Me ei pääsiäisenä paljon jeesustella, mutta treenataan senkin edestä :) Tänään oltiin demarilla Maijun, Lean, Sirpan ja kahdeksan koiran kera. Kaikki ehtivät treenata kahdessa tunnissa! Mulla oli siis koko kolmen konkkaronkka mukana ja tuntuu kyllä, että se määrä koiria ja tavaraa on liikaa hallittavaksi. Koko ajan pitäisi liikuttaa jotain jne.

Mulla oli sekä Luulle että Nipsulle aiheena kontakti-putki -erottelu ja pimeästä putkesta kääntyminen. Luu aloitti. Tehtiin erottelua puomilla, jonka alla oli u-putki. Tein ensin helposta kulmasta ja vaikeutin niin, että lopulta koira ei nähnyt puomia putken takaa. Vinoissa kulmissa Luulla oli ohjurikeppi ylösnousun apuna. Sitten tein vielä vauhdin kanssa niin, että ohjasin ensin putkeen ja sitten hypyn kautta puomille, tai sitten tultiin lujaa toisen putken ja hypyn kautta. Vaikka ei olla varsinaista erottelua treenattu juuri mitään, niin Luulla on sattuneesta syystä kontakteille meno aika vahva, joten nämä menivät ihan hyvin. Kerran alussa taisi mennä putkeen. Lopussa oli namikippo, ettei tarvinnut vääntää niistä alastuloista... Pari kertaa himmasi kyllä ärsyttävästi liian aikaisin, mutta muuten ok.

Putkella Luu kääntyili vähän väärin, joten tehtiin palkan kanssa. Pienellä liikeavulla onnistui hyvin, mutta ei ollut yhtään satavarma, joten näitä pitää palkkailla jatkossakin.

Sitten Nipsulla samoja juttuja. Nipsu oli erotteluissa nyt varsin pätevä. Taisi sille joku virhekin sattua, mutta haki puomin, vaikka se oli putken takana piilossa. Olin vetänyt toisen putkensuun siis puomia pidemmälle ja ihan viereen. Toimi sekä jyrkästä kulmasta lähettäen että vauhdilla kauempaa.

Putkihommelitkin Nipsu osasi paremmin kuin leirillä. Kääntyi pääsääntöisesti ihan oikein, ellen nyt tehnyt kovin hurjaa vedätystä toiseen suuntaan. Tein sekä umpikulmaan lähettäen että kutsuen. Kutsuessa se vaan veteli monta kertaa putkista ohi... Voi blondia.

Kepeillä vielä muutama lähetys (ilman liikettä) avokulmaan, jotka olivat kyllä vaikeita. Yritin saada sitä fokusoimaan, mutta pää vaan heilui. Kepeille se saattoi sitten mennä ihan vaan mihin väliin tahansa. On se vaan jotenkin niin... tyhmä. Kaikella rakkaudella :D

Tuittukin teki vähän putkea ja puomia :) Putken pimeään kulmaan lähetyksissä oli kyllä keskittyminen ihan muualla, mm. Maijun nameissa. Ihan mahdottomaksi mennyt tuon koiran touhut, kun sen kanssa treenataan niin vähän ja niin lepsulla asenteella.

Erotteluissa se meni vähän niinkuin minne sattuu :D Eli välillä oikeallekin esteelle...! :)

Kun aikaa oli vielä, Luu teki pikaisen kakkoskierroksen. Keinua nimittäin piti muistella pitkästä aikaa. Ylösnousut olivat ainakin hyvin muistissa, teki joka kerta ihan sairaan hyvin!!! Keinu oli aluksi hidas, kun himmasi vähän liian aikaisin, mutta parani parin kolistelumuistuttelun jälkeen.

Ja Luukin sai mennä kepit pariin kertaan. Se hakee avokulman niin paljon paremmin kuin Nipsu. Tein sekä avo- että umpikulmaan lähetykset niin, että leikkasin tai liikuin keppien toiselle puolelle. Umpikulmaa piti vähän helpottaa, kun ensin yritin tosi jyrkästä ja häiriintyi. N. 90 asteesta onnistui.

Jäähkälenkin jälkeen toteutettiin Maijun kanssa yksi suunnitelma ja otettiin Tuitusta, Luusta, Ellistä ja Ihmeestä tarkoin aseteltu ryhmäkuva. Hoksattiin nimittäin tässä taannoin, että millä perusteella Riitta ja Pekka niitä pentuja valikoivat mihinkin kotiin... Mulla on musta pikkukoira ja mulle tuli mustavoittoinen Luu. Maijulla on valkoinen pikkukoira ja Maijulle tuli valkovoittoinen Ihme. Pettämätön teoria! ;)Kuvan nappasi Maijun kameralla Lea.