Blogipäivittäjä näyttää olevan kesälomalla...

Maanantaina kisattiin molempien pikkukoirien kanssa Ylökkin kisoissa Mutalassa. Tämä oli viimeinen mahdollisuus kerätä SM-nollat, mutta onneksi ei jäänyt Tuitunkaan kanssa viime tippaan ;) (Ilmot laitoin jo viikonloppuna.) Molemmat radat olivat agiratoja ja tuomarina Anne Viitanen. Teemana tuntui olevan kontakti-putki -erottelut. Ihan luonnollista näin arvokisojen alla.

Tuittu starttasi toisena ja Nipsu viimeisenä. Tuittu oli aika liekeissä :) Epäilytti sen jaksaminen helteellä, mutta reippaasti se vaan pisteli menemään. Ekan radan alussa oli tarkka paikka, kun piti tökätä koira alkusuoran jälkeen puomin takana olevaan putkeen ja ehtiä jotenkin jatkoonkin. Suunnittelin Tuitun kanssa tähän jopa takaaleikkauksen! Ehdin vaan vaihtaa sen sittenkin persjättöön, kun Tuitulla kesti putken kanssa. Se törmäsi vähän putkensuuhun, eikä meinannut löytää sisäänmenoa ;) Ei onneksi kieltoa tästä, vaikka kaukana ei ollut. Loppuradassa ei mitään ihmeellistä. Lopun aa-putki-erottelussa piti vetää ihan tosissaan, että sain Tuitun suunnan putkelle. Siinä kaarrotti ensin aata kohti. Nollarata siis, ja suht heikolla tulostasolla kakkossijakin :)

Tuitun eka rata

Nipsun kanssa tein alun kutsumalla. Rytmitys on mulle tämmöisissä kohdissa tosi vaikeaa, kun pitää malttaa odottaa ja sitten ottaa ne pari askelta juuri oikealla hetkellä. Nyt onnistui ihan hyvin. Nipsulle olin suunnitellut radalle jopa kaksi takaaleikkausta. Ekan siksi, kun ei ollut vaihtoehtoja ja tokan siksi, kun niitä nyt vaan pitää uskaltaa tehdä. Eka vielä onnistuikin, toki pienemmällä kurvilla vois mennä. Tokaan sitten tyssäsi. Ajauduin liian pitkälle, ja jos oma liikkeeni yhtään hyytsää, niin Nipsuhan ei mene. Tästä kielto ja uudella yrityksellä Nipsu kääntyi vielä väärän kauttakin. Ennen keppejä vielä kökkö ajoitus multa, rima alas ja valunut käännös. Nipsua en sitten saanut vedettyä sinne aan alle putkeen, joten hylly vielä kaiken lisäksi. Ei mikään voittajafiilis.

Nipsun eka rata (huomatkaa keinu, jolla Nipsu kyllä kiltisti pitää takatassut :( )

Varsinkin tokalla radalla loppui tutustumisaika ihan kesken. Siinähän oli hyvä vielä arpoa kuvioita ensimmäisen koiran mennessä, kun Tuitun kanssa startattiin tosiaan toisena :D Ihan kohtalaisesti kuitenkin selvittiin. Vekkaus hypylle ja persjättö sitä seuraavan lähes suoran putken jälkeen oli ehkä vähän turhan kunnianhimoinen suunnitelma, mutta väkisin sekin vietiin läpi. Tuittu hyllytti sitten TAAS aan alla olevaan putkeen. Ja ihan pokalla mun selän takaa! :D Ihan kuin vanha rouva olisi alkanut ottaa omia oikeuksia agilityradoillakin... No, satunnainen sikailu tässä vaiheessa uraa sallittakoon. Lopussa lipesi vielä puomilta ihan väärille raiteille.

Tuitun toka rata

Nipsun kanssa toisen radan alku tuntui hyvältä. Tietty, kun sitä ei ole videolla. Tein kakkosen käännöksen ihmisnuolella, johon tuntui ainakin lähtevän hyvin mukaan. En kyllä juuri taakseni vilkuillut. Aan alla olevan putken jälkeen oli vähän inha linja hypylle ja siitä muurille. Olin tässä hetken ulalla ja veto putken jälkeen tuli myöhässä. Hypyltä rima alas ja kielto taas takaaleikkauksesta muurilla. Nyt olin mielestäni paremmissa asemissakin, mutta ei. Se otettiinkin samaan rahaan pariin otteeseen, ennen kuin sain Nipsun oikeaan suuntaan. Loppurata muuten hyvin, paitsi kielto vielä puomilta. On sitten niin raivostuttavaa, kun koira tulee ohi nenän edessä olevasta esteestä. Vaikka kuinka vetäisin ohjaavan käden pois... Kyllä se periaatteessa nyt pitäisi pystyä käskyllä suorittamaan.

Nipsun tokan radan loppu