Perjantaina tehtiin aikataulullisista syistä vaan ihan nopeat viimeistelytreenit lenkin yhteydessä. Seuraamista, joka tuntui ihan hyvältä. Idari, jossa oikeat asennot. Ja ruudun loppuosaa (ilman ruutua), jossa ei taas ekalla lähtenyt seuraamaan, mutta sitten hyvin.

Eilen oli sitten pitkä ja rankka päivä. Jaksamista ei yhtään helpottanut se, että edellisen yön olin viettänyt sängyn sijasta ystävän väitösjuhlassa ;)

Luun lähtönumerohan oli 45 50 koirasta. Odottaminen oli puuduttavaa, mutta toisaalta olisi ollut paljon hermostuttavampaa lähteä ihan alussa. Ehkä väsymyksestä johtuen en jännittänyt juuri ollenkaan koko päivänä, mutta sitten se alkoi yhtäkkiä kaksi koiraa ennen omaa vuoroa. Kehässä liikkurin viedessä ohjatun kapuloita sydän hakkasi niin, että tuntui, etten pysty olemaan. Onneksi oli semmoinen liike, missä ei hirveästi tarvitse itse tehdä :D Vähän helpotti sitten jo seuraavaan liikkeeseen. Kahdessa viimeisessä kehässä en jännittänyt enää oikeastaan ollenkaan.

Ensimmäisessä ja toisessa kehässä Luu tuntui ihan kivalta ja teki olosuhteisiin ja tasoonsa nähden hyvin. Viimeisessä kehässä se ei sitten jaksanut keskittyä enää ollenkaan ja siellä oleminen oli kaikkea muuta kuin kivaa. Liukas matto vaikutti (kaikkien koirien) suorituksiin jonkun verran. Luisuminen teki tepposia ja koirat liikkuivat varovaisemmin.

Kehä 1:

Ohjattu 6 - Tuomarin mukaan pisteet lähtivät kapulan puremisesta ja luovutuksessa törmäämisessä (Luu liukui päin). Merkki oli tosi hidas ja jähmeä, ei ole kyllä aikoihin tehnyt noin huonosti. Haettiin vasen. Luu vilkuili ensin johonkin yleisöön päin, mutta kaarsi sitten ihan sujuvasti oikeaan suuntaan.

Ruutu 0 - Tässä kävi juuri niin kuin pelkäsin etukäteen. Luu meni syvälle ruutuun ja liukui takarajasta yli. Yritin korjata kutsumalla, mutta siinä vaiheessa Luu meni itse maahan. Merkki oli taas hidas. Loppuosa hyvin, jarrutti kiltisti.

Kaukot 8 - Ensimmäinen kerta ikinä, kun ei tarvittu yhtään kaksoiskäskyä! :) Ihanaa, että joku asia edistyy. Pompsahti reilusti sekä S-M- että S-I-vaihdoissa, vaikka asentojärjestys oli niiden kannalta suotuisin mahdollinen (S-M-I-S-I-M).

Kehä 2:

Paikkamakuu 9 - Lösähti huonosti ja vinoon asentoon. Muuten ok. Hyvin kuunteli omat käskyt, vaikka Elinalla ennen meitä oli myös platz-käsky.

Istuminen 10 - Ei vissiin mitään huomautettavaa.

Hyppynouto 9 - Ihan ok, vähän jäi kauas ja sivulletulo aavistuksen vajaa.

Luoksetulo 7- En jotenkin hahmottanut merkkien paikkaa, vaikka yritin paikallistaa matostakin jotain saumaa tai varjoa. Olen tottunut antamaan pysäytyskäskyn niin, että kutsun, vedän henkeä ja stoppaan. Nyt Luu tuli kuitenkin normaalia hitaampaa ja pysäytin liian aikaisin. Stoppi valui ja liukui, mutta Luu pysähtyi silti metrikaupalla ennen merkkiä... Maahanmeno ihan ok. Hauskasti etutassut levisi kunnon haara-asentoon.

Kehä 3:

Idari 0 - I-M-S. Ei istunut, prkl! Hitsit, että otti päähän. Mielestäni käskytin juuri niinkuin pitää. Eikä mennyt maahankaan ekalla käskyllä, joten se siitä. Jäi sentään seisomaan... Luu oli ihan haahu koko liikkeessä, meinasi kiertää ekan merkinkin väärältä puolen.

Seuraaminen 7 - Tuskaa koko pitkä kaavio... Mattokin aiheutti lisäsäätöä, kun en osannut ennakoida tarpeeksi, eikä Luu pysynyt kaikissa käännöksissä ja stopeissa mukana. Mutta ei se kyllä yhtään työskennellytkään.

Tunnari 8,5 - Positiivista, että jaksoi kuitenkin tämän tehdä. Tarkisteli aika kauan.

Yhteensä 199,5 p. eli kolmonen. Sijoitus jossain häntäpäässä.

Video (Kiitos Annelle!)