Eilen treenattiin Nipsun kanssa jo lähes perinteisissä toukokuun Jari Suomalaisen treeneissä. Ennen olen tosin osallistunut Tuitun kanssa, mihin Nipsu-aspekti tuo ihan oman lisänsä. Tiesin, että luvassa on juoksemista. Paljon lujaa juoksemista. Nipsu meni Ellin jäljiltä matalilla rimoilla, niin kuin haastetta ei olisi muuten ollut tarpeeksi.

Radan alussa Nipsu jopa irtosi putkeen. Ei olisi vaan pitänyt. Yritin tehdä takaakiertopersjättöä, mutta oli pakko vaihtaa se lopulta valssiksi, että sain Nipsun kääntymään. Tein sen persjätön varmaan liian pyöreästi ja myöhässä, kyllä senkin olisi pitänyt onnistua. Kolmantena olleen renkaan Nipsu hyppäsi ja kolautti huolimattomasti. Linja ei ollut paha, mutta olisiko sitten kahden ekan hypyn matalat rimat aiheuttaneet roiskintaa. Muurin jälkeinen putki-puomi-putki-pussi-valinta ei ollut meille vaikea, sain Nipsun ihan hyvin vedettyä reunimmaiseen putkeen.

Kepeille menoa koitettiin kahdella tapaa. Kokonaisuudessaan parempi taisi olla paskavalssi putken jälkeen, jolloin ehdin tehdä persjätön, lähettää kepeille ulkokautta ja kiilata paremmalle puolelle keppejä. Ekalla kertaa Nipsu kääntyi kepeillä katsomaan mua, mutta toisella meni hyvin. Takaaleikkaus putken jälkeen onnistui yllättävän hyvin, mutta kepeille mennessä olisi pitänyt ottaa enemmän hanskaan. Nipsu kävi hyppäämässä ansahypyn. Tässä vaihtoehdossa olisi pitänyt jäädä keppien huonommalle puolelle, mistä jatkoa ei sitten kokeiltukaan.

Puomille vein ensin persjätöllä, johon tuli turhan kiire. Takaaleikkauskin toimi, kun toisella kertaa Nipsu tiesi jo, että puomilla on lelu. (Ekalla laitettiin salaa.) Puomin jälkeen tuli välistäveto pitkällä välillä. Siinä en ensin saanut Nipsua tökättyä kakkoselle, muuten ihan hyvä.

Sitten päästiin juoksemaan... Keinulta heitto okserille ja miljoonaa putki-hyppy-pussi-suoralle, jonka päässä olisi pitänyt olla ennen koiraa. Jeah. En ihan ollut. Tätä yritettiin molemmilta puolilta. Monta kertaa. En koskaan ehtinyt tarpeeksi pitkälle. Pussiinkin asti meneminen tökki, kun Nipsu vaan kyseli ja kyseli, eikä irronnut. Loppuun asti tätä ei vaan saatu toimimaan. Yksi vaihtoehto olisi ollut vielä leijeröidä aa siinä suoralla. Se jäi kokeilematta. Jari oli kuulemma tehnyt Frodon kanssa saman kohdan juoksemalla putken ja aan välistä, jota mekin siis yritettiin. Tästä voi siis vain päätellä, että Jarin nopeus suhteessa Frodoon on jotain muuta kuin oma nopeuteni suhteessa Nipsuun. Eikä se Frodokaan ihan hidas koira ole, joten ei ole vaikea laskea, mikä (tai kuka) yhtälössä mättää :D

Loppu jäi vähän tekemättä. Ei oikein kulkenut enää...

Ja nyt tuntuu jaloissa.

Video