Tiistaina oli tyypilliseen tapaan viikon vapari. Keskiviikkona sitten aksaa. Muut eivät päässet paikalle, joten peruttiin viralliset treenit ja mentiin Luun kanssa treenaamaan keskenämme. Olin vähän myöhässä, kun en malttanut jättää Suomi-Venäjää kesken, mutta hyvin ehdittiin tehdä.

Päivän teemana olivat pituus ja okseri ja niillä kääntyminen. Okserilla ihmisnuolta, pituudella vähän muitakin ohjauksia. Käytin apuna verkkoa, mutta se oli kyllä ihan yhtä tyhjän kanssa. Joitain onnistumisia saatiin silti. Pituudella Luu kaatoi vain kerran yhden palikan, muuten hyppäsi puhtaasti. Kisoissa räpelsi molemmat pituudet...

Okserilla pysäytin ensin ennen hyppyä, sitten vauhdilla. Yritin päästä vähän aikaisemmin liikkeelle, mutta ei se vaan toimi. Luu kiilaa ihan raivolla perään ja juoksee päin mun jalkoja, kun ei käänny. Joku ns. ehjä suoritus saatiin. Sen jälkeen ajattelin vahvistaa jarrua vielä kerran ja pysäyttää ennen hyppyä. Jarru pohjaan, kumarrus riman yli ja vähän "antoniota" mukaan - ja Luu lentää yli sekä musta että mun takana olevasta verkosta. Seuraavalla yrityksellä sain sen sentään pysähtymään :)

No, vaikka verkko olisi korkeampi, ei siitä kyllä hyötyä ole. Luuta häiritsee verkon heilauttaminen ihan yhtä paljon kuin rimojen tiputtaminen.

Lisäksi tehtiin rataa pätkissä kontakteille palkkaillen. Voi puomi, mikä ihme siinä mättää...? Muuten teki hyvin, mutta yhteen suuntaan, minun ollessani vasemmalla, pysähtyi liian ylös. Etupalkalla lopulta onnistui sekin. Toiseen suuntaan ei tosiaan ongelmia, eikä itse asiassa tuohonkaan minun ollessani oikealle... Vaikea versio oli sama kohta kuin Koirakoutsin treeneissä, joissa myös jäkitti (kentällä siis melkein sama rata). Hmmm. Keinua ei ehditty tehdä kuin kerran, mutta se pitäisi ottaa työn alle. Heittää aina tassut vähän sivuun. Sen lisäksi, että se on ärsyttävää, siinä on myös riski säheltää tassu keinun alle.

Kiva oli touhuta rauhassa pikkujuttuja. Pitäisi ehkä vähän aktivoitua agilitytreenaamisenkin osalta ja käydä edes joskus omatoimitreeneissä ;) Luulle tuli kauhee hiki, vaikka ei tehty kuin muutaman esteen pätkiä. Varsinkin käännösten ja kokoamisten treenaaminen on Luulle rankkaa, ehkä jopa enemmän henkisesti kuin fyysisesti :)