Viimeiset kuusi viikkoa on treenattu, oltu tauolla ja sitten taas vähitelle palailtu treenaamaan.

Viikko 3 mentiin vielä aika normaalilla ohjelmalla. Maanantaina treenailtiin Syyn kanssa aksassa ratapätkiä ja sivuirtoamista keinulla. Tiistaina Luun rallytehossa keskityttiin oikean puoleen seuruuseen ja tehtiin rataa. Keskiviikkona mulla oli koulutusvuoro, joten ei eskaritreenejä Syylle. Perjantaina käytiin ot-treenaamassa agia, tokoa ja rallya. Syyn kanssa tehtiin pätkiä keskiviikon radasta ja saatