Tänään treenailtiin Tallilla Maijun kanssa. Suunnitelmassa oli muutama tokojuttu, hyppytekniikkaa, puomin kontaktia ja keppejä.

Ehdin aloittaa noudoilla ennen Maijun tuloa. Puisella pelkkää luovutusasennossa pitoa ja läheltä tuomista. Kerran (ennen kuin edes ajattelin) läimäisin Luuta kuonolle, kun se mälväsi kapulaa... Piti kyllä sen jälkeen nätimmin. Eteentulot oli taas silleen ärsyttävän pienesti vinoja. Metallilla tehtiin sitten muutama vauhtipalkkaus.

Kun Maiju ja westiet saapuivat, tehtiin hyppytekniikkaa. Tuittu ja Elli tekivät ensin pikkukoirien perussarjaa. Tuitulla oli vähän vaikeuksia. Sitä vissiin ahdisti reunalla kyttäävä Luu ja sillä oli lieviä vaikeuksia saada vauhtia riittämään väleihin. Aluksi vähän steppailikin, mutta teki sitten periaatteessa ihan hyvin.

Luu teki taas korkeuden arviointia. Viimeinen hyppy oli yhdeksän jalan päässä ja nostin rimaa 20-25-30-35 senttiin. Lopussa oioin ja laskin viimeisellä suoraan 20 senttiin. Ei näyttänyt olevan ongelmia. 35 sentissä teki musta selkeästi isomman hypyn. Olihan se hurjan korkea ;) (Sama koira hyppeli eilen SDP:n pahviaitojen yli...) Tästä on jopa video, kiitos Maiju!

Katso Luun loikkaa

Ja katsopaaka Luun lähtöasentoa! Ei roiku :) Ei ainakaan verrattuna siihen, mitä se oli siellä hyppyseminaarissa.

Sitten lisää tokoa. Ruutuun pari kertaa. Kokeilin ensin ilman ruudun näyttämistä. Ruutu oli aika haastavasti nurkassa vinossa ja oli vissiin liian vaikea. Luu vain sähläsi ja alkoi räkyttää. Otin sen pois ja tein uudestaan näyttämisen kautta. Nyt meni hyvin, samoin toisen ilman uutta näyttämistä. Maiju sanoi, että se varasti lähetyksissä. Näitä pitää siis treenata. En olekaan ollut yhtään tietoinen, kun en Luuta lähettäessä katso.

Tuittukin yritti mennä ruutuun, mutta mulla ei oikein hermo kestänyt, kun siitä ei tullut taas mitään. Luu räyhäsi, kun Tuittu meni ruutuun ja Tuittua ahdisti, kun Luu räyhäsi, kun Tuittu yritti mennä ruutuun. Ja silleen.

Sitten Luu teki vähän seuraamista, joka oli eilistä parempaa. Tein myös niin, että pidin nameja oikeassa kädessä ja toimi ihan hyvin niinkin. Tehtiin muutama oikealle käännös, jotka valahtivat aika rumasti.

Muutama istuminen hillumisesta ja sivulla kävelystä, palkkaus naksulla ja namilla. Pientä edistystä.

Ja tunnari. Laitoin kapulan kahden hyppysiivekkeen väliin vähän "piiloon" ja menin itse lähemmäksi kapuloita. Ekalla Luu osui lähes suorilta omalle ja toi sen. Toisella joutui vähän etsimään ja maistoi paria väärää. Ei kuitenkaan nostanut suuhun. Eilistä paremmin siis onneksi tämäkin.

Sitten aksaosuuteen. Vinokeppejä ensin hihnassa ja sitten muutama kerta vapaana. Hihnassa avo- ja umpikulmasta menoa, vapaana samat loivempana. Virheitä tuli, mutta ihan kivasti meni. Varsinkin avokulmaan meni jo ihan hienosti. Hihnassa palkkana namikippo keppien lopussa, vapaana palkkasin heittämällä palloa. Luu haki vapaana mennessään (kun pääsee omaa vauhtiaan) vähän "kauhomis"tekniikkaa. Saa nähdä, tuleeko sille semmoinen pujottelu vai muuttuuko suorilla kepeillä. Näytti jotenkin niin hassulta, kun olen tottunut noihin tasajalkapomppijiin.

Lopuksi mooonta toistoa puomin alastuloa minipöydältä. Tehtiin eri variaatioita. Ensin takaa lähettäen, sitten vierellä juosten ja sitten sivussa seisten ja lähettäen. Mun liikkeestä häiriköityy edelleen. Mutta pikku hiljaa...

Ai niin, innostuttiinhan me tekemään koko puomiakin muutama kerta. Jäin puomin alkuun lähettämään ja yritin kurkkia, mitä koira touhuaa. Vähän sillä meni jalat vinksin vonksin, mutta osasi korjata oikein. Vauhti ei ole hurja, mutta etenee kuitenkin määrätietoisesti ja minua odottamatta. Hyvä niin :)