Kolmen päivän treenaamattomuus ja lusmuilu päättyivät leppoisaan loppiaiseen, joka kului T-treeneissä Längelmäen Kana-areenalla. Luulla oli ohjelmistossa sekä agia että tokoa.

Aloitettiin agilla, kerran näinkin päin. Pete oli lupautunut koutsaamaan. Radalla oli joku 29 estettä ja tehtiin Luun kanssa sitä kolmessa osassa, puomilla ja kepeillä pätkäisten. Tosin vain alun yhdeksän esteen pätkä päästiin menemään kokonaisena. Mutta ihan kivoja pätkiä saatiin aikaiseksi! :)

Alussa säädettiin mun heiluvien käsien kanssa. Pete sanoi, että yritän ohjata esim. takaakiertoa liikaa kädellä, enkä tee siten vartalo-ohjausta kunnolla. Jouduinkin menemään tuon pätkän kerran kädet taskuissa. Tuntui hassulta... Mutta toimi! Hienosti Luu lähti takaakiertoihin ja kaikkea.

Seuraavalla pätkällä jouduttiin luovuttamaan yhdessä kohtaa. Koira piti tyrkkäistä melkein suoraan putkeen puomin alle ja sitten pinkoa persjättöön putken jälkeen... Olisin varmaan ehtinyt, jos olisin juossut ihan raivolla, mutta kantti ei kestänyt. Kerran yritin ihan tosissani, mutta usko loppui siinä vaiheessa, kun näin sivusilmällä Luun tulevan ulos putkessa ihan rinnallani. Persjättö jäi siis tekemättä. Täytyy treenata ne tyrkkäisyt ensin varmemmaksi, niin sitten voi kokeilla uudestaan.

Samalla pätkällä hinkattiin takaakierto-päällejuoksu-takaakiertokuviota. Siinäkin loppui vähän kantti kesken, mutta saatiin se lopulta menemään. Luu lähti takaakiertoon hyvin, kun vain lähetin. Sitten vaan päällejuoksu, rohkeaa liikettä ja selkeä ohjaus toiseen takaakiertoon. Nää on kyllä vaikeita.

Tämän jälkeen piti lähettää mustaan putkeen, josta Luu kääntyi pari kertaa takaisin. Tajusin, ettei se ole varmaan koskaan mennyt mustaa putkea, joten ihmetteli todennäköisesti siksi. Tehtiin pari toistoa loivemmalla mutkalla, että saatiin sujumaan. Putkesta jatkettiin persjätöllä keppien ohi kahdelle hypylle. Tässä varmistelin liikaa ja huutelin Luuta, kun olisi pitänyt vain lähettää hypylle. Pete pisti mut menemään niin monta kertaa, että osasin sanoa pelkän "hyppy" :D Ja Luu meni heti ihan superisti.

Loppua ei ehditty enää kamalasti hinkkaamaan, mutta muutama kerta yritettiin, että päästiin jotenkin loppuun. Ennakoivassa valssissa vähän säädettiin ja yhdessä kohtaa olin itse vähän hukassa, kun vaihdoin lennossa ohjaussuunnitelmaa, kun ensin kokeilemani leijeröinti ei onnistunutkaan. Mutta kun vaan muistin ohjata joka hypylle, niin menihän se. Niin yksinkertaista! :)

Pete kehui, että Luu on todella kiltti. Niinhän se onkin, tavallaan :) Se tottelee ohjausta ja yrittää kovasti tehdä oikein. Aika pitkälti saa siis peiliin katsoa, kun ei suju ;) Kiitos Petelle hyvistä treeneistä!

Suloisten pentujen (oih niitä aikoja!) treenien ja ruokailun jälkeen jatkettiin tokoilla. Ensin paikallaolot. Luu oli reunimmaisena. Istumisessa kävin pari kertaa palkkaamassa. Pysyi hyvin!

Makuu oli super. Lösähti kyllä huonoon asentoon (vähän vinoon ja toinen tassu mutkalla), mutta ei hievahtanut mihinkään. Maria liikkuroi ja teki häiriökävelytkin. Niiden aikana menin vähän lähemmäksi, mutta Luu oli ihan hyvin. Lopussa menin vähäksi aikaa piiloon. Tähän Luu ei kuulemma reagoinut mitenkään. Sivulle nousi vähän tahmeasti, mutta ekasta käskystä ja ilman apuja kuitenkin. Namit ovat kyllä parantaneet tämän ihan hetkessä!

