Sunnuntaina päästiin kisaamaan aksaa! Syylle kaksi rataa ja Luulle kolme. Luulle pääsikin tulemaan ihan huomaamatta viikon tauko mistään tekemisestä ja jopa yli kuukauden tauko aksasta. 9-vuotiaan kalenteriin ei vaan mahdu kaikkee!

Ykkösten radat olivat aika pitkiä, mutta suht jouhevia. Kepit kummittelivat heti kolmantena esteenä, ihan suoralla hypyn ja renkaan jälkeen. Ja virhehän siitä tuli, Syy pyörähti ekasta välistä heti pois. Harmitusta lievensi myöhempi videotarkastelu, josta huomasin, että se liukastui. Ei toki kiva juttu sekään, mutta virheen sai laittaa Syyn sijasta vahingolle :) Muuten Syy meni oikein nätisti ja rata kulki niin kuin pitikin. Jossain toisessakin kohtaa se tosin vähän luisteli. Ollaan ehkä treenattu varsinkin rataa enemmän Jutalla, joten hyvä muistutus totutella vauhtiin kumirouheellakin.

Syy A

Toisella radalla oli yksi vähän haastavampi linja ja puomi vaikeampaan suuntaan kohti seinää. Juoksutin suosiolla suoraan eteen pitkäksi. Osuma tuli tästäkin, mutta ajoin itseni vähän ongelmiin ja olin myöhässä jatkossa. Siitä pieni sähläys ja rima. Aan halusin nyt katsoa, että tulee nätisti, ja myös siitä Syy lähti väärään suuntaan ja otettiin kielto putkelta. Mutta sitten loppusuoralle kepeille - ja tadaa! sukkana sisään! Hyvä Syy! <3 Syy oli muutenkin kiva, eikä virheet harmittaneet yhtään. Jäi vaihteeksi sellainen olo, että ehkä tästä vielä joskus jotain tulee!

Syy B

Luun eka rata alkoi tosi pian ykkösten jälkeen ja olin etukäteen spekuloinut, että jos toinen rata on yhtään myöhässä ja toinen ajoissa, niin menee melkein päällekkäin. Niinhän siinä tietty kävi. Vaihtamalla Syyn luokkansa alkuun sain pelattua hetken aikaa koirien vaihtoon ja pikalenkkiin. Luu starttasi heti pikkumaksien ekana ja pieni hoppu jäi päälle. Hyllytettiin heti alkuun huolimattomalla putkiohjauksella. Muuten menikin ihan hyvin, vaikka keskityttiinkin sitten kontaktien kertaamiseen.

Luu A

Sitten vaihdettiin kenttää hyppärille. Kauhean väkinäinen vääntökääntörata, en kyllä tykännyt. Luu karkasi lähdöstä, eikä päästy missään vaiheessa rytmiin. Räpellettiin kuitenkin ilman virheitä aika pitkälle, kunnes Luu kääntyi jostain syystä putkesta väärään suuntaan ja ajautui renkaasta ohi.

Luu C

Vikalla agiradalla päästiin taas alku hyvin, mitä nyt yksi hyppy improvisoitiin eri siivekkeen kautta ;) Sitten jäin vaan päällejuoksussa jälkeen, eikä ollut mitään toiveita päästä puskemaan koiraa putken jälkeen oikealle esteelle.

Luu B