Jouluna pidettiin useamman päivän treenitauko ja lenkkeiltiin paljon.

Kuvan mahdollinen sisältö: koira, puu, ulkoilma ja luonto

Torstaina olin kuuntelemassa Arpan luentoa urheilukoiran huippukunnon rakentamisesta. Mielenkiintoinen luento, josta sai kyllä ajatuksia omaankin treenaamiseen, vaikka ihan yksi yhteen tuntui liian vaikealta käyttää kahta lajia harrastavilla bordercollieilla ;)

Perjantaina tokoiltiin Katin ja Katjan kanssa. Meillä oli osaksi aikaa kaksi kenttää, joten tehtiin isot liikkeet isolla kentällä. Kiertonouto, ohjattu, luoksetulo ja ruutu. Kierrosta tein kierron ja palautuksen erikseen. Tötsänä musta, ei ollut ongelmaa. Ohjattu oli ok. Luoksetulo suorana, tuli sivullekin suoraan. Eteenmenossa ennakoi stoppia ja sääti kaikenlaista. Lisäksi yritti flänkätä ruutuun, vaikka oli ohjuri. Ehdittiin vielä siirtää ruutua pari kertaa. Näissäkin ekassa lähti vähän takki auki ja ois mennyt ruutuun sivusta. Löysi silti ;) Toinen oli parempi.

Tehtiin vielä yhdellä kentällä pikkujuttuja yhtäaikaa Eican kanssa. Ensin tehtiin tunnaria yhdessä. Molemmilla omat rivit, mutta suht lähellä toisiaan. Lähetettiin ensin vuorotellen ja sitten yhtäaikaa. Luu teki ensin oikein hyvin, mutta sitten sitä alkoi vähän ahistaa Eican tuleminen sen kapuloille. Mutta palautukseen saatiin tällä aika kiva vauhti! Lisäksi zeta- ja kaukojuttuja.

Luu teki myös paikkista. Ei mennyt ekalla maahan, kun käskytin vähän yllättäen. Tätä tehtiinkin sitten pari kertaa, mutta oli skarppina, eikä mokannut uudestaan.

Syy sai höntsätä jotain pientä. Seuraamista yms. Ja malttia, kun Veijo ja Toimi tekivät pentuluoksareita...