Neljäs agilitypäivä putkeen, ja huomenna tulee viides. Onneksi on pari koiraa... Tänään Luukkonen treenasi Tallilla, kun Ruokosen Juha tuli kouluttamaan.

Treenattiin ensin Juhan valssisääntöjä ja sitten rataa. Valssien neljä sääntöä on kyllä vähän vaikeampi toteuttaa kuin vaahtokarkin grillaamisen vastaavat... ja helppoa ei ole sekään! Jotenkin saatiin askeleet kohdilleen. Vaikein oli itse asiassa yksi valssin jälkeinen hyppy, kun Luu lähti kiilaamaan mun liikkeen mukaan, eikä irronnut. Vitsi että mua ärsyttää, kun se tekee tuota! Sitä piti palkkailla hypylle muutama kerta. Päällejuoksu toimi, jee! Oli kyllä helppo kohta, jossa sai sopivasti etumatkaakin.

Sitten ratatreeniä. Ekan putken jälkeen tuli takaakiertohyppy, hyppy, välistäveto, hyppy. Tää oli vaikea. Ensin hinkattiin takaakiertoa, kun ohjasin sitä liikaa, eikä Luu lähtenyt pelkällä lähetyksellä, vaan ryysi suoraan hypylle. Juoksi kerran mun kättäkin päin, mur! Palkattiin muutama kerta siivekkeen taakse ja uskalsin liikkua vähän paremmin. Näitä tarvii kyllä treenata paremmiksi. Juhan mielestä takaakierrot ovat meillä tällä hetkellä heikoin lenkki...

Ja välistävetoja en osaa ohjata vieläkään. Vielä vähemmän nyt, kun on taas erilainen koira. Välistä saan Luun, mutta seuraavalle hypylle olen myöhässä. Pitäisi liikkua reilummin, että pääsee pidemmälle.

Putkesta kepeille avokulmaan meni ihan hyvin, paitsi kerran kakkosväliin, kun ryysin. Keppien jälkeen takaakiertovalssi ja ennakoiva valssi, jossa välillä lensi, välillä kielsi. Välillä hyvinkin. Vähän ailahtelee sekä ohjaus että siihen reagointi. Sitten tuli kolme hyppyä ja putken umpikulma. Tämän olin suunnitellut poispäinkäännöllä, jotta pääsi putkella jatkon kannalta helpommalle puolelle. Ei saatu sitä kovin sujuvaksi. Tehtiin myös siltä toiselta puolen ja treenattiin takaaleikkausvalssia putken jälkeiselle hypylle. Peruuttelu oli itsellä aina myöhässä, mutta kyllä siitä idea saatiin. Viimeisellä kertaa Juha hilasi hyppyjä vielä lähemmäksi toisiaan, ja jouduin ihan tosissani ohjaamaan, että sain Luun sieltä välistä. Sain, mutta en vaan sitten enää sille toiselle hypylle.

SM-kisojen iltakisoissa oli muuten minien hyppärillä se veemäinen kohta, johon tätä olisi voinut käyttää...! :D

Lopuksi koitettiin koko rataa. Yksi kielto siinä alun välistävedossa ja yksi rima alas ennakoivassa valssissa. Siihen stopattiin ja loppu erikseen. Lopussa kielto välistävedossa, ylläri...

KIvat treenit oli, ja saatiin hyviä vinkkejä. Vielä kun keksin, miten sen sisäisen Mikko Aaltosen löytää... Kiitos Juhalle!