Tänään puolilta päivin Luulla oli aika Elinalle. Koska fyssarilla käynnistä seuraa pari päivää lepoa, piti käydä matkalla treenaamassa ;) Käytiin Tallilla tekemässä kontakteja ja vähän hyppytekniikkaa.

Ensin hyppelyä, kun eilinen perussarja oli paikallaan. Laitoin lelua pääasiassa vikan ja tokavikan riman alle, jolloin pystytään muuten lisäämään liikettä ja vauhtia. Lopuksi tein lähetyksenä (pidemmällä vauhdilla) lelu edessä, ja näissä loikki, vaikka itse olin paikallani. Luu lähtee kyllä niin kaasu pohjaan ja aivot narikkaan -meiningillä, että näkee heti, mitä tulee tapahtumaan. Kieltäminen ei kuulu hyppytekniikkatreeniin, mutta noista olen kyllä alkanut huomauttaa, enkä päästä palkalle. Tietää kuitenkin, miten pitäisi tehdä.

Sitten kontakteja. Tein kaikki ilman laatikkoja. Aata ja keinua yksittäisinä, ne kaikki hyvin. Keinua tehtiin myös jyrkistä kulmista, jolloin apuna oli kulmakeppi. Nämäkin tosi hyvin.

Puomia pari kertaa pelkiltään ja sitten radan yhteydessä. Tein kymmenen esteen radan, jossa puomi mentiin kahdesti. Lisäksi ekalla kierroksella mentiin puomin alla olevaan putkeen ja toisella puomille. Tehtiin ensin pätkissä ja sitten yritettiin kokonaisena. Ja kerran taidettiin onnistuakin.

Tuli sitten vähän kaikkea muutakin... Piti aloittaa pätkä kepeiltä niin, että lähetin jalkojen välistä ihan suoraan avokulmaan. Nää on Luulle helppoja, kun ei ole mun liikettä sotkemassa. Mutta nyt tunki sitkeästi miljoona kertaa väärältä puolen sisään...! Mä tietty jo hermostuin, mutta Luu näytti olevan vakuuttunut, että sieltä kuuluu mennä. Karjun eitä ja yksi vaan pujottelee... Mikä lie ajatusvirhe tai näköharha, mutta kyllä se sitten lopulta alkoi sujua. Ja radan yhteydessä avokulmassa ei ollut mitään ongelmaa.

Toinen väännöntynkä käytiin renkaalla. Kun olin vastaaottamassa, Luu roiski kehikon välistä. Ja kerran rysäytti rengasta päin niin, että rengas ei ainoastaan hajonnut, vaan ruuvilla kiinni oleva ketju irtosi kehikosta. (Ja taas saa kiittää hajoavasta renkaasta, kiinteällä olisi tullut aika rumaa jälkeä.) Piti muistutella erikseen, että siihen renkaaseen tosiaan pitäisi vähän tähdätä, vaikka olisi kuinka kiire, minkä jälkeen sekin sujui sitten joka kerta.

Puomilla oli kulmakepit molemmissa päissä. Niillä sain estettyä myös vinot alastulot, ettei tarvinnut niistä vääntää. Ongelman kiertämistä, joo, mutta palataan niihin joku toinen kerta. Ekalle puomille tultiin n. 90 asteesta putkesta. Tämän Luu mokasi ekan kerran. Osui kontaktille, mutta oikaisi kepin. Siitä hetkeksi jäähylle. Sen jälkeen teki joka kerta hyvin ja huolella! Toisesta suunnasta tultiin sitten hypyltä ja renkaalta, joilta ekalla kierroksella mentiin putkeen. Pari kertaa Luu meni nytkin, mutta kun vaan käskytin ajoissa ennen rengasta "osua", niin valitsi kyllä ihan oikein :) Näistä ylösnousuista mokasi yhden ihan kunnon loikalla. Näki oikein, että nyt lähti mopo käsistä. Pistin Luun hetkeksi ovesta ulos jäähtymään :D Sitten kun jatkettiin, niin se teki samaisen kontaktin oikein huolella. Se ihan otti siis itseensä <3

Alastulot oli ihan hyviä. Teki selvästi mieli kääntyä mua kohti vinoon, mutta kepin takia ei voinut, joten meni kunnolla. Olisiko kerran yrittänyt tulla siitä kepin väärältä puolen, mutta sen jälkeen meni kerrasta suoraan alas asti.

Sitten lenkille ja Elinalle. Tuittu oli tietty mukana ja jaksoi kytätä Froliceja varsin intensiivisesti. Toki se tästä välillä palkattiin ;) Se tuijotti vuoroin Elinaa ja vuoroin namikippoa ja vinkui. Jossain vaiheessa se lopulta luovutti ja kävi maate - nälkiintyneen ja kärsivän näköisenä.

Luu oli musta jo vähän rennompi kuin aikaisemmin. Ei se edelleenkään siitä lääppimisestä tykkää ja jännitti paikkoja, kun Elina yritti siirrellä tassuja sopiviin asentoihin. Makuulle se laitetaan suosiolla käsivoimin, mutta kun se on siihen saatu, on heti ok. Luulla oli aika tiukka jumi jossain lanne- ja rintarangan välillä, toiselta puolen eri kohdassa kuin toiselta. Selittää kuulemma erittäin hyvin kaukojen vinotuksen. Sitä Elina ei kyllä keksinyt, mistä semmoinen on tullut. Todennäköisesti jostain törmäyksestä. Mikä sinänsä on ihan todennäköistä... Niskassa oli lisäksi selvää tokojumia. Selkään annettiin laseriakin, mikä näytti Luusta tuntuvan ihanalta :)