Vuoden 2017 viimeisen viikon treenailut painottuivat loppuviikkoon. Torstaina oli kunnon tehopäivä. Päivällä tokoiltiin Katin & Tarmon ja Tarjan & Flixin kanssa demarilla ja ilta oltiin aksakisoissa Nipsun ja Luun kanssa.

Tein molemmilla yhden kierroksen. Luu teki kokonaisuuksia. Ohjatussa olin varautunu hinkkaamaan alkua, mutta oli aika kivasti. Muutenkin ok. Tunnari myös ok. Kaukot teki tosi hyvin, vaikka Tarja häiriköikin vieressä! Luoksetulossa matto mukana ja ensin piti tehdä muutama läpi, koska ennakoi. Sitten kokonaisena, ok. Zeta ok. Ruudun eteenmeno hyvä, mutta sitten ruudun sijasta lähti ensin ihan mihin sattuu... Ilmeisesti väisti ruudun sivulla olevia tavaroita.

Syylle taas ensin kehäänmeno ja palkka siitä. Sitten seuraamista ja sivulletuloja, jotka molemmat taas vaihteeksi edistyvät :) Seuruun vilkuilu on vähentynyt, mutta paikkaa pitää työstää taas taaksepäin. Luoksetulosta jättöä (hyvä!) ja koko liikekin. Kierronkin teki taas ihan hiljaa! Kokeiltiin myös taas yksi erilainen hyppyeste, ei ongelmia. Ja vielä ehdittiin kaukojumppaa ja maahanmenoja, joiden tekniikka löytyi taas. Syy oli aikas kiva, vaikka varsinkin alkutreenistä kävi aika kierroksilla.

Tehtiin myös lyhyt paikkis heti oman vuoron perään. Näin Syyllä on vielä vaikeuksia rauhoittua paikallaoloon, mutta korjauksen jälkeen saatiin lyhyt onnistunut pätkä, josta pääsin palkkaamaan. Treenattiin myös kopelointia seuraavan päivän mittausta varten, ilman pöytää tosin.

Illalla sitten vuoden viimeisiin kisoihin. Kaksi starttia molemmille ja silti sai tuskailla päällekkäisyyksien kanssa... Samoin kisojen alku oli yhtä paniikkia, kun ilmojonossa meni ikuisuus ja kaiken lisäksi maksien tutustuminen aloitettiin etuajassa. Ja starttasin toisena. No, kaikki järjestyi (paitsi lämppälenkki jäi lyhyemmäksi kuin olisin halunnut), mutta tämmöiset on ainoita asioita, joista en osaa olla kisoissa stressaamatta. Ärsyttävää, pitäisi jotenkin oppia. Aamulla jo kerran tainnutettu migreenikin yritti iskeä uudestaan.

Ensin mentiin siis Luun hyppäri. Tää oli ihan kiva. Pitkiä kaarroksia, mutta kaikki rimat pysyi. Ja sitten onnistun sohlaamaan Luulle _taas_ keppivirheen...! Tuli niin lujaa avokulmaan, ettei taipunut kakkosväliin. Tää kyllä vähän ärsytti.

Luu B

Seuraavaksi Nipsun aksarata. Muuten meni ihan kivasti, mutta puomilla Nipsu halusi tänään tehdä juoksarin, eikä mulla ollut mitään jakoja... :D Osui kuitenkin ja tästä napsahti nollavoitto.

Nipsu A

Sitten sama rata Luun kanssa. Tässä vaiheessa minien hyppärin tutustuminen aloitettiin etuajassa... Vaikka Anne lupasi reilusti tutustumisaikaa, niin ehkä vähän häiritsi Luun rataan keskittymistä, kun tiesi, että toisella radalla muut on samaan aikaan tutustumassa :D Alkurata meni tosi hyvin (paitsi Luu karkasi kaikilta kontakteilta...), mutta sitten mun valssi ja Luun hyppy valuivat sillä seurauksella, että ajauduttiin ohi seuraavan hypyn linjasta. Loppurata sitten vähän hyytyi ja loppusuoralta otettiin vielä hylly, kun hämäännyin tiellä olevasta ratahenkilöstä.

Luu A

Nipsun hyppäri sujui sitten oikein kivasti ja siitä toinen nolla ja kakkossija.

Nipsu B

Perjantaina oli vuorostaan Syyn jännä päivä, sillä se oli ilmoitettu Sagin mittaustilaisuuteen. Omilla mittauksilla olin joskus saanut siitä n. 50 cm, joten pieni toivo oli saada sille pikkumaksioptio, vaikka toki maksituomioon olin varautunut. Kiertoon se menikin, mutta kaikki kolme tuomaria saivat siitä 50-51 cm, joten se oli sillä selvä :) Ehkä joskus uran loppupuolella voi käydä koittamassa uudestaan, saisiko sen jäähdyttelemään matalammille rimoille. Mutta eipä nuo isot rimatkaan tuollaisen fysiikan omaavalle koiralle ongelma ole. Nyt niitä vaan pitäisi ehkä alkaa nostella oikeisiin korkeuksiin.

Ennen mittauksia ehdittiin tehdä aksajuttuja. Ainakin puomia, keppejä ja "kii"-juttua yhdellä hypyllä, mutta pieneen liikkeeseen yhdistettynä. Myös lähtöjä taidettiin treenata. Lelun kanssa pysyy hyvin istumassa.

Lauantaina Syylle vielä lisää jännää ja aksaa, kun mentiin demarille epiksiin. Putkiluokkaan edelleen, kun ei noita muita esteitä osata. Nämä alkavat olla kyllä harmillisesti vähän turhan ralleja Syylle. Olisi tilaus sellaisille möllihyppäreille, joissa olisi enemmän ohjausta ja vähemmän pelkkää aivotonta juoksua. Tässäkin oli kyllä pari vaikeaa kohtaa, yksi kauempaan putkenpäähän työntö ja hankala linja vikalle hypylle. Nämä yhdistettynä siihen rallifiilikseen aiheuttivat vähän haastetta. Ekalla yrityksellä saatiin kuitenkin tehtyä nolla pienillä takelteluilla ja yhdellä liukastumisella (kun joku ei oikein tehnyt putkijarrua :/ ). Toisella oli jo enemmän kieppejä ja rimojakin lensi.

Syyn putkiratanolla

Viimeisenä päivänä tokoiltiin ja aksailtiin Katin kanssa. Oon aika varma, että näistä on muistiinpanot jossain, mutta ei löytynyt... Luu teki muistaakseni muutaman liikkeen kokonaisuuden ja Syy sitten omia tuttuja juttujaan. Aksassa tehtiin vaan puomia (Kati palkkaamassa) ja kokeiltiin kuutta suoraa keppiä, kun ei jaksettu hakea kakskakkosia toiselta kentältä... Ei oikein onnistunut :D

Treenien päälle Syy pääsi rallaamaan kavereiden kanssa, kun pihalle kokoontui sen lisäksi peräti kolme muuta bordercollienuorukaista ja yksi Pokka-sheltti. Hauskaa oli! Kuvat otti Kaisa Jalava, täältä löytyy lisää.

3W7A8031.jpg

3W7A8045.jpg

3W7A8047.jpg

3W7A8100.jpg

3W7A8130.jpg

3W7A8147.jpg

3W7A8167.jpg

Sitten lenkki päälle, joka venyikin melkein kaksituntiseksi. Ihan silleen harkitusti toki ;) Vuodenvaihde meni mukavasti väsyneiden koirien kanssa ilman yhtään rakettipelästymisiä kenellekään :)