Yksilöliikkeet tehtiin kahdessa setissä. Ensimmäisessä Luu teki luoksetuloja kierroilla, seuraamista, noutoa ja ruutua.

Luoksetuloissa siis pitkästä aikaa ihan eteentuloja. Stoppeja pitäis treenata, mutta tuollakin oli kumimatto, jolla en niitä halua tehdä. Yksi vaihtipalkka ja muutama eteentulo, parista myös sivullesiirtymät. Ihan ok, eikä jumittanut sivulletuloissa.

Seuraamisessa pidempää pätkää, Katja huuteli niitä näitä. Asenne oli ihan hyvin ja kontakti piti häiriköivistäkin huuteluista huolimatta. Jonkun verran kuitenkin taas koitti edistää ja vääntää päätä eteen. Alkoi parantaa loppua kohden ja pääsin palkkailemaan paremmista pätkistä.

Noudoissa pari heittoa metallilla käskytysten kera. Nyt oli ihan siististi, ei edes kytännyt pahasti ja tarjosi katsekontaktia useampaan kertaan. Ihan yhtäjaksoisesti ei sentään pysty katsomaan. Toisen päästin hakemaan ja siitä vauhtipalkka. Sitten muutama tuonti metallilla. Ohjurina pituuden keppi, jossa tuli tukirauta huonosti. Ei vaan löytynyt parempaakaan. Luu vähän varoi sitä, mutta teki jotenkuten. Yhden otin ilman ohjuria. Ehkä ihan maailman pienin vinous, mutta sitä ei olisi tuomarikaan huomannut. Ote luovutusasennossa lipsuili vähän.

Ruutua näytön kautta. Taas se ongelma tupsahti jostain, eli Luu jäi liian eteen :( Sain sen menemään hyvin, kun jäin ihan muutamaan metriin ruudusta, muuten yritti tarjota paikkaa liian edessä. Korjasi kyllä sitten, mutta ei se nyt vaan kelpaa. Pekka ehdotti tähän semmoista, että laittaisin lelun ruudun taakse ja lähettelisin välillä ruutuun ja välillä lelulle ruudun läpi. Lelulle mennessä selkeä lelukäsky ennen ruutua, ettei sotke näitä. Taidan koklailla.

Toisessa setissä ensin hyppyä. Sitä haettiin toisesta hallista, joten odotellessa tehtiin istumisia hillumisesta. Ihan kivasti. Hypyllä ensin vapaamuotoisesti hyppyä ja istumista, sitten kokonainen avoimen hyppy käskytyksillä. Nämä muuten ihan hyvin, mutta istumisessa Luu on keksinyt plumpsauttaa itseään melkein puoli metriä vasemmalle siinä istumaan asettuessaan. Ei ole musta tehnyt samaa ilman hyppyä.

Sitten avoimen kaukoja, häiriönä vaan katsomo takana. Luu jumitti istumaan nousua ja teki ne välillä huonosti. Pöh. Pitänee ottaa taas kurrekuuria ja saada sekin toimimaan kauempaa. Maahanmenot hyviä joka kerta.

Viimeiseksi tunnari. Laitoin kapulat sikin sokin seinustalle ja lähetin Luun ihan läheltä. Meinasi nostaa jotain väärää, mutta toi oman heti, kun osui sille. Toinen vielä paremmin. Lisäksi vähän pitotreeniä omalla, vauhtipalkkaa ja läheltä tuontia.

Oli taas niin kiva päivä :) Ainakin mulla ja Luulla. Intokin oli mukana, mutta joutui valitettavasti tyytymään häkkikomennukseen. Pääsi se sentään ulkoilemaan ja pariin kertaan treenejä katsomaan ja tekemään vähän temppuja. Vanhusosasto (Tuittu ja Svante) oli päivän mummulassa hoidossa, hyvin taisivat nekin pärjätä. Kiitos matkaseurasta Maijulle, joka oli katsomassa, kun bortsut treenaa ;) Ja kiitos treeniseurasta treeniseuralle!