Aavistukset Luun mielentilan suunnasta osuivat oikeaan ja Messarin karsintakoe vedettiin läpi varsin jähmeissä tunnelmissa. Videolta katsottuna se ei näyttänyt yhtään niin pahalta miltä tuntui, mutta koska fiilis ratkaisee, ei lopputulema ollut kovin positiivinen. Tiedättekö sen fiiliksen, kun teette koiran kanssa Yhdessä, joka hetkestä nauttien? Olette siinä omassa kuplassanne, ettekä anna minkään häiritä? Sitä fiilistä ei ollut. Luulla oli kyllä oma riemukuplansa... Semmoinen todella vahva iKupla, niin kuin joillakin sisaruksillakin. Rimma-äidin perintöjä ;)

Reissattiin yhdessä Katin ja Hanna-Marin kanssa. Matkalla päiviteltiin helppoja reissukoiriamme. Hyvä, kun auto pääsi liikkeelle, niin kaikki kolme vetivät kerällä sikeitä - kaksi vieraassa autossa ja puolitutussa seurassa. Kimppakyyti sujui muutenkin kaikin puolin hyvin. Poislähtiessä löydettiin parkkiautomaattikin melkein heti, eikä maksamiseenkaan tarvittu kuin kaksi ihmistä ja yksi puhelinsoitto ;)

Oltiin perillä hyvissä ajoin, mutta eipä sitä aikaa silti turhaan ollut. Tavaroiden roudaamiseen ja ilmoittautumiseen jonottamiseen meni kuitenkin aikansa. Ehdittiin käyttää koiria ulkona ja ehdin tehdä nopean ja tehokkaan shoppailukierroksen. Ennen kisan alkua oli vielä tilaisuus, jossa muistettiin kukkakimpuin kaikkia maajoukkuelaisia. Tuli kyllä vähän ulkopuolinen olo, kun juuri minun kohdallani Carinan piti tarkistaa multa Luun nimi... Mutta kimppu oli nätti :)

IMG_9431-normal.jpg

Itse kokeen piti alkaa viideltä, mutta taisi se olla jo puoli kuusi siinä vaiheessa, kun 0-koira oli saanut suoritettua. Luun vuoro oli puolivälissä.

Tein ennen ekaa kehää vähän seuraamista, merkkiä ja leikkimistä, jotta Luu saisi tuntumaa mattoon. Seuraaminen oli lyhyt ja kehä eteni nopeasti. Melkein myöhästyin vuoroltani, sillä edellinen oli jo lopettelemassa, kun tulin kehän reunalle... Lähdinkin seuraamiseen turhan hätäisesti ja asenne tarttui Luuhun ja aiheutti huolimattomuutta. Tässä vaiheessa sen kuplaan siis vielä pääsi ainakin jollain tasolla ;)

Seuraamiskehän tuomaroi Pernilla Tallberg. Kaikista kehistä sai kirjallisen arvostelun. Tuomarin kommentit kursiivilla.

Seuraaminen 8 - Oltiin molemmat vähän levottomia. Voisi olla tarkempi käännöksissä, vinot perusasennot.

Ennen kakkoskehää oli pidempi odottelu. Tein idarin asentoja (ei meinannut istua...), stopin ja maahanmenon kierrosta sekä tunnarin. Tunnarissa loistin itse ja unohdin hajustaa oman :D Kun Luu oli hetken haistellut kapuloita, muistin. Kehuin ja kutsuin pois ja kävin hajustamassa yhden. Sen nosti sitten tosi nopsaan ja hyvin. Ennen kehää pidin Luuta makoilemassa.

Kakkoskehässä tuomarina oli Carina Savander-Ranne.

Idari 8,5 - Ihan hyvä muuten, mutta lopussa teki jonkun ihme vempuloinnin ja päätyi istumaan vinoon mun selän taakse. Oli ihan menossa johonkin omavalintaiseen kohteeseensa. Hyvä suora nopea maahanmeno, hyvä pysähdys, suora, hyvät käännökset, hyvä istuminen, loppu PA epävarma ja vino.

