Luun ensimmäiset Sm-kisat ovat nyt takana, enemmän tai vähemmän onnellisesti. Ehkä loppujen lopuksi kuitenkin onnellisesti :)

Rankka reissu Kuopioon alkoi perjantai-iltapäivänä, kun köröteltiin Katin kanssa ruuhkassa kohti kisapaikkaa. Käytiin ilmoittautumassa, mentiin hotellille, käytiin syömässä, lenkitettiin koirat ja painuttiin nukkumaan. Juttujen taso oli jo ekana iltana semmoinen, että yöunet tulivatkin tarpeeseen... Selvisi vaan, että koko Siilinjärven yöelämä (todistettavasti siellä on semmoinen!) oli keskittynyt hotellirakennuksemme baariin, joten aamuyöhön jatkunut bassonjytke vähän häiritsi yöunia. Nukuin muutenkin tosi huonosti, mutta kai sitä jonkun verran tuli torkuttua.

Aamulla sitten aamiasta naamariin ja kisapaikalle. Ei edes jännittänyt. Meillä oli tosiaan mukava lähtönumero aamupäivän puolella eikä omaa vuoroa tarvinnutkaan kauan odotella. Varttia vaille 11 olin jo jäähdyttelylenkillä :)

Ekassa kehässä aloitettiin paikallaoloilla. En viritellyt erityisesti, luonnollisesti, niin kuin en yleensäkään. Tein vaan muistutuksena platsiin menon ja sivulle nousun. Kehäänmeno oli heti ihan hirveä, vaikka ne ovat treeneissä parantuneet jo huimasti. No, omalle paikalle päästiin lopulta. Luu oli rivin viimeinen.

Istuminen 9,5 - Oli ilmeisesti katsellut jonkin verran ympärilleen. Ainakin selän takana ollut kehä kiinnosti kovasti.

Paikkamakuu 8 - Vikana alas ja ekana ylös. Valahti taas huonosti mutkalle :( Ja nousi sitten vasta tokalla käskyllä, typerä pistemenetys.

Ennen ekoja yksilöliikkeitä Luu ehti odotella hetken häkissä. Sitten otin sen temppuilemaan ja riekutin narulelulla. Tehtiin idarin asennot kertaalleen oikeassa järjestyksessä ja semmoista pientä. Ekassa kehässä Luu oli hyvä!

Idari 9 - M-S-I. Tää oli hyvä! Seuraaminen voisi olla skarpimpaa, mutta ei kyylännyt merkkejä ja teki hyvät asennot.

Hyppynouto 10 - Mun silmään tosi hyvistäkin hyppynoudoista moni sai "vaan" 9 tai 9,5. En tiedä, miksi tuomari tykkäsi Luun versiosta. Onnistuin heittämään kapulan niin, että se jäi pystyyn. Ihan nätisti sai nostettua, mutta piti ehkä hankalan noston takia vähän löysällä otteella. Sivulle tuli hyvin.

Tunnari 7 - Meni takki tiukasti napitettuna ja kiersi ensin kapuloiden taakse. Tarkisteli pitkään, mutta parempi nyt näin päin! Palautus ravilla, sivulle hyvin.

Tokaan kehään odoteltiin parin koiran verran. Temputin taas jotain pientä ja revitin lelulla. Tää on tuntunut nyt sopivalta virittelyltä.

Ohjattu 7 - Saatiin vasen. Oikea oli musta pelottavan lähellä kehänauhaa (vaikka oli siinä useampi metri), mutta vasemmalla taas oli luoksetulon merkki, jonne moni koira suuntasi. Merkki oli hyvä, ehkä paras mitä Luu on kokeessa koskaan tehnyt! Lähti sitten sinne merkille. Huusin "top", jolla Luu ei suinkaan pysähtynyt, mutta reagoi sen verran, että kääntyi ja haki oikean (siis vasemman) kapulan. Loppu ok. Olin tyytyväinen, että sain korjattua eikä otettu punaista korttia kehästä poistumisella :)

Kaukot 5 - Toinen päivän isoimmista pettymyksistä :( Eka nousu seisomaan vielä ihan ok, mutta sitten lahnaili. Lähti tekemään seiso-istua, mutta jämähti kesken kaiken ja jouduin antamaan toisen käskyn. Samassa rikkui tekniikkakin ja tuli eteen ja kääntyi vinoon. Samalla hetkellä alkoi joku kuulutus, jota jäi ehkä kuuntelemaan. Maasta istumaan ei meinannut nousta, tokalla käskylläkin vajaasti. Istu-seison teki taas etutassutkin paikallaan. Muut teki ok, mutta tulihan siitä jo virheitä kerrakseen.

Luoksetulo 7 - Stoppi oli huono ja käskytinkin taas liian myöhään. Muuten ok.

Kolmanteen kehään pääsi suoraan, mutta palkkasin kuitenkin ja otin minipätkän seuraamista. Vähän hätäisesti mentiin silti, vaikka siinä sai oman aikansa ottaa.

Ruutu 0 - Luu kyttäsi lähetyspaikalla väärään suuntaan, näki joko ruudun tai jotain muuta. Lähti viistoon vasemmalle ja pysähtyi juuri merkin ympyrän ulkopuolelle. Uusilla käskyillä tapitti vaan mua ja teki semmoisia viiden sentin korjausaskelia. Se, että ei jostain syystä bongannut (?) merkkiä on ihan ok, erehdyksiä sattuu. Mutta se, ettei korjauskäskyllä viitsinyt yhtään katsella ympärilleen ja suostunut korjaamaan, oli aika tuhmasti tehty. Siitä en pitänyt ollenkaan. Ihan tyytyväisenä tuli, kun sitten nollauksen jälkeen kutsuin sen pois...

Seuraaminen 8 - Lupasin olla valittamatta, jos häntä heiluu, joten ei sitten valiteta ;) Asenne on menossa oikeaan suuntaan, tuntui iloiselta ja rennolta. Turhan huoletonta se meno on edelleen ja siitä seurasi virheitä. Pakituksessa ehdin jo ottaa ekan askeleen, kun yksi vaan istuu ja haaveilee :D No, tämä on pitkä projekti, tärkeintä että suunta on oikea.

Video

Yhteensä haalittiin pisteitä kolmostuloksen verran, 215,5. Mutta eipä niillä ollut merkitystä, ainakaan tänä vuonna ;)

Kati ja Into tekivät hienosti ja saivat paikan sunnuntain finaaliin. Sitä olikin kiva sitten vaan katsella ja jännätä. Hyvin jaksoivat tsempata toisenakin päivänä ja lopputuloksena kahdeksas sija Sm-kisoissa! Eipä reissattu siis paskemmassa seurassa :)

Kotimatka oli aika pitkä (ihan kirjaimellisestikin, kun ajeltiin vähän pidemmän kautta...) ja illalla ei kauaa tarvinnut unta odotella. Joustavien työaikojen puolesta olisin voinut nukkua maanantaina vaikka kuinka pitkään, mutta meilläpä oli aika Elinalle klo 8...! Nipsu ja Luu hoidettin. Molemmat olivat jumissa, mutta nyt on Nipsu taas auottu viikonloppua varten :) Nipsulla pahin paikka oli rintaranka, Luun akilleen kantapää taitavat olla SI-nivelet.

Nyt huilataan ainakin yksi päivä, ansaitusti :)