Vähän on vaikeuksia päästä rytmiin. Päivisin väsyttää, mutta ei enää kun pitäisi mennä nukkumaan... Asiaa ei helpota, että aamusta iltaan on synkkää ja harmaata. Eilen laiskotti niin, ettei menty edes vesisateeseen tokoilemaan. Nipsun aksatreenitkin jätin varmuuden vuoksi väliin, kun koirilla on ollut nenäpunkkioireita. Tänään käydään eläinlääkärissä.

Tehtiin sisällä jotain pikkujuttuja. Asennon suoruutta merkillä, noudon palautusten suoristusta ohjatulla ja metallilla, kaukoja takapalkalla sekä seuruun askelsiirtymiä. Tuittukin halusi välttämättä osallistua, joten se teki kaukoja ja seuruuaskelia.

Tänään aamulla tajusin, että ei olla treenattu luoksetuloa kokeen jälkeen. Kokeen, jossa Luu meni seisomisen maahan. Ja koska tänään oli Piira-aika, ei voida ihan heti stoppeja treenailla ennen koetta. Piti siis käydä aamulla kokeilemassa.

Aika hajalla on koko liike. Muutama kerta piti tehdä, kunnes Luu a) lähti tulemaan ekalla käskyllä b) pysyi seisomisen seisomassa. Asenne stopeissa oli kyllä ihan hyvä, harmi vaan, että valahti muutaman kerran maahan asti...

Sitten Piiralle. Ensin käsiteltiin Nipsu, joka oli odotetusti vinossa ja jumissa. Toinen istuinluu oli alempana kuin toinen ja rintaranka aika jäykkä. Joku lukkokin oli. Ranka saatiin suoraksi, mutta edelleen Nipsu istui paino toisella lonkalla. Tämä voi olla ihan tapakin, ja Nipsu saikin treeniohjeeksi suoraa istumista. Lisäksi tuttua ravilenkitystä ja b-vitamiinikuuria. Ja nyt hetken agilitytaukoa.

Luuta taas jänskätti se alkukopelointi, mutta maahan rentoutui ihan hyvin. Luu oli hyvä, mikä oli melkoinen yllätys! Se oli ihan suora, eikä mitään lukkoja löytynyt. Ainut oli lievä tokojäykkyys oikealla puolen. Jatkamme siis sivutaivutuksia, mutta ehkä vähän ahkerammin. Piirakin huomasi, että Luu on aikuistunut keväästä ja alkanut saada selkälihaksia. Keskenhän se vieläkin on, ja taipuu helposti vinoon, kun lihaksisto ei ole vielä valmis ja tue rankaa niin hyvin. Mutta oli kyllä positiivinen yllätys, ettei siitä löytynyt mitään isompaa. On suoranainen ihme, että se on saanut tuolla menolla pidettyä itsensä kasassa...