Mulla oli valkkuryhmässä tänään koulutusvuoro. Käytiin sitten koirien kanssa Niihamassa vaan lenkillä. Tai oikeastaan vaan Luun kanssa, Tuittu saa lepuuttaa jalkaansa edelleen ja pääsi vain pissalle. Näin metsässä kyyn, hyi! Ensimmäinen käärme tänä kesänä ja ensimmäinen ikinä, jonka bongaan tuolla Niihaman metsissä. Siinä se köllötteli polulla, vaikka Luukin oli juuri porhaltanut ohi. Ja aikani sain tömistellä ennen kuin suvaitsi luikerrella pusikkoon. Sihisi mennessään. Sanoinko jo, että hyi?

Kotimatkalla poikettiin Ruovedenkadun kentälle tokoilemaan. Lähinnä tehtiin siinä nurtsilla, kun oli vaan pikkujuttuja asialistalla.

Olen jahkannut luoksetulon ja varsinkin noutojen vaihtamista suoraan sivulle jo pitkään. Tänä kesänä päätin, että piirinmestaruuksien ja ekojen karsintojen välissä on semmoinen väli, että nyt tai ei koskaan. Projektin perässä on edelleen kysymysmerkki, mutta tänään aloitettiin kokeilut :)

Luoksetulolla on hyvä testailla, koska siinä on periaatteessa molemmat käskyt ja tekniikat olemassa, joskaan sivulletuloa ei ole pidemmällä matkalla tehty. Sillä aloitettiin nyt. Olen ajatellut tehdä sitä heti erottelutreenin kautta, jotta saan koiran kuuntelemaan mitä sanon ja toimimaan sen, enkä oletuksensa mukaan. Tehtiin kierrolla, aika lyhyellä matkalla. Tarvitsi vielä apuja ja korjailuja, ajatus eteentulosta tämmöisessä tilanteessa on kuitenkin niin vahva. Mutta alkoi kyllä jo hoksata jutun juonta. Muutama toisto tehtiin myös maahan jätettynä, luoksetulon lopun välimatkalla. Tuli ravilla, mutta eiköhän se ole vain välivaihe. Tekniikkaan en vielä puuttunut, mutta luultavasti aika pian saan alkaa puuttua. Menee herkästi peruutteluksi.

Sitten kokeiltiin sivulletuloja ihan edestä tai läheltä kapula suussa. Se olikin vaikeaa ja vaati avustamista, mutta idea saatiin alulleen tässäkin.

Tosi hauskaa kyllä opetella jotain ihan "uutta" ainaisten vanhojen juttujen hinkkaamisen lisäksi!

Metallia pohdiskelin taas vaihteeksi yksi metsälenkki. Sen tuloksena päätin alkaa työstää nostoja ja sitä kautta otetta kapulan kädestä ottamisen kautta. Kehittelin jo ideoita jatkotreeneihin ja nostojen siirtämisen hyppynoutoon, mutta tänään tehtiin vasta niitä kädestä ottamisia. Jotenkin jäi olo, että tällä voisin vaikka saada Luun hoksaamaan, miten kapula kannattaa ottaa suuhun.

Noutoteema jatkui tunnarilla. Tehtiin jonoa. Oma ensin ja lopussa ekana, välissä jossain välissä. Pari kertaa piti ottaa pois, kun kaahotti. Palautukset ihan kivoja.

Lopuksi vähän kaukoja. Lähinnä sarjoja. Aika hyvin. Yksi I-S ja yksi M-I piti korjata. Ehkä kaukoista tulee vielä jonain päivänä meidän lemppariliike...? ;)

Tuittukin teki tunnaria. Hän kun on ollut nyt levossa ihan kolmatta päivää, niin on kovin täynnä energiaa ;) Iloisesti teki kyllä ja toi ensin väärän, mutta sen jälkeen hienosti kasaan menneistä kapuloista oikean.

Tuittu oli mukana myös parinkymmenen minuutin jäähdyttelylenkillä. Liikkuu välillä jo ihan tasaista ravia, mutta välillä olen ainakin näkevinäni loukatun jalan keventämistä. Tippaakaan kipeä se ei vaikuta olevan.