Sunnuntaina suunnattiin taas Teivoon. Nipsun piti alunperin kisata Bumtsi-joukkueessa, mutta se peruuntui yhden koiran loukkaantumisen vuoksi. Sen sijaan Syy treffasi sisaruksiaan ja pentueeseen adoptoitua Tarmoa (raukalla kun ei ole biologista perhettä Suomessa). Kuri ja Etna pääsivät paikalle, eli kolme neljästä eestä oli koossa. Hengailtiin Agirotu-vilinässä ja treenattiinkin vähän. Kaikki osasivat jo hienosti juttuja.

WP_20160710_16_25_26_Pro.jpg

Syy lähinnä leikki ja teki pentuluoksetuloa. Namijuttuina tehtiin imutusta, kontaktia, käsikosketusta ja vähän paikallaistumista. Vähitellen voisi alkaa opettaakin sille jotain :D Täytyy sanoa, että pentutreenit ovat jääneet kaiken muun jalkoihin ja ollaan edetty ihan fiiliksellä. Luu osasi saman ikäisenä jo paljon enemmän. Mutta eipä meillä ole mikään kiire. Pidän nyt tärkeimpänä hyvän suhteen luomista ja erilaisten kokemusten hankkimista. Syy on melko reipas ja leikkii aika hyvin eri paikoissa, joten se on ihan hyvä lähtökohta. Sillä on myös mun mielestä ikäisekseen varsin hyvä keskittymiskyky ja se tuntuu aika kontaktihakuiselta. Joihinkin (lähinnä koviin suhinoihin tai sen tyyppisiin) ääniin se reagoi jonkun verran, samoin saattaa muutenkin ensin ihmetellä monia uusia asioita. Kaikesta se on kuitenkin tähän mennessä palautunut tosi nopeasti eikä ole jäänyt jännäämään mitään. Esim. taannoin eteläpuistossa se kuunteli ensin lähes järkyttyneenä isoja rantaan paiskautuvia aaltoja ja tuli jalkoihini istumaan. Juuri kun ajattelin siirtyä vähitellen lähemmäksi rantaa, niin se lähtikin sinne häntä tötteröllä ihan yksin. Hassu. Erilaisiin maastoihin ja alustoihin se taas suhtautuu musta poikkeuksellisenkin reippaasti (vs. muuten harkitsevainen luonne) ja kiipeilee rohkeasti ties missä. Ihmisten ja koirien suhteen se on ainakin toistaiseksi ollut erittäin sosiaalinen :)

Nyt kun sisäsiisteysasiat ovat kehittyneet ja se on muutenkin oppinut jotain alkeellisia tapoja, niin pentuarki ei ole enää ihan niin raskasta. Nyt voin jo sanoa, että se on kyllä oikeastaan tosi kiva pentu! <3

Teivosta siirryttiin Akun nurtseille tokoilemaan isojen koirien kanssa. Myös Mari liittyi seuraan, kun oli Tampereella kouluttamassa. Oli siis I-pennuistakin puolet koossa :)

Luulla oli ekat treenit Moskovan jälkeen ja sen huomasi! Hiukan vallatonta ja korvatonta menoa.

Ruudun eteenmenot oli ihan ok. Ruudun paikkaa alleviivattiin niin, että Mari hengaili ruudussa Rimman kanssa, siinä vasemmassa reunassa. Tämä olikin Luulle vähän vaikeaa, kun piti väistää äiskää.

Ohjatussa kapulat oli sälän seassa, ruudussa jne. Tässäkin mokasi ensin.

Kiertonoudossa kapulat ohjureina ja kiersi ensin toisen niistä. Sen jälkeen kierrot ok. Noudot sorvatuilla, jotka upposivat nurtsiin. Tässäkin siis sekoilua, kun ei heti löytänyt kapuloita.

Lisäksi jumppailtiin kaukoja ja tehtiin aika huonon tuntuista seuraamista.

Hommaa riittää aina vaan, välillä vielä vähän enemmän! :D