Tokon treenaus jäänee tällä viikolla aika vähälle, kun on kaikkea muuta. Tänään poikettiin aamulenkin jälkeen tekemään jotain ihan pientä. Luu teki, Tuittu vaan katseli.

Ensin sitä luoksetulon jännitettä. Tein ihan lyhyeltä matkalta. Ei meinannut joka kerta pysyä maassa, joten jotain vaikutusta näkyi.

Sitten maalinkierrolla stoppi, läpi ja stoppi. Stopit kunnon vartaloavulla ja aika lähelle, hyvät oli! Läpi tuli lujaa, ei ennakoinut.

Ja vielä vähän kaukoja. Erikseen M-S-M ja I-S-I. Molemmat ensin lähempää, kerran kauempaa ja lopuksi taas lähempää. S-M n. kymmenestä metristä oikein hyvin! S-I vähän lähempää, mutta myös ihan hyvin.

Illalla Nipsun kanssa valkkutreeneihin, ekaa kertaa sitten karsintojen. Miia koutsasi. Teemana oli rääkki, jota tällä kertaa edusti Mujusen rata ;)

Tehtiin ensin pikkupätkiä radan osasilla. Ekaksi kymmenen esteen rata neljällä hypyllä. Ihmeen helposti sen sitten kuitenkin muisti. Yhteen väliin tuli sylkkäri, jota tietty heti treenasin uudella systeemillä. Ei toiminut ihan yhtä helposti kuin Luun kanssa. Nipsu ehti säätää niin paljon enemmän, kun ajoitus yhtään tökki. Ja sehän tökki. Oli pakko kokeilla sitä vielä myöhemmin uudestaan, ja saatiinhan me muutama toisto sinne päin. Jostain näiden uusien tekniikoiden treenaus vaan on aina aloitettava...

Toisella kierroksella tehtiin kahta pätkää. Ensin putkesta kääntymisiä kahdella suoralla putkella ja pussilla. Nipsu irtosi hyvin pimeisiin kulmiin ja kääntyikin aika pienesti. Yhtä putkesta kääntymistä vähän hinkattiin ja palkkailtiin.

Sitten kepeille menoa jyrkästä umpi- ja avokulmasta. Tää oli ihan mahdoton! Mä aloin jälkikäteen jo miettiä, että onko Nipsu niin jumissa, ettei halua mennä pujotteluun...? Siltä se vähän näytti, kun sinkoili ohjauksesta ihan päinvastaiseen suuntaan ja tuli kepeille tosi madellen. Pujotteli kyllä sitten ihan hyvin. Ei me kyllä hirveästi olla noita jyrkkiä kulmia tehtykään.

(Hieroja on varattu ja fyssarin lomaltapaluuta odotellaan.)

Viimeiseksi mentiin rataa, joka oli suunnilleen sama kuin Oriveden kisoissa. Mappe haastoi jotain kisan tapaista ja lopulta juttu meni siihen, että häviäjän piti leipoa piirakka seuraavaksi kerraksi :D Heti tuli kevyt taistelufiilis, kun piti yrittää tosissaan :) Me oltiin vuorossa vikana, ja Raita ja Jolle olivat hyllyttäneet. Piti siis vaan tehdä tulos. Tehtiinkin nolla, joskaan ei sujuvin mahdollinen. Kepeillemeno oli samanlainen kuin aikaisemmassa harjoituksessa, ja se oli todella huono. Suorille putkille väänsin pakkovalssit, joiden kanssa tuli hiukan hoppu.

Mappe ja Tiina joutuivat uusimaan, kun molemmilla oli hylly. Tiina teki kympin, mutta Mappe hyllytti samaan kohtaan kuin ekalla radalla (kun Raita roiski aan, tsop tsop!), joten piirakkaa odotellessa! :D

Muutkin saivat kisan jälkeen vielä uusia. Tein putkikohdan eri tavalla, mikä tuntuikin sujuvammalta. Samoin kepeille sain Nipsun paremmin. Lopussa onnistuin vaan hyllyttämään, kun Nipsu livahti vähän niinkuin selän takaa ihan väärille raiteille.