Kunnon treeniviikonlopun päättivät toiset agilitytreenit. En kauhean mielelläni treenaa varsinkaan näin rankasti kahtena peräkkäisenä päivänä, koska koira ei ehdi kunnolla palautua, mutta nyt pääsi käymään näin. Tesu tuli Jokun kanssa vierailemaan ja vuokrattiin Katin ja Maijun kanssa Koirakoutsin hallilta kolmen tunnin vuoro. Kivaa kyllä oli päästä treenaamaan a) uuteen paikkaan b) kivaan seuraan c) kaikessa rauhassa.

Rata oli kavennettu ja muokattu jostain Elinan vanhasta treenistä. Olin tehnyt sitä joskus Nipsun kanssa. Aika paljon kääntymistä, mutta ei mikään hirmuvaikea. Luu oli tosi kiva! Eilinen taisi näkyä ja ehkä vähän painaakin, koska se oli tosi kiltti ja ohjautuva. Kääntyi nätisti ja jopa kielsi pari kertaa liiasta jarrusta.

Ekalla kierroksella palkkailin kontakteja. Ekaa puomia jäkitti, muuten teki ihan ok. Puomi oli myöhemminkin huonompi siihen suuntaan, mistäköhän johtui? Molempiin suuntiin jatkettiin suoraan eteen ja juoksin edelle. Keinulla tuli vinoon varmaan joka kerta. Tätä pitäisi oikeasti treenata.

Hyppykuviot sujuivat yllättävän hyvin. Muutama rima vaan lennähti. Varsinkin valssi keinun jälkeiselle hypylle oli positiivinen ylläri. Ensin yritin muurille suosiolla leikkausta (joka ei oikein pelittänyt), koska ajattelin, että valssilla se jyrää kuitenkin vain päin. Mutta sehän ihan kääntyi ;) Muuten kuviot olivatkin semmoista aika lähellä nyhräämistä, jossa vauhti ei pääse kasvamaan. Ja nehän sujuu, kun ei vaan jää harmittelemaan leviämisiä, vaan antaa mennä ja ohjaa.

Tesu ja Maijukin kokeilivat lopuksi Luuta. On joskus antoisaa nähdä oma koira menemässä muiden kanssa. Luusta ei edes huomaa mitään vieraskoreutta, vaan ainakin näyttää menevän ihan tutulla raivolla. Tosi hyvin meni! Ekan kerran Luu tuli puomista ihan sikana läpi ja räyhäsi vaan Tesulle, mutta sen jälkeen kontaktitkin sujuivat. Pätevästi se myös vapautui kontakteilta sekä "tule"- että "mene"-käskyillä ;) Molemmat kommentoivat, että Luu liikkuu melkoisella voimalla (toiset leijailee, toiset jyrää...), mutta että hieno sitä oli viedä. Ja Luusta se vasta hienoa olikin. KOLME ihmistä meni hänen kanssaan agilitya! Treenien lopuksi se näytti maailman onnellisimmalta bordercollielta.

Videopätkä viimeisistä vedoista.