Perjantaina kisat huipentuivat finaaliin. Meille se tiesi suomalaisten puolesta peukuttamisen lisäksi ekstrajännitystä, sillä Luu avasi aamun 0-koirana. Kiva oli päästä osallistumaan tälläkin tavalla :) Vaikka yleisöä ei toki tuohon aikaan ollut vielä niin paljon (lähinnä kisaajia ja muutama tuttu :) ), niin olihan se vähän erilainen kokemus kuin mikä tahansa kisamainen treeni. Liikkurointikin oli englanniksi, joten ihan semmoinen kansainvälinen fiilis ;)

Matto vähän hirvitti, sillä kun oli nähnyt jo parin päivän aikana koirien polttavan tassujaan. Luuhan on kisannut sillä Messarin melkein samanlaisella matolla ja ainakin silloin tassut onneksi säästyivät pahoilta vammoilta. Vähän Luu alustaa tuntui varovan (mikä on ihan fiksuakin), joten ei liikkunut täydellä vauhdilla eikä liiraillut kovin pahasti. Jälkikäteen sen anturat olivat vähän "kiillottuneet" ja lämpimät, mutta eivät onneksi rikki.

Eka setti alkoi siis idarilla. Ei päästy kehään kovin nätisti ja Luu pakitti sivulle, mutta tässä vaiheessa sentään vielä ihan reippaasti... Olin päättänyt antaa avun istumiseen, jotta saan sen onnistumaan. Tää olikin ihan ok. vähän seilausta seuruussa ja kontaktin tippuminen toisessa kulmassa.

Kaukoissa se oli jähmeä ja sekä M-I että I-S olivat vähän vajaita. Muut vaihdot ok, eikä liikkunut missään vaihdossa.

Ohjatussa hidas merkki. Osittain varmaan asennetta, osittain matosta johtuvaa. Nouto normisetti. Palautuksessa hidasti kovasti, mutta tuli ihan reippaasti sivulle.

Seuraamisessa tuli iso virhe ekassa pysähdyksessä, kun Luu pyörähti vähän eteen. Sama sattui kisassakin monelle, siinä kohdassa oli jotain hankalaa...? Ollaan kyllä treenattu seiniä päin kävelyä ym., mutta joku siinä oli. Muuten seuraaminen tuntui aika kivalta :)

Palkkasin kehän ulkopuolella tässä välissä, kun kehää muutettiin. Toisessa kehässä Luu oli paljon huonompi, sain vääntää alkujen kanssa ihan väkisin...

Tunnarissa rivi. Kiltisti aloitti vasemmasta reunasta ja nosti oman (kolmas oikealta) heti kohdalla <3 Palautus hidas ja huono.

Luoksetulossa lähti tekemään liirausstoppia, mutta menikin istumaan... Saattoi sattua tassuihin, tai sitten vaan halusi näyttää, että tämmöistäkin ollaan treenattu :D Maahanmeno ok, loppu hidas.

Hyppynoudon alku vääntöä, tosi huono mielentila. Melkein jopa silti otti kontaktin ;) Nosti jotenkin tosi huonolla otteella ja toi kapulaa kamalan hankalan näköisesti pää vinossa. Videon kuvakulmasta ei näy, mutta kapula melkein tippui hypyn jälkeen, korjasi siinä otetta. Sivulle sai hivutettua itsensä just ja just...

Ruudussa hidas merkki, muuten ihan kiva. Ei ennakoinut pahasti ruudun stoppia, mutta ei myöskään liukunut yli :)

Tavoite täyttyi, ei mokattu pahasti :D Mielentilaan en ollut tyytyväinen, aina tulee koetilanteessa takapakkia niissä asioissa, joiden eteen ollaan tehty töitä... Plääh. Nyt Luu tuntuu pysyvän kuitenkin liikkeissä jo aika hyvin hanskassa.

Video

Loppupäivä sitten katseltiin taas ja nautittiin upeista suorituksista. Koirista jäi mieleen ihana Norjan Kylie (jolle sattui harmillinen ohjatun nollaus) ja ylivoimainen voittaja Saksan Freeze. Joissain koirissa vaan on sitä jotain ja näissä molemmissa sitä oli yllin kyllin!

Päivän huipensi hurraaminen maailman parhaalle tokojoukkueelle Suomelle ja maailman toiseksi parhaalle tokokoiralle Zenille ja Katjalle! :)