Tiistain kärvistelin migreenissä, joten koirillekin tuli aika lepopäivä. Tokenin kyllä ennen iltaa sen verran, että käytiin metsälenkillä. Sisällä temppuiltiin jotain pientä vanhentuneiden porkkanalättyjen voimalla :D Kyllä maistui! Tuittu sai hirveet kiksit ja läähätti hullunkiilto silmissä. Sekin on oppinut kiertämään mua takaperin, ainakin jotenkin. Toinen suunta on vielä ihan hakusessa. Luu keskittyi perusasennon suoruuteen ja paikkaan ilman kapulaa, metallikapulan ja ohjatun kapulan kanssa. Kaukoja tehtiin tietty kans.

Tänään Luulla oli aika Elinalle. Koska SDP on tuossa melkein matkan varrella (heh), niin käytiin ensin treenaamassa.

Treenattiin "kääntymistä". Lievästi laaja ilmaus, mutta en keksi muutakaan. Luuhan kääntyy tiukat kurvit ihan hyvin, mutta tietyissä tilanteissa on ruennut flänkkäämään, omien huomioideni mukaan usein juuri tiukkojen käännösten jälkeen. Näitä pitäisi siis treenailla. Koska en itsekään ole ihan selvillä, mikä sen kaarrattamisen aiheuttaa, en osaa suunnitella kovin täsmällisiä treenejä. Nyt lähdettiin semmoisista kuvioista, joissa ongelmaa on treeneissä tai kisoissa esiintynyt.

Ensin tehtiin kolmen hypyn kuvioita, vähän vastaavaa kuin vitosen radalla, jossa siinä tuli kielto. Nytkin sain Luun kaarrattamaan kolmannen hypyn ulkokautta ohi, mutta aika helposti se alkoi sujua. Kauimmainen rima oli ensin matala, mutta nostin sen sitten 55 senttiin. Jonkun kerran tippui tai kolisi, mutta hyppäämiseenkin löytyi maltti.

Toisena treeninä oli ihan simppeli ennakoiva valssi putken jälkeen. Palkkasin välillä heti hypyn jälkeen, välillä jatkettiin sivussa olevalle hypylle. Tässä ei kyllä yrittänytkään lähteä maata kiertävälle radalle, mutta joillakin toistoilla olisi saanut koota hypylle paremmin. Rimaakin tiputteli ja kolisteli. Toki siihen vaikutti aika paljon myös ohjauksen oikea-aikaisuus... Tätäkin tehtiin molempiin suuntiin rimakorkeuksilla 35, 45 ja 55 cm.

Kylläpäs tekee hyvää treenailla tämmöisiä ihan yksinkertaisia ja pieniä juttuja. Pitäisi päästä useamminkin. Luu oli kiva ja kiltti :)

Tuittukin teki lyhyttä ratapätkää. Toisella kierroksella improvisoin rataan muutaman esteen lisää, hyvin ehtii tuossa vauhdissa keksiä rataa lennossa ;) Vauhti ei tosiaan päätä huimaa, mutta ne käännökset <3 Ei voi pieni koira kyllä pienemmin kääntyä. Tuli meille yksi hylly, kun Tuittu halusi mennä putken sijasta sen vieressä olevalle aalle.

Luu teki lopuksi vielä puomia. Pelkkää alastuloa nameja heitellen ja sitten koko puomia. Mokasi jonkun ylösmenon, mutta meni sen jälkeen tosi varovasti, hyvä. Nyt meni joka kerta alas asti, mutta kääntyi katsomaan mua. Tassut oli aika lähellä sallitun rajaa (joka on meillä puomin levyinen kaistale kontaktin edessä). Kokeilin muutaman kerran namialustaa targettina. Se on ollut joskus mielessä, mutta en ole tainnut koskaan kokeilla. Sivusta tehden meni tosi hyvin, eikä koko puomiakaan mennessä ainakaan nyt näyttänyt aijaavan. Periaatteessa en tykkäisi käyttää etupalkkaa, mutta ehkä tuota voisi joissain tilanteissa hyödyntää, jos ei jatkossakaan jähmetä.

Sitten jäähkälenkille ja Elinalle. Elina oli jo pihalla meitä vastassa, ja kun avasin takaluukun, Tuittu hyppäsi (!) ilman lupaa (!) pois autosta ja suuntasi suoraan ovelle :D Kyllä se tietää, missä Frolicit ovat... Ja kyllä niistä muutama Tuitunkin suuhun jälleen päätyi.

Luulla oli jumia lannerangassa, olikohan se nyt oikealla SI-nivelessä ja vasemmalla vähän ylempänä, siinä kupeen kohdalla. Vähän ristissä siis. Siihen pistettiin laseriakin. Muuten ranka oli ihan ok, vähän vaan lihasjäykkyyttä. Niska liikkui hyvin ja raajat olisivat venyneet pidemmälle kuin Elina uskalsi vääntää. Saatiin jumppaohjeeksi peruutusta korokkeelle, jotta saadaan liikettä lannerankaan. Siinä onkin pohtimista, millä tuon toteuttaisi niin, että Luu astuu korokkeelle tassu kerrallaan, ja mielellään vielä ensimmäisenä astuvaa tassua vaihdellen. Hmm.

Tuittukin pääsi lopuksi hetkeksi pöydälle hierottavaksi, että sai tuntea itsensä tärkeäksi :) Jumitusta siitäkin löytyi ja käsittely sai aikaan vaimeaa vinkunaa. Tuittu aina kovasti selittää, että mistä kohtaa tuntuu :)