Valkkuryhmässä oli Lean koutsivuoro ja tehtiin yhtä Jari Tienhaaran rataa. Samalla kisattiin varjo-Suomenmestaruuksista. Osallistujia oli vain kolme, yksi jokaisesta säkäluokasta. Jokaisella oli kaksi yritystä, joilla mentiin rata kisamaisesti läpi. Paitsi Lauralla ja Islalla neljä, jotta saatiin kaikille nollaradat :)

Nipen kanssa tehtiin molemmilla yrityksillä nolla. Toisella parannettiin vähän yhtä hyppyä ja saatiin muutenkin ajasta n. sekunti pois. Rata oli aika helppo verrattuna niihin saman tuomarin ratoihin, joita olen mennyt tai nähnyt. Alussa meni putki puomin alta ja siinä piti leijeröidä puomia jommalta kummalta puolelta, mutta sekään ei ollut yhtään paha. Tein sen ensin vastaanottamalla putken puolivälistä, puomin takaa. Tää oli hyvä. Toisella kierroksella, kun tehtiin pätkiä, kokeilin myös toista puolta ja takaaleikkausta putken ja renkaan jälkeen. Sekin toimi ja kellotettuna aikaeroakaan ei juuri saatu, käsiajanotolla joku kymmenys ekan vaihtoehdon eduksi.

Ennen aata oli kaksi hyppyä, jotka mentiin "yksinkertaisesti". Niitä koitin kolmella eri tapaa: persjättö hyppyjen väliin, persjättö tokan hypyn jälkeen ja päällejuoksu tokalle hypylle ja aa eri puolelta. Kaikki toimi. Aan jälkeen oli hyppy takaa/välistävetäen (riippuen ohjauspuolesta, daa) ja siihenkin koitin pari vaihtoehtoa. Ensin tein ilmeisesti japanilaisen. Ekalla levähti ihan vähän, mutta seuraavat tosi hyviä. Toisena vaihtoehtona takaakierto-persjättö, joka sekin oli hyvä. Ajallisesti olivat ihan samoissa, käsiajalla muutama sadasosa eroa. Tokalla kierroksella tehtiin vielä muutama toisto puomia, joissa Lea palkkasi. Kontaktit on menneet jostain syystä ihan kamalan hitaiksi :(

Kolmannella kierroksella vaikeutettiin sitä leijeröintiä ja siirrettiin rengas puomin taakse. Eipä ollut ongelmia tässäkään. Tietenkään, silloin kun sitä treenaa... Tein myös niin, että kierrätin kakkoshypyn ensin takaa, jolloin joutui irtoamaan haltuunoton jälkeen. Tässä tulikin treenin ainut ongelma, kun niisto ei meinannut millään onnistua. Näähän on Nipsun vahvuus, mutta se sinkoili minne sattuu ja kielsi hyppyä. Kääntyi myös huonosti ja välillä väärään suuntaan. En tiedä mikä siinä tökki, oliko koira vaan niin väsynyt ja jumissa. Nyt on ollut viikon sisään harvinaisen rankka setti agilitya. (Tänään teinkin matalammilla rimoilla.) Tein sitä pari toistoa vielä sivussa toisella hypyllä ja ne teki kyllä sitten ihan normaaliin malliin, pystyin itse liikkumaan eteenpäin jne.

Mutta joo, vähän parempi fiilis jäi treeneistä kuin eilisistä kisoista! :) Loppuaika ennen ässämmejä otetaankin iisimmin, maks. 2-3 treeniä ja kisaviikolla vielä fyssari.

Ennen treenejä ehdittiin tehdä Luun kanssa pikatokot. Ensin kaukoja, molemmat ekat nousut täydestä matkasta, ihan ok. Sitten tekniikkaa lähempää. Ekan seiso-istun taas pompsahti eteen, sen jälkeen muisti keskittyä paremmin. Muut ihan hyvin.

Idari ilman merkkejä, S-I-S. Kaikki oikein, palkkasin vikaan seisomiseen. Istumisessa on vaan pakko antaa se reilu katseapu. Se tulkitaan kaksoiskäskyksi sitten jos tulkitaan, tuomarista kiinni.

Tunnari. Kuusi kapulaa, n. viiden sentin välit rivissä. Taisi koskea viereiseen, ellei jopa käyttänyt suussa. Taisi itsekin tajuta mokansa ja keskittyi sitten tarkentamaan oman huolellisesti. Aloin kehua jo vauhdista.