Maanantaina 15.5. meillä oli tokovalkussa Katjan treenit. Oli tarkoitus tehdä kehätreeniä kahdessa kehässä yhtäaikaa, mutta kierrettyämme turhaan useamman kentän ympäri Tamperetta, piti lopulta tyytyä hallin kenttään ja pienempään tilaan. Rakennettiin sitten vain yksi kehä, mutta sinne jotain haastetta.

Luun kanssa tehtiin Katjan suunnittelema treeni. Ensin ohjattu, jossa kapulat huonosti näkyvästi ihan kentän reunalla. Lisäksi liikkuri vei koiran nähden vain keskimmäisen ja vasemman. Tässä mokasikin kerran, mutta uusinnalla oli huolellinen.

Ruudussakin oli jotain pientä häikkää, mutta löysi sentään.

Kaukot teki aika kivalla ilmeellä ilman isompia virheitä.

Kiertonoudon alussa oli huono, kyttäsi ihan väärään suuntaan. Sitä siis hinkattiin vähän. Lähti kiertoon ihan oikein kuitenkin. Otin ainakin pari kertaa läpi.

Lopuksi katsottiin sitä mattoluoksaria. Ekalla reagoi käskyyn hirveällä viiveellä, ihan kuin ei olisi kuullut. Tokalla sitten hyvä stoppi ja sen jälkeen läpi ilman yhtään ennakointia.

Toisella kierroksella häiriköitiin vielä Kulon treenejä. Tehtiin ainakin jääviä, luoksetulojuttuja ja ruutua läpi lelulle.

Tiistaina 16.5. aksailtiin vähän Syyn kanssa ennen mun koulutusvuoroa. Tehtiin kolmen esteen hyppyepäsuoraa, joka olikin aika haastavaa. Lisäksi taidettiin kerrata taas niitä wrappeja ja omaa liikkumista niissä. Edelleen vastapäivään on tosi paljon vaikeampi.

Keskiviikkona 17.5. oli kennelpiirin melkein jo perinteeksi muodostunut gaalailta viime vuoden arvokisamenestyjille. Aksatreenit vaihtuivat siis hyvään ruokaan ja seurusteluun. Päivällä ehdittiin tokoilla Luun kanssPe ja ihan pikaisesti lähikentällä. Tehtiin luoksetuloa maton kanssa ja nyt sitä ennakointia sitten tuli! Meni siis läpijuoksutreeniksi. Lisäksi noutojuttuja, lähinnä pitoa ja palautuksia.

Torstaina 18.5. oli huoltopäivä, kun ajeltiin Piiralle Turkuun. Luulla oli selkä taas jumissa. Nipsu sen sijaan oli suureksi onneksi paljon parempi kuin aikaisemmin keväällä :) Eihän se priimaksi enää tuolla iällä muutu, mutta maltilla uskalletaan taas tehdä. Syy tsekattiin ja se oli taas pysynyt ihan suorana, jee.

Illan olin kouluttamassa tehoryhmiä, joten siinä meni se päivä!

Pe ja la huilailtiin. Sunnuntaina 21.5. meillä oli kehätreenit. Olin reipas ja ehdin treenata Syyn ennen muita. Tuttuja juttuja tehtiin. Ruudussa työstettiin vähän bongausta ja katsekontaktia. Tällä tyypillä jälkimmäinen tulee ainakin toistaiseksi helpommin :)

Luu teki juttunsa neljässä kehässä. Osui tosi aurinkoinen ja lämmin sää, mutta se jaksoi nyt selvästi reippaammin kuin edellisissä kehätreeneissä ja tuntui kokonaisuudessaan kivalta.

Ekassa kehässä ohjattu ja zeta. Ohjatussa ei reagoinut nostossa ekaan pysäytyskäskyyn, mutta ei ehkä kuullut. Zetassa piti muistuttaa käsikosketuksesta.

Tokassa luoksetulo, ruutu ja seuraaminen. Luoksetulo ihan kokonaisena, teki ihan ok. Luoksetulon merkit oli ruudun takana. Ja eteenmenon takana näkyi joku naapurikehän merkki, josta ottikin ensin suuntaa... Ruutuunmeno hyvä. Seuraamista lyhyehkö pätkä, ihan ok.

Kolmannessa tunnari ja toinen ruutu. Tunnarissa haahuilu ensin, kutsuin pois ja uusittiin. Ruudut oltiin rakennettu vähän vahingossakin tosi vaikeasti. Luu lähtikin kohti edellisen kehän ruutua. Näytin sille oikean ruudun lähempää. Meni sivusta sisään, mutta valitsi sentään oikean... Tätä en halunnut jäädä vääntämään, koska oli oikeasti vähän epämääräinen koiran näkökulmasta.

Vikassa sitten kiertonouto, kaukoja ja bonuksena tunnari uudestaan. Kiertoa vaan erikseen läpi, kaikkiaan kai kolmesti, kun tokalla ennakoi... Loppu erikseen. Kaukoissa piti muistaakseni korjailla jotain, mutta olosuhteisiin nähden teki ihan hyvin. Ja nyt tunnarikin oli parempi.

Paikallaolot tehtiin loppuun, niissä ei ihmeellisyyksiä.