Nipsun juoksu alkoi eilen! Nyt siis jännätään, alkaako tästä monen kuukauden tauko. Eilen oltiin vielä Samun treeneissä juoksuhousujen kanssa. Äiti kävi ne vasta eilen ostamassa, mutta eipä oudot pökät sheltin menoa hillinneet.

Oli aikamoinen juoksurata. Ilma oli sen verran viileä, että ihan henkeen otti. Varsinkin tällä rapakunnolla. Oltiin Nipsun kanssa tällä kertaa ihan kohtuullisen hyviä. Päästiin menemään pitkiä pätkiä, eikä jumiuduttu mihinkään isompaan ongelmaan. Yhtä pitkähköä hyppy-hyppy-vientiä hinkattiin jokunen kerta, kun Nipsu kaarrotti siinä aina putkea kohti. Lähti jopa vähän bortsumaiselle paimenkaarelle, kun yritin kuljettaa sitä. Tähän kokeiltiin erilaisia sijoittumisia ja ajoituksia. Parhaiten meni niin, että en yrittänytkään pitää kädessä, vaan lähetin seuraavalle hypylle mahdollisimman kaukaa.

Radalla oli kahteen kertaan kohta, jossa nurkan mutkaputkesta lähdettiin koko kentän mittaiselle suoralle. Pelkäsin siinä, että Nipsu kaartaa putkesta ohi ensimmäisen hypyn ja jäin ensimmäisellä kertaa suotta odottelemaan sitä. Ehdin kyllä niinkin suoran loppuun ohjaamaan, mutta nätisti Nipsu kääntyi putkesta oikeaan suuntaan, vaikka lähdinkin vaan pinkomaan. Ja sen kääntämisen voi tosiaan tehdä siinä vaiheessa, kun koira tulee ulos putkesta. Vastainen käsi ei paljon auta silloin, kun koira on putkessa...

Tehtiin yhteen kohtaan myös oma versio, kun olin opetellut puomin jälkeisen hypyn väärin. No, se onnistui sekä väärällä että oikealla hypyllä :)

Putkiin Nipsu ei jäkittänyt yhtään! Vein moneen vielä takaaleikkauksella, mutta hyvin upposi :) Kontaktit (puomi ja aa) vapautin joka kerta liikkeestä aika nopeasti. Hienosti pysyivät silti kasassa toistoista huolimatta. Vedättämällä ne toimiikin hienosti...

Ehkä rankinta treeneissä olivat kuitenkin alku- ja loppuverkat. Järkyttävä tuuli! Vastatuuleen mennessä sai ihan oikeasti tehdä töitä, että pääsi eteenpäin.