Viime viikolla panostettiin lepopuoleen (henkisesti) rankan Uplaken jälkeen. Keskiviikon eskariaksoja ei toki maltettu skipata, eikä ois kannattanutkaan, kun oli epismenestys-herkkuja tarjolla! :D Syötävien herkkujen lisäksi oli koutsi-Herkun aika haastava treenirata, joka oli kai alkujaan jostain OMD-treeneistä. Meillä saattoi ainakin keppikulma jotenkin rakennuksessa muuttua vähän helpommaksi...

Yritettiin reippaasti keppien jyrkkää avokulmaa puomin jälkeen. Puomiin Syy ei pystynyt keskittymään yhtään ja keppien alkuunkin piti laittaa kaksi verkkoa, mutta ainakin hakeutui sinne :D Tehtiin myös reilu sivuirtoaminen kepeillä ja se sujui aika hyvin, mutta ei vielä joka kerta. Ratapätkää poikkareineen ja persjättöineen Syy teki tosi hienosti, mitä nyt aina se ärsyttävä yksi rima tippui jostain. Keinulla ei tänään malttanut pysyä, kun yritettiin radan osana. Edelleen ne vaan ovat nuo estetaidot, missä eniten tökkii.

To-la otettiin taas rennosti ja sunnuntaina sitten uusin voimin kisoihin, nyt Janakkala Openiin! Olikin eka kerta näissä karkeloissa.

Syyllä oli ensin Anders Virtasen hyppäri ulkokentällä. Aika haastavia juttuja ykkösille, mm. kepit kohti tyhjää ja jyrkkä käännös niiltä. Syy oli aika huonon tuntuinen ja jäi putken suille räkyttämään. Ne kepit se silti osasi! Tässä tuli hylly viimeistään siinä, kun pyysin Syyn hetkeksi maihin kesken radan. Sen jälkeen loppupätkä menikin ihan asiallisesti :)

4.jpg
(Veera Welin)

5.jpg
(Veera Welin)

Aksaradat olivat sisällä. Radat oli Reetan, mutta Marko sijaisti tuomarina. Ihan superkivat, vauhdikkaat, mutta ehdottoman turvalliset ykkösten radat!

Juuri ennen ekan radan vuoroa sattui pieni tilanne, kun maaliin tullut koira juoksikin suoraan Syyn niskaan. Silminnäkijän mukaan ehti vähän napata selästä, mutta tilanne oli onneksi nopeasti ohi, eikä mitään jälkiä jäänyt. Syy tietenkin pelästyi (oltiin molemmat selin koiraan nähden), mutta sain sen nopeasti rauhoittumaan. Oltaisiin saatu pitää taukoa ja mennä vasta myöhemmin, mutta mentiin heti omalla vuorollamme. En tiedä, oliko ylimääräisestä adrenaliiniryöpystä apua, mutta tempaistiin sitten radalta nolla...! :o Oli oikein vaikeuksien kautta voittoon -tarina pikakelauksella :D Paitsi ei sentään voitettu, vaan oltiin taas toisia. Parissakin kohdassa meinasi tulla kielto, mutta viime hetkellä sain Syyn esteille.

Ja niin, kahden vuoden ykkösissä tahkoamisen jälkeen Syy sai OIVAn!

Koirakonflikti hoidettiin asianmukaisesti ja on sovittu :) Harmillisen paljon vastaavia on tosin viime aikoina sattunut.

Juostiin vika rata vielä ykkösissä. Syy kruunasi päivän tekemällä kolmannet onnistuneet kisakepit ja toisen puomiosuman! <3 Putken umpikulmasta meinasi tulla kielto ja puomin jälkeen ajauduin niin pitkälle, että oli pakko huutaa apua :D Jotenkin ehdin vielä jatkoon ja tulokseksi tuli vitonen - yhdestä rimasta. Tällä radalla ei tuloksilla juhlittu ja saatiin vielä voittoämpärikin kotiinviemiseksi!

Kaiken kaikkiaan siis melkoinen päivä!

20200802_180537.jpg