Eilen koko kolmikko pääsi Piiran käsittelyyn.

Tuittu taisi olla parhaassa kunnossa. Lantio ja ranka olivat suoria :) Jäykkyyksiä oli kuitenkin toispuoleisesti, eli muistaakseni oikea puoli oli enemmän jumissa. Ei mitään isompaa kuitenkaan. Liikkuvuudesta huomaa, ettei Tuittu ole enää nuori, mutta lihaskunto on vielä todella hyvä 9,5-vuotiaaksi :) Liikkuvuutta koitetaan vaan pitää yllä kaikin keinoin, niin hyvin menee. Lopuksi Tuitun hengaillessa vapaana Piira huomasi, että toisen etutassun varpaiden asento oli vähän muuttunut. Siellä saattaa siis olla jonkunasteista kulumaa. Tuittu nautti käsittelystä taas täysin siemauksin. Se on niin helppo hoidettava, kun käy tyytyväisenä mammimaan ja pistää vaan silmät kiinni. Kipeämmän kohdan tullessa se saattaa nostaa päätä ja katsoa Piiraa kuin vinkatakseen, että nyt vähän tuntuu ikävältä. Lopuksi, kun olisi pitänyt nousta ylös, Tuittu kellahti selälleen ja kerjäsi lisää. Piti melkein nostaa se pystyyn :)

Nipsu oli odotetusti jumissa. Sillä oli vasemmassa SI-nivelessä lukko ja vastaavasti oikea puoli edestä jäkissä. Lisäksi vähän kuonaa siellä ja täällä sekä rintaranka jumissa. Noin niinkuin ainakin. Nipsu lösähti istuessa vasemmalle puolelleen, mitä ei saatu ihan täysin korjaantumaan. Seistessä asento saatiin suoraksi, mutta istuessa lievä toispuoleisuus jäi. Nipsun kanssa on nyt tärkeää tehdä paljon ravilenkkiä rankan liikkuvuudeksi ja ylämäkikävelyä lihaskunnon vahvistamiseksi. Laukkailu, pallon heittelyt ym. hetkeksi pannaan, ettei Nipsu mene heti uudestaan jumiin. Treenailu pitäisi olla vielä maltillista. Kun paikat saadaan pysymään auki, niin hyvin pitäisi mennä.

Luulla oli tällä kertaa lanne suora, mutta ranka teki mutkan. Ilmeisesti saanut vähän hittiä... Niitä syviä lihaksia kun ei edelleenkään liiaksi ole, niin tämmöistä sattuu. Nuori koira onneksi kuitenkin palautuukin hyvin. Ilmeisesti traumaperäisen vinouden lisäksi Luulla oli tokojumitusta oikealla puolella. Seuraamisen ja perusasentojen toispuoleisuutta pitääkin kompensoida kävelyttämällä muuten Luuta oikealla puolella ja vasemman puolen sivutaivutuksilla tokotreenien yhteydessä. Lisäksi Luullekin ohjeeksi niitä ravilenkkejä ja ylämäkikävelyä. Ja uimista :) Syvien lihasten treeniäkin voi tehdä lihaskunnon kehittymisen edesauttamiseksi, vaikka nopeuttaa sitä ei varsinaisesti voi. Luu rentoutui itse käsittelyyn hyvin, mutta seistessä tutkiminen oli jostain syystä ihan kamalan jännää. Jouduin hakemaan Luun matolle ihan kiinnipitäen ja lopussa se olisi heti lähtenyt kälppimään. Sehän vähän säpsähti viimeksi Elinalla, olisiko sama ollut mielessä nytkin...? Mutta tosiaan, kun saatiin Luu kellistettyä matolle, se muuttui ihan rennoksi ja pisti silmiäkin kiinni. Jotenkin se asennon tutkailu seistessä oli vastenmielinen juttu.