Joulut on taas vietetty perinteisen kaavan mukaan: metsälenkki koirien kanssa, joululöylyt Katin ja Juhan pihasaunassa, ähky herkuista, lahjoja ja sukulaisten levottomia juttuja. Niiden jokavuotisten juttujen lisäksi tällä kertaa arvuuteltiin, onko Nipsun masussa pikkunipsuja... Mm. se, että Nipsu rauhoittui jopa nukkumaan ja söi suolakurkkua viittasivat kyllä siihen, että se on niiiin raskaana. Mutta jännittäminen ja odottaminen jatkuvat vielä.

Koirien perinteinen joulupotretti otettiin tällä kertaa pihalla, kun lenkillä ei tarjennut valokuvailla. Urheasti tehtiin kyllä aattonakin n. puolentoista tunnin lenkki, vaikka pakkasta taisi olla joku 23 astetta. Vanhusosasto joutui pitämään takkeja, mitä Tuittu ei oikein arvostanut. Launtaina se sai lenkkeillä ilman vermeitä ja kirmailikin juniorien perässä suorastaan riehakkaana. Into ja Luu juoksivat tietenkin sydämensä kyllyydestä. Into meni edellä ja Luu kiljui perässä.

Tänään on palailtu jo arkisimpiin askareisiin ja päästiin pitkästä aikaa treenaamaan. Meillä oli parin tunnin vuorot tallilta Lean ja Sirpan kanssa.

Tein ensin tokoa Luun kanssa naapurikentällä. Seuraamista yhdestä muutamaan askeleeseen. Ainakin nämä lyhyet pätkät pysyivät nyt yllättävän hyvin kuosissa, vaikka virtaa oli ja toiset meni agia.

Liikkeestä maahanmeno ja seisominen. Nyt molemmat hyvin!

Noutoa puisella. Ensin eteentulo istumisesta. Tämä oli tosi hyvä. Ei purrut yhtään ja tuli suoraan ja tiiviisti. Ehkä liiankin lähelle, mutta hiotaan sitä sitten aikanaan. Sitten kapulan heittelyä ja vauhtipalkkaa sekä kerran eteentuloon asti. Vauhtipalkoissa ei nyt taas meinannut vaihtaa leluun... Puinen on niin paljon kivempi. Lopuksi kerta niin, että jätin istumaan kapulan kanssa ja palkkasin siitä vauhdista.

Istumisia hillumisesta ja vierellä kävelystä avuilla. Naksu&nami-palkalla.

Hyppyä. Pari kertaa pelkkä hyppy ja lelun heitto perään ihan vapaana hillumisesta. Sitten sivulla istumisesta "käskyn" kanssa. Näissä ei meinannut taas lähteä hyppäämään. Kerroin vähän vähemmän nätisti, että pitäisi kuunnella, mitä sanotaan, niin alkoi toimia ensimmäisestä käskystäkin.

Tunnaria. Treenaamattomuuteen ja viretilaan nähden ihan ok, mutta maisteli aika ahkeraan vääriä. Ekalla nosti väärää, mutta toi oman. Tokalla toi väärän, mutta kävi höpöhöpöstä vaihtamassa. Kolmannella taas maisteli, mutta toi oman. Ja puri.

Sitten aksaa. Lea oli tehnyt pätkän Marian treeneistä. Alussa oli takaakierto-päällejuoksu, joten päädyin ottamaan taas kerran härkää sarvista ja treenaamaan sitä. Ja uskomatonta, mutta totta! Erävoitto Anulle! Aika monta kertaa saatiin yrittää ja vääntääkin, mutta lopulta pystyin ihan oikeasti liikkumaan hypyllä ja Luu totteli päällejuoksukättä <3 Tehtiin vastaavaa myös toiseen suuntaan. Kiltti Luu! Aika kuumana se kyllä kävi.

Palkinnoksi kiltteydestä kehittelin Luulle semmoisen kymmenen esteen vauhtipätkän, jossa oli vaan pari ennakoivaa valssia, mutta muuten sai posottaa menemään. Niissä valsseissa me sitten vähän säädettiinkin, kun Luulla meinasi mennä ensin pitkäksi ja sitten lenteli rimaa. Mutta lopulta päästiin menemään pätkä ihan sujuvasti. Kaksi kertaa. Leakin kokeili mennä Luun kanssa. Ihan nätisti sekin sujui, kun Lea vaan muisti tehdä valssit oikealla kädellä ;) Mulla oli vähän taka-ajatuksena, että halusin nähdä, miltä se Luun meneminen näyttää. Eikä se nyt mitenkään sekopäistä ollut. Tosin pahimmat höyryt oli taidettu päästellä jo...

Lopuksi ehdittiin vielä paukutella keinua. Nostin sen nyt aata vasten niin, että laskeva pää oli jo melkein vaakatasossa. Ei montaa askelta enää tarvita, niin päästään menemään isojen koirien keinua :)

Tuitulla oli ehkä vähän tylsät treenit, mutta tekin sekin ihan vähän seuraamista ja muutaman puomin. Ja sai nameja, mikä oli tietty paras osio.

Treenien jälkeen käytiin Lean kanssa tunnin lenkki Sääksjärvellä melkein umpihangessa tarpoen. Pikkukoirat kahlasivat tekemäämme polkua kylkiä myöten lumessa, mutta Luu paineli menemään pitkillä jaloillaan kuin tyhjää vaan. Melko haastavaa oli myös autolla ajaminen auraamattomilla teillä, mutta ei sentään jääty mihinkään jumiin. Tallin pihassa piti kyllä vähän jurruuttaa edestakaisin, että sai tarpeeksi vauhtia hankeen.