Tunnari 8 - Tästä saatiin musta liikaa pisteitä muuhun arvostelutasoon nähden. Sahasi ja ohitti oman kaksi kertaa. Ja palautti vinoon. Epävarma työskentely esineillä, vino PA.

Ruutu 9,5 - Tää pelotti! Merkki olosuhteet huomioiden siedettävä. Ruutuun meni lujaa. Huusin topin ennen etureunaa, pysähtyi ihan takanurkkaan... Näin, että takatassut on juuri ja juuri sisällä ja pistin maahan luottaen siihen, että tulee maahanmenossa vähän eteen. Ei tullut, vaan meni hissinä. Ohikävellessäkään en nähnyt, oliko ruudussa, näin kyllä, että häntä heiluu ruudun ulkopuolella. Sain varmistuksen vasta pisteistä :D Hyvä nopea ruutuunmeno, aavistus itsenäinen, hyvä ruudussa seisominen ja maahanmeno.

Kolmanteen kehään pääsi aika nopsaan, pari koiraa piti odotella. Nyt temputin enemmän ennen kehäänmenoa.

Kolmoskehän tuomaroi Pipa Pärssinen ja pisteet olivat tiukimmassa.

Luoksetulo 6 - Annoin seisomiskäskyn vähän myöhään, mutta stoppi oli musta tuolle alustalle aika hyvä. Otti pari jarruaskelta ennen liirausta (ja säästi ehkä tassunsa palamiselta?). Maahanmenossa ei mennyt maahan... Aloin kesken liikkeen muistella, että ei ole tainnut tuotakaan tehdä kokeessa ikinä...? Sivulle taas vähän vajaa. Liikkuu S, lisäkäsky M, sivulletulovauhti, vino PA.

Ohjattu 6,5 - Arvostelun mukaan aika paljonkin kaikkea... Itseäni ärsytti lähinnä sivulletulo, jota ei tehnyt tänään missään noudossa edes sinnepäin, vain valui kuin tahmea räkä johonkin törkeän vinoon. Puri myös kapulaa. Se vire, se vire... Kaartaa merkille, seisomisasento, kapulan otto, puree, hidas PA-tulo, vino PA.

Kaukot 9,5 - Alussa ei puhettakaan mistään katsekontakteista, mutta jostain käsittämättömästä syystä pystyi tekemään nämä todella hyvin! Takatassut pysyivät matossa kuin liimattuna ja vaihdot oli hyvät. Henkisesti kympin kaukot :) Hieman nopeutta ja selkeyttä asennonvaihtoihin.

Hyppynputo 8 - Taas huono palautus. Vauhti, PA-tulo, vino PA.

Video

Lopuksi tehtiin paikallaolot Pernillan kehässä.

Istuminen 10 - Kai ihan hyvä sitten, en tiedä yhtään. Aika vaikea, kun koirien selän takana tehtiin luoksetuloa, ohjattua, kaukoja ja hyppyä.

Paikkamakuu 10 - Vanha kisavireongelma palasi ja valahti tassu kropan alla makaroonina alas. Siinä pysyi ja nousikin kuitenkin.

Pisteitä kertyi nihkeän ykkösen verran, 267. Sijoitus yhdestoista, koiria osallistui 52.

Kotona oltiin joskus puoli kahden aikaan yöllä ja nyt väsyttää. Ei päästä huomenna valkkutreeneihin ja ajattelin samaan rahaan pitää ainakin viikon verran treenitaukoa. Täytyy vähän miettiä ja pohtia ja tehdä sotasuunnitelmaa jatkoon. Onneksi meillä on I-vertaistukea :) Ja nyt myös hieno treenivihko hienoille suunnitelmille, kiitos Maaritille joululahjasta! :)

IMG_9440-normal.jpg