TamSKin toko-SM-joukkueet valittiin tällä viikolla. Kaksi joukkuetta saimme kasaan. Alempien luokkien koirakoiden mukaan saaminen on jokavuotinen haaste, ylempien luokkien kisaajia riittäisi useampaankin joukkueeseen. Luu pääsi toiseen joukkueeseen ja sai tovereikseen Tosin, Kulon, Kirin ja Timon. Alettiin heti järkätä yhteistreenejä. Täksi päiväksi saatiin aikaiseksi ensimmäiset, mutta paikalle pääsi vain neljä ohjaajaa... Ja niissäkin mukana Kati ja Maiju, joten aika tutulla porukalla treenattiin. Tiina ja Neppari sentään saatiin vieraileviksi tähdiksi!

Luu teki juttunsa kahdessa setissä. Ilma lämpeni tosi kuumaksi ja tukalaksi, ukkosta taas ilmassa. Näkyi koirassakin, joka läähätti helposti ja teki vähän löysästi.

Ohjattu. Ensin namia merkistä ilman mitään kikkailuja. (Pakko oman mielenrauhan takia palkata välillä vauhtia...) Haettiin oikea. Ihan törkeä nosto, ei mennyt mitenkään edes pelkän vahingon piikkiin. Tästä kunnon moitteet. Seuraavalla menikin paljon huolellisemmin ja jopa jarrutti ennen kapulaa. Kaarrotuksen se toki tekee edelleen. Sivulle taakse yli.

Luoksetulo. Pysäytys istumaan ja siitä sivulle. Ihan ok.

Seuraamista. Oli aluksi vähän haahu ja laiskotteli askelissa. Parani vähän.

Ruutu. Ja TAAS samat väännöt! Lähti ruutuun liikaa kaahaten, ja kun yritin pysäyttää matkalla istumaan, meni aina maahan. Ei yhtään kuunnellut, mitä sanoin, vaan tippui maahan heti, kun kuuli minun sanovan jotain. Sitten oli jo niin läkähdyksissä, ettei varmaan senkään takia jaksanut kuunnella. Ja yhdessä vaiheessa meinasi lähteä ruudun sijaan toiselle merkille. Lopulta onnistui "Luu-istu"-käskyllä. 

Väliin tehtiin paikkamakuu. Oli vähän vaikeuksia pitää päätä maassa, kun oli kuuma ja läähätytti :( Ei tehty pitkää.

Tokalla kiekalla uudestaan ruutu, nyt kokonaisena. Jotain jäi mieleen, sillä meni nyt semmoista hyvää, järkevää vauhtia. Ja päätyi hyvään paikkaan ruudussa. Loppuosakin ok.

Idari, Katin järkkä, mutta en muista mikä. Tein asennot eri kohtiin, kaikki ok. Sekoilin vaan itse kääntymisten kanssa ja sain Luun nousemaan keskimmäisestä asennosta. No, se oli ihan työtapaturma.

Tunnari, rivi. Kyllä tää nyt taas tökkii. Aloitti kai ihan oikein, mutta ei haistellut alkuriviä ollenkaan. Paahtoi sitten omastakin ohi. Koitettiin pari kertaa, sitten talutin pannasta. Ottaa pannasta raahaamisesta just sen verran painetta, että malttaa haistaa joka kapulan ja nostaa oman heti kohdalla ;) Sen jälkeen onnistui sitten normaalisti tehtynäkin.

Kaukoja niin, että Kati roikkui jaloissa. Nää ihan ok, vähän jotain jähmeyttä. Ja maahan-istua ei tehnyt pompulla, kun Kati oli jaloissa kiinni. Sekin parhaimmillaan onnistuu, vaikka vähän haastava onkin :)

Välit ovat olleet viime treeneissä aika hyviä. "Normaaleissa" siirtymissä on jo tosi hyvin kuulolla. Teen näihin paljon jääviä ja harvemmin enää mokailee. Oikeastaan ainut huonompi on tilanne, jossa ollaan tosi lähellä aloituspaikkaa ja Luu pitää pätevänä kontaktia. Silloin se helposti istuu seisomiset, ajattelee ehkä jo perusasentoa? Nämäkin ovat kyllä menneet eteenpäin, kun yhdessä vaiheessa se istui aina vaan. Sivulletuloja pitää uusia silloin tällöin ja näissä edelleen iskee tosi helposti pieni jähmä. Tosi harvoin enää kuitenkaan menee ihan toivottomaksi, vaan saan sen parantamaan, kun puutun heti. Asenne on mennyt eteenpäin ainakin treenissä, mutta kaikki muu tuntuu olevan tällä hetkellä yhtä suurta kysymysmerkkiä. Musta tuntuu, että virheitä tulee paljon ja perusasiat ovat menneet huonommaksi, mutta toisaalta Luun treenit ovat aika vaikeita. Odotan todella jännityksellä ensi viikon koetta, siellä nähdään vähän paremmin, missä oikeasti mennään. Sitten toivottavasti ehtii tehdä vielä jotain ennen SM-kisoja...