Päätös piti ja tänään käytiin kolmatta kertaa aksahallilla. Tänään Nipsu sai tehdä muutakin kuin juosta puomia. Ja Luukin sai tehdä jotain. Ja Tuittu! :) Oltiin vaihtelun vuoksi demarilla.

Nipsu juoksi ensin maassa olevaa puomin alastuloa. Ohjureilla (numerotötsät...) ja pallonheitolla ihan hyvin. Sitten koko puomia. Siivekeohjureilla ja pallolla tääkin ihan ok, ehkä pientä himmailua havaittavissa ekoilla toistoilla.

Tokan kierroksen videoin ja paha karma iski heti. Tai sitten se johtui vaan tosta mun oudosta liikkumisesta, mutta ekalla yrityksellä Nipsu teki 2on 2offin. Sitten tuli taas läpi. Ihan pallon perässä se edelleen menee, ilman en ole edes kokeillut.

Nipsun puomi

Välissä treenattiin Mouwenin keppikuvioita piirinmestaruuksista. Oli pakko kokeilla, saanko koirat kepeille lyhintä reittiä ilman, että ottavat hämyhypyn. Yllättävän hyvin sain, tosin ekalla yrityksellään Luu otti hypyn. Rytmitin siinä oman liikkeen huonosti. Oikeaan väliin menivät joka kerta, paitsi Nipsu kerran kiertoreitillä väärältä puolen.

Kokeilin eri versioita ja kellotin videolta. Aika lähtee siitä, kun koira tulee putkesta ja päättyy vikaan keppiväliin, joten pientä heittoa voi olla. Selkeää suuntaa näistä kyllä näki. Kutosen ristiinkierrätys ja lyhin reitti kepeille oli odotetusti nopein versio molemmilla. Nipsulla ero kauempaa kuljetuksen ja lyhyemmän reitin välillä oli selkeästi isompi kuin Luulla. Ja Nipsu oli kaikissa hitaampi kuin Luu, mikä on huolestuttavaa, koska sen kuuluisi olla tämmöisissä nysväyksissä nopeampi :(

Videolta näkyy myös Luun ero kisavireessä ja lahnavireessä, joka sillä on omissa treeneissä, kun hallissa ei edes ole muita. Vielä paremmin sen tuntee. Kyllä tulee ohjaukseen, kääntyy kevyesti ja hyppää nätisti. Mikäs tuommoista koiraa ohjatessa.

"Mouwenin kepit" -treeniä

Tuittukin kokeili. Ei osattu oikein kumpikaan, mutta ei se mitään :D Mummu köpötelköön omaa rauhallista tahtiaan miten sattuu <3 Vauhti alkoi kyllä hidastua radikaalisti heti, kun lopetettiin aikoinaan treenaaminen. Onneksi mummuaksassa ei tarvitse mennä lujaa, se on vaan turvallisempaa näin.

Mummu treenaa

Luu teki vielä lopuksi irtoamisen ja jarrun erottelua putkella. Putkijarru toimii, mutta irtoaminen ei varsinkaan jarrun jälkeen. Alkuun tein etupalkalla ja sen jälkeen irtosi kerran ilmankin. Jarrun jälkeen taas vaikeampaa. Treeniä, treeniä.