Maanantaina tokovalkku. Lähinnä kokonaisuuksia ja pääasiassa palkatta. Väleistä jonkun verran namia.

Zeta, ilman merkkejä. M-S-I, ehkä. Ihan ok.

Luoksetulo, pelkkä seisomaan pysäytys. Stoppi ei oo hyvä, mutta kokonaisuus ok.

Kiertonouto. Eka tolppa taas läpi, tokalla pysäytys maahan. Haetutin vasemman. Ei ollut verkkoa, nosti takaa ja teki ympyrän :p En jäänyt korjailemaan. Tää pitäisi saada tekniikkana paremmaksi, Luu ei varmaan vielä täysin ymmärrä kriteeriä.

Tunnari taisi olla myös ihan ok.

Ohjatussa vähän lyhyt matka merkille. Oli taas alussa vähän nihkeä ja merkillemeno tahmeahko. Uusin sen. Piti palkata takana olevalle lelulle, mutta ei ollut niin hyvä, että olisin halunnut palkata. Oikea, pysäytin ennen nostoa. Nosti omatoimisesti ehkä sekunnin tauolla... ;)

Ruudussa oli pallo valmiina eteenmenossa, eka lähetys siis suoraan sille. Toinen tyhjään, pysäytys lähelle seinää, kutsu ja pysäytys oikeaan paikkaan. Ruudussa jäi ehkä vähän eteen, olisi pitänyt korjata, mutta annoin olla :/ Seuraamaan tuli hyppyjen välistä hyppäämättä, kiltti koira!

Vielä ehdittiin kaukojakin. Liikutti s-i-vaihdossa tassuja, mitä korjailtiin. Lopulta ilme muuttui ja pystyi tekemään paremmin. Vielä tulee ongelmia kisamaisessa tilanteessa.

Oltiin aika tehokkaita ja ehdittiin tehdä paikallaolojakin kunnolla. Ainakin makuussa pidettiin täysi aika. Jotain nihkeyttä tässä oli, mutta muuten ok. Luoksetulo on ärsyttävän hidas, mutta tosi vaikea saada siihen vauhtia. Ja ehkä se ei ole prioriteetti nro 1, jos koira kuitenkin tulee laukalla...

Loppuaika taidettiin käyttää eteenmenoihin. Olen nyt siirtänyt lelut rivissä jo suht lähelle toisiaan, n. 2-3 metrin välein. Tällä treenillä siis väännetään rautalangasta, että pitää mennä sille suoraan edessä olevalle lelulle. Nyt olen lisäksi vienyt jo haetun lelun takaisin omalle paikalleen, jolloin se on aika vahvasti koiran mielessä. Vaikeaa on, mutta onnistumisiakin saadaan.

Tiistaina treenattiin Katjan, Katin ja Maijun kanssa ennen mun koulutusvuoroa. Tehtiin kaksi liikkuroitua settiä.

Ensin seuraamista. Ihan ok, seuruussa kuulemma vähän aukesi.

Kaukot. Taas liikkui ensin seiso-istussa, mutta saatiin korjaantumaan. Tästä namipalkkaa.

Tunnari taas ihan kivasti, siisti etsintä ja palautus.

Sitten kiertonouto, jossa sattui ja tapahtui... Ilmeisesti Luu halusi näyttää harvinaisemmille treenikavereille, että mitä kaikkea tässä liikkeessä voikaan tehdä! Ensin se ei oikein hahmottanut tolppaa (joka taas rojujen edessä), vaan kiersi sen vasemmalla puolella olevan verkon. Ainakin kerran lähti sivulta liikkurin käskystä. Ja siis lähti ihan kunnolla, ei vaan ponkaissut liikkeelle. Muutenkin sääti jotain (kävi mm. nappaamassa pallon ruudun eteenmenosta...) ja piti muistuttaa tolppaa lähempää. Sitten kierto oli ok. Haetutin oikean. Avohyppy oli ihan kiinni kentän reunassa olevassa putkessa ja ilmeisesti näkyi koirille huonosti, koska Ihmeelläkin oli vaikeuksia. Luu siis tuli sisäkautta ohi ja korjatessa tunki sieltä hypyn ja putken välistä. Oltiin jo yliajalla, kunnes lopulta saatiin nouto-osuus selvitettyä.

Ruutu jäi siis toiselle kierroksella. Ekalla toistolla mene taas läpi lelulle. Sitten ilman lelua ja pysäytyksellä, ok. Ruudussa jäi taas eteen (kiitos eilisen sormien läpi katsomisen) ja piti mennä ihan lähemmäksi auttamaan.

Sitten liikkuroitiin ohjattu, mutta tein seuraamista ja maahanmenoa. Nyt oli taas huono ja piti hinkuttaa melkoisesti, että alkoi tehdä kunnolla.

Väliin kisamainen luoksetulo. Perus, stopit saisivat olla paremmat.

Ja uudestaan ohjatun alkua. Nytkään ei heti tehnyt kunnolla, mutta luovutti helpommalla. Ohjattua ei ehditty tehdä, ehkä ihan hyvä :)

Paikallaoloissa tehtiin useampia maahanlaittoja ja luoksetuloja eri variaatioilla. Luu meni varmaan kolme kertaa maihin Katjan käskyllä! Tää olikin uusi juttu. Käskytettiin nopealla temmolla järjestyksessä ja ilmeisesti kuulosti niin samalta kuin mun.

Loppuaika taas yllättäen eteenmenoja :D Samaa teemaa kuin eilen. Varsinkin oikeanpuolimmainen huonommin näkyvä lelu oli tosi vaikea, kun oli hakenut jo vasemmalta. On pitänyt kokeilla tätä namikipoilla, mutta en ole muistanut. Kiva, jos saisi sen pienen flänkin pois vaikka jollain semmoisella ihan simppelillä keinolla :p