Perinteinen kesäinen Tending-leiri on jäänyt meiltä jo kahtena vuonna väliin EO:n takia, mutta onneksi on Jämin kevät- ja syysleirit, joista saa vähän korviketta ja lohtua. Kevätkin jäi tänä vuonna väliin, mutta nyt mentiin koko viikonlopuksi jäljestämään ja tokoilemaan.

Aloitettiin perjantai-iltana Tampereella :D Maarit oli täällä käymässä, joten treffattiin Katin kanssa ennen Jämille lähtöä, niin päästiin tokoilemaan valoisan aikaan.

Luu teki kaksi lyhyttä settiä. Ensin tunnari, jossa toi väärän :p Tokalla sahasi, kutsuin pois. Lopulta sitten vähän parempi. Kati epäili, että sille jäi traumat maanantain oikean torumisesta ;)

Ohjatussa molemmat nostot taas kiinni pitämisellä. Nyt se osaa jo odottaa tätä ja nostot ovat melkoisia kahmaisuja. Menee myös vähän pitkäksi, mutta ei toki tee sitä kaarrosta. Vasemmalla yritti ensin väistää ("prkl, toi pitää kuitenkin kiinni mun kapulasta"), mutta sitten meni ihan kiltisti.

Tolpankierrossa koitettiin samaa kuin Taito, mutta ihmisohjurilisällä. Toimi tällä ekalla kertaa vielä ihan hyvin...

Tokalla kierroksella vaan merkitöntä (ilman ruutua). Ensin ihan tyhjään, sitten Kati ja Maarit "kujana" pienillä häiriöillä.

Sitten kohteeseen syömään ja saunomaan!

Lauantai alkoi jälkimetsässä. Luulle tallattiin n. 750-metrinen jälki kuudella kepillä ja muutamalla namikasalla. Ehti vanheta reilun tunnin. Janalla poukkoili ja jouduin korjaamaankin. Nappasi kuitenkin jäljen, tarkisti takajälkeä muutaman metrin ja korjasi itse oikeaan suuntaan. Sitten mentiin! Keppejä nousi ja namejakin se söi. Yhdessä kulmassa hukkui jälki ja pyörittiin siinä aika kauan. Annoin Luun vaan tehdä hommia, kun se yritti koko ajan (eikä lähtenyt yhtään päättömänä sinkoilemaan!), ja lopulta se saikin jäljestä kiinni. Lopetettiin sitten vitoskepille, kun muuten oli mennyt niin hyvin. Saldona siis n. 700 m, 5/5 keppiä ja yksi selvitetty hukka.

Tehtiin myös esineitä. Avustaja vei kolme esinettä Luun nähden. Kaksi oli takana ja yksi ihan lähellä. Lähetin ensin vasempaan takakulmaan, joka oli viety vikana. Luu kääntyi keskelle, juoksenteli hetken ja nosti keskiesineen. Sitten uudestaan vasemmalle, nyt suoraan kulmaan ja esineelle. Kolmas sitten jännitti, kun ei olla juuri etuesineitä tehty. Nappasi kuitenkin tosi hyvin hajun ja esineen ekalla pistolla. Ihan jees!

Ruokatauon jälkeen tokoilemaan. Tehtiin kaksi kierrosta ja paikallaolot.

Ensin tunnari. Vähän levoton edelleen, mutta nosti kuitenkin oman.

Seuraamista liikkuroituna. Muutaman jutun jouduin korjaamaan, mutta tuntui aika kivan keskittyneeltä.

Tolpankiertoa eilisellä teemalla. Ei sitten toiminut enää, kun Luu alkoi ennakoida palkkaa ihan liikaa. Tehtiin sitten vain ihmisohjureilla (tolpan molemmin puolin) ilman apparin palkkausta. Näin voisi jatkaa, toki ei välttämättä ihmisillä ;)

Ohjatussa taas kapuloista pitäminen. Normisetti.

Toisella kierroksella ruudun merkitöntä. Ihmisiä taas kujana ympärillä. Ne on ehkä enemmän apu kuin häiriö ;)

Luoksetulon osat lähdöistä vauhtipalkkaamalla. Eka stoppi oli tosi huono, jouduin tekemään isommilla avuilla.

Kapulannostoja hässäkkäliikkeen osana, jätettynä ja kiertoonkin yhdistettynä. Hyppyjä ei ollut. Nyt nosti ihan kohtuullisesti, eli ehkä se treenaaminen on oikeasti auttanut!

Paikallaoloissa palkkailin maahanmenoa ja luoksetuloa. Näissä ei muistaakseni mitään ihmeellistä.

Lopuksi tein itsekseni vielä zetan maahanmenoa. Ja eteenmenoa niin, että kävin näyttämässä paikan, mutta en jättänyt lelua. Yritin myös käskeä maahan :D Ekalla käskyllä pysähtyi kyllä seisomaan. Hinkutettiin myös sitä valmistelevaa seuraamista, joka on jo nyt aivan kamalaa.

Illalla taas syömistä ja saunomista. Yöllä maistui unikin jo vähän paremmin.

WP_20150926_23_20_05_Pro.jpg
Maijun sängyssä ;)

Sunnuntaina samanlainen setti, eli ensin jäljelle.

Nyt n. 500-metrinen jälki, josta tuli kai n. 600-metrinen. Ei nameja, mutta kuusi keppiä. Janalla meni suorempaan, mutta saattoi vähän oikaista...? Heti kuitenkin oikeaan suuntaan. Jäljesti tosi hyvin! Vähän maltillisempi kuin eilisen jäljen alussa, mutta toki pientä jarrua piti pitää. Kulmissa välillä tarkistelua, mutta ei hullua säätöä. Suorilla meni kuin (pika)juna ja nosti kaikki kepit. Pätevä Luu!

Jos joku opettaisi sille esteet (ja mielellään poistaisi kiinteän metrisen), niin sen kanssa vois mennä vaikka kokeeseen.

Esineet tehtiin kapealla kaistaleella. Tai siis vain yksi esine. Kokeilin ilman näyttämistä. Ei toiminut, eli esineruutuakin pitää vielä harjoitella :D Juoksi, juoksi, juoksi, ja sitten alkoi kyttäillä puita ja yritti kiivetä hakemaan kulmamerkin. Lähettelin lähempää ja kyllähän se oikea esinekin sieltä lopulta nousi.

Iltapäivällä tokoa. Sateli vettä ja kaikilla oli jo hieman leiriväsymystä. Aluksi paikallaoloja. Muistaakseni ihan ok taas.

Matkittiin Taitoa ja tehtiin häiriötreenejä.

Ensin istumista, jossa halusin kokeilla suosittua kapulahäiriötä. Luuhan menee tosi helposti kaikkiin uusiin häiriöihin, mutta kertaalleen läpiviedyissä on tosi hyvä. Niin meni tähänkin ja otti aivan pokalla kapulan suuhun varmaan sata kertaa. Kun homma meni läpi, ei toki enää kertaakaan.

Suorassa luoksetulossa häiriöiden läpi se oli parempi. Väistää kyllä, mutta ei mennyt mihinkään.

Ohjatussa taas oli hieman vaikeuksia ;) Alkoi myös ärsyttävästi lipsua korjauksien pysäytyskäskyistä, mitä en oikein siedä. Tässä piti siis jo vähän vääntää, mutta nousipahan lopulta oikeat kapulat.

Tokalla kierroksella (vesisateessa) taas ruudun merkitöntä. Ensin ilman mitään ja sitten ihmishäiriöillä. En saa sitä varmaan ikinä suoraan :p Muuten menee kyllä eteen.

Ja tunnari. Oisko ollut taas ihan ok? Menee jo treenit sekaisin.

Kotiin pääsi sitten väsynyt bordercollie. Ei ne treenit mitään, mutta se puiden tarkastus! Saatiin vahvistettua Luulle kiva bc-pakkomielle ja kaikki viikonlopun lenkit se kyttäili puita oravien varalta. Juoksi puun alle, katsoi ylös, odotti, että joku reagoisi, juoksi vähän matkaa toiselle puulle jne. :p Kotimetsiin tämä ei onneksi siirtynyt, vain Jämin puut piti tarkastaa.

WP_20150926_18_39_45_Pro%20%282%29.jpg