Maanantaina viikko ennen joulua käytiin tokoilemassa ja Syy vähän aksailemassa. Syyn kanssa keskityttiin niihin alkuihin samalla liikesetillä kuin lauantaina. Oli kyllä vaikeaa tänäänkin, vaikka yleensä Syyllä on näissä omissa rauhallisissa treeneissä helpompaa. Lisäksi hinkutettiin seuraamista ja tehtiin vähän kaukoja.

Luun kanssa luoksetulojuttuja, loppuja (ihan vauhtipalkallakin!) ja stoppia matolla. Zetan seuraamista, kaukoja ja eteenmenoja.

Tiistaina oli Syyn valkkuaksat. Tommi oli tehnyt kunnon juoksutusta.

Ajatus oli yhdistää puomia rataan, mutta se suunnitelma piti unohtaa. Tehtiin puomia ensin erikseen, eikä se tänään onnistunut oikein millään. En tiedä, mikä nyt mätti, kun muuten edistystä on tapahtunut :/ Tehtiin sitten muita pätkiä radoista. 6-11 -pätkällä Syy tiputti kerran okserin ja putkeen 11 meno onnistui vasta toisella yrityksellä. Kepeille ei edes yritetty tässä, mutta tehtiin avokulmaan lähetystä erikseen ilman vauhtia. Loppuun pujotteli taas hyvin. 13-16 sain onnistumaan valsseilla, mutta olin tuhannen myöhässä. Syyllä onnistuu silti niinkin :D Leikkaus onnistui vielä hypylle 15, mutta kuudentoista vippauksessa loppui työkalut. 18-19 -välilä pitikin tehdä monesti. Kerran onnistui, mutta sitten Syy lähti sinkoilemaan renkaalle. Piti tehdä lopulta vastakäännös, sillähän se tuli. Hypyn 20 luki hyvin, mutta tässä kuviossa alkoi tiputella rimoja. Vauhti alkoi viedä ja keskittyminen hyppyihin jäi. Tämmöisiä pitäisi päästä treenaamaan enemmän.

Torstaina tokoiltiin Katin ja Katjan kanssa, kun arvokisaryhmän treeniaika vapautui. Luu teki jonkunlaista kokonaisuutta. Zetassa palkkasin seuraamista. Ei muuten istunut ekalla suoralla, harvinainen moka! Tunnarissa hyvä etsintä (väärissä kahden liikkurin hajut), mutta palautuksessa korjaili. Ja sitten palautti hitaasti. Kaukoissa ihan kiva asenne, jotain pientä liikettä. Suoran luoksarin tuli nyt kunnolla sivulle. Ohjatussa pysäytys kapulalle, muuten kokonaisena, ok. Ja ruudusta pelkkää eteenmenoa, jossa ennakoi stoppia.

Syyn kanssa tehtiin niitä alkuja, mutta se oli ihan tosi huonossa vireessä. Jotain onnistumisia saatiin, kun oli lelu valmiiksi kädessä, muuten ei pystynyt. Treenin loppupuolella alkoi ihan vähän rentoutua, joten vaatisi aina vaan kunnon purkamisen ensin.

Lauantaina Syyllä alkoikin juoksu. Se pisti joulusuunnitelmat vähän uusiksi, kun ei päästykään Katin kanssa perinteiselle aattolenkille. Outoa!

Lauantaina treenattiin aksaa isolla kentällä muutaman valkkulaisen kanssa. Rakennettiin yksi mm-rata.

Tein ensin ihan vähän Luun kanssa. Minirimoilla, ettei menisi turhan helpoksi ;) 2-3 oli sen kanssa ihan tuskainen, kun se juoksi vaan päin tai ryysi ohjauksesta läpi. Kepeillemeno onnistui, kun saatoin sopivasti. Roiskaisten meni sitten miten meni. Puomilta meni kiltisti takaakiertoon!

Syyn kanssa taas alku meni kuin itsestään, kun lähetti kolmoselle in-inillä :) Keinulle palkkasin kerran ja kerran renkaallet asti. Keppejä ei edes yritetty. Tai yritettiin helpommasti, mutta sekään ei tänään onnistunut. Puomille sen sijaan saatiin hyviä toistoja vauhdinkin kanssa (kympiltä)! 13-21 -pätkällä meni 20 ensin väärinpäin, mutta muuten sujui.

Tämän treenin jälkeen jätin Syyn muutaman viikon aksatauolle, kun sattui juoksut ja joulut ja kahdet perutut valkkutreenit sopivasti samaan syssyyn.

Aatonaattona käytiin vielä tokoilemassa. Luun kanssa heti alkuun muistuttelua tunnarin palautuksesta. Eri etäisyyksillä ja hetsausasteilla, kriteerinä laukka. Ruudussa treenattiin vähän eteenmenon korjauksia ja vähän enemmän ruudun paikkaa... Kääntyi sitkeästi liian aikaisin etunauhan jälkeen. Seuraamista, luoksari kokonaisena ja sitten tunnari. Leluja kapuloiden seassa, että olisi edes jotain haastetta. Ihan hyvin palautti nyt. Loppuun vielä kaukoja.

Syyn kanssa keskityttiin niihin alkuihin, mutta tehtiin myös pientä kokonaisuutta. Totesin, että juoksu saattaa nyt vähän vaikuttaa, koska ei Syy yleensä omatoimitreeneissä ole näin kamala... Täytynee siis tehdä vähän aikaa vain helpompaa treeniä. Nyt tehtiin vielä kapulan irrotusta ja ruudun paikkaa.

Ja sitten tuli joulu!

Kuvan mahdollinen sisältö: ainakin yksi henkilö, lumi, ulkoilma ja luonto