Päätin laittaa Nipsun tässä välissä muutaman viikon aksatauolle, kun sillä ei kunnollista semmoista ole ollut aikoihin. Ei siis valkkutreenejä torstaina. Sen sijaan saatiin Maijun kanssa äkkilähtönä yksäri Elinalle. Hurautettiin siis Turkuun (okei, Kaarinaan) treenaamaan. Hauska reissu! Ja Luukin sai Ke-hu-lelunsa, jonka olin luvannut sille SM-nollista :)

Lämppälenkillä kierrettiin Pukkilan kartanorakennuksia ympäri ja onnistuttiin eksyttämään omia polkujaan huiteleva Luu KAHTEEN kertaan. Kun Luu huomasi hukanneensa meidät, sen ensimmäinen ratkaisu oli tässäkin asiassa juosta vähän lujempaa. Huvittavaa seisoskella nurkan takana, kun koira juoksee täpöjä rakennusta ympäri uuudestaan ja uudestaan... Ekalla kertaa Ihme paljasti meidät, toisella kertaa Luu tajusi vihdoin muutaman kierroksen jälkeen avata nenän tai silmät. Pösilö :)

Rata oli oikein semmoinen inhokkiohjauskooste :D Päällejuoksuja, välistävetoa ja serpentiiniä. Jäi aika paljon kotiin treenattavaa, mutta päästiin kokeilemaan kaikkia kohtia. Kolmosen takaakierron tein ensin pakkovalssilla, mutta jouduin tekemään myös saksalaisella. Ja jouduin liikkumaan rohkeasti, että ehdin... Saksalaisessa Luu tuli kuulemma lujempaa. Mä en ole vakuuttunut, onko se hyvä asia ;)

Serpentiiniä tehtiin niin, että vaihdoin ekalla hypyllä puolta silleen saksalaisehkosti. Koira piti siis lukittaa ekalle hypylle päällejuoksulle ja sitten hanaa. Näitä saatiin läksyksi, sillä Luu saisi kuulemma lukittaa esteitä paremmin noin nopeaksi koiraksi. Olen kyllä huomannutkin, että se tulee tosi helposti liikkeen mukaan. Kokeiltiin tää kohta kerran myös kokonaan toiselta puolen ja se oli ehdottomasti helpompi. (Tätä ei tullut videolle.)

Vaikeinta kohtaa, niitä välistävetoja, saatiinkin sitten yrittää uudestaan ja uudestaan. Siinä oli niin monta liikkuvaa osaa niin pienessä ajassa, että ei vaan oma kapasiteetti tahtonut riittää. Teoriassa ainakin opin sen, täytyy treenata käytännössä vielä uudestaan.

Loppu oli helpompi. Senkin onnistuminen vaati tosin muistutusta linjoista ja sitä, että Elina  huusi jatkuvalla syötöllä "Mene jo!" :D Jään edelleen ihan liikaa odottelemaan ja yritän mennä liian lähelle esteitä. Luulen kyllä, että yhden liukkaan minin ohjaaminen ei varsinaisesti helpota tätä rytmitysongelmaa...

Treenikooste