Tänään mulla oli agivalkun koulutusvuoro. Vähän ois tehnyt itsekin mieli treenata, kun kaikkien koirat irtoili niin hienosti :) Treeneihin mennessä poikettiin lähikentälle tokoilemaan. Kivat parinkymmenen minuutin treenit ehdittiin tempaista. Hiekka oli jo ihan jäistä, joten vähän piti varoa Luun tassujen puolesta.

Ensin seuraamista. Perussettiä, vähän myös hidasta ja juoksua. Emmää oikein tiedä.

Ohjatussa ensisijaisesti oikean palautusta. Alkuun palkkasin yhden alun. Sitten vein Luun oikean kapulan taakse odottamaan ja kutsuin sieltä. Tai oikeastaan se tuli jo ennen kutsua... Ei pystynyt odottamaan. Palautus suora. Sitten koko liikkeenä. Nyt palautti suoraan! Sai hakea vasemmankin, nosto ok. Otin palautukseen asti, mutta menin kehumaan matkalla ja Luu odotti vauhtipalkkaa. Tuli sitten eteentulo yllärinä eikä suoristanut. Uusinnalla hyvin.

Tunnari. Jes, sain sen toimimaan! Ainakin yhden kerran. Laitoin 15 kapulaa riviin isoilla väleillä, oma oli kuudes vasemmalta. Kun vein oman ja namit, en enää edes käynyt oman oikealla puolella olevilla kapuloilla. Pysähtyi omalle, empi hetken, nuuskaisi nopeasti seuraavaa, mutta toi sitten oman! Vaikka siellä oli vielä melkein kymmenen kapulaa ihan tarkistamatta :)

Kaukoja sitten vielä. I-S-M ensin 10 metristä, sitten täydestä matkasta. Jonkun mokasi pienesti, mutta aika ok. S-M-vaihdoissa kokeilin pitkästä aikaa etupalkkaa. Nyt laitoin sen ihan etujalkojen väliin, ennen se on ollut kauempana. Aluksi jähmettyi liikaa, mutta kun tein pari vaihtoa ihan läheltä ja tajusi, että voi liikkua, teki hyvin. Tätä voisi kokeilla käyttää ainakin näissä M-S-M-vaihdoissa. Yleensä etupalkan sopivasti jähmettävä vaikutus on vaan kadonnut toistojen myötä, mutta tuo jalkojen välissä oleva voisi olla tehokkaampi.

Agitreenien jälkeen veinkin koirat nipsulaan, kun mulla on huomenna pitkä päivä seminaarissa. Koirille se tarkoittaa pitkää vapaapäivää :)