Tänään ei ollut Marken treenejä, mutta mentiin sen sijasta Takkujen epiksiin. Päättelin, että ehdin ihan hyvin, kun koulutusvuoro loppuu seitsemältä ja kilpailevat oli ilmoitettu alkavaksi aikaisintaan kahdeksaksi. Hyvin ehdin ;) Aina unohtaa, miten hitaasti epikset etenevät, kun radalla saa palkkailla kontakteja ym.

Pidin Luuta pitkään kentän reunalla hengailemassa, temputin ja tokoilin. Siinä se pystyi tekemään ihan rennosti seuraamista ja kaukoja, mutta kun tuli vuoro siirtyä lähtöön, kyylä iski päälle. Ei vaan pysty tulemaan vierellä. Tätä on vähän vaikea treenatakin, kun treenitilanteessa ei mene ihan samalaisiin tiloihin. Epiksiä on liian harvoin ja virallisissa vaikuttamismahdollisuudet (sekä hyvät että pahat) ovat liian rajalliset. Kai se on vaan kyylänä sitten mentävä. Kykenee kuitenkin tulemaan lähtöasentoon.

Radan alussa oli kohta, joka hyllytettiin molemmilla radoilla samalla tavalla, eri ohjauksilla vaan... Ensin yritin sylkkäriä, sitten ennakoiva valssi + vastakäännös -yhdistelmää. Kummallakin lensi kakkosen (sylkkärillä pahemmin), jolloin jouduin ronkkimaan sitä hyppyjen väliin, enkä saanut kolmosta linjattua parhaalla mahdollisilla tavalla. Ryysi siitä sitten puomille, vaikka yritin kääntää ja käskytin kepeille. Nää alut on meille aina vaan niin vaikeita, kun Luu tykittää tulemaan. Tuntuu, että se alkaa tulla ohjauksiin aina vasta muutaman esteen päästä.

Reenattiin sitten niitä kontakteja. Oli vähän liukas, luisti keinun pitkäksi molemmilla radoilla, kerran puominkin. Aalta lähti persjättöön. Mutta ei haittaa, ei jäkittänyt yhtään, vaan tuli kaikki kontaktit lujaa! :) Ja uusinnoilla korjasi. Muuten selviydyttiin jotenkin. Ekalla jäi yksi hyppy välistä ja sitä ihmetellessäni seuraava rima alas, varmaan huono valssi. Muuten pysyi kaikki.