tekemään ruutua ja Luun keskittyminen herpaantui. Se alkoi kääntyä vinoon ja nihkeillä. Sain onneksi jotenkin korjattua ennen kuin Into lopetti ruututreenit ;) Ehkä vaikein mahdollinen häiriö Luulle.

Lopuksi tehtiin vielä yhtä aikaa. Ohjatun palautuksia heitellen. Oikealta ensin kerta merkin kanssa, sitten ilman. Ja suoristi hyvin (jopa vähän yli...)! Vasemmalta taas meinasi jäädä inasen vinoon, korjasi kyllä.

Sitten ohjatun merkkiä pari kertaa. Tein ekalla peräänjuoksun, jolloin alkoi tuijottaa mua, juoksi mihin sattuu ja lennätti merkin huitsin nevadaan. Ei palkkaa eikä nyt ehkä hetkeen näitä, jos ajatus noin unohtuu. Seuraavallakin meni sitten vähän mihin sattuu, korjasi kyllä paikan. Sitä seuraavalla meni hyvin, mutta nappasi sormille, kun menin palkkaamaan. Sai siis palkan sijasta torut. Hienosti sujunut yksinkertainen merkkitreeni! Neljäs kerta oli sitten hyvä ja kykeni palkatessa osumaan leluunkin.

Ohjatusta vielä molempien puolien palautukset liikkeenä. Nyt vasemmalta hyvin, oikealta jäi ihan vähän vinoon. Uusinnalla sekin hyvä!

Vielä parit luoksetulon stopit koivunkierrolla, aika lyhyestä matkasta. Ei huippuja, mutta oli jo aika kuumissaan ja poikki. Myös eteen ja sivulle kierrosta, näissä jätti pari kertaa perusasennon ihan törkeän vinoksi. Jostain löytyi sitten kuitenkin vielä puhtia tehdä sekin kunnolla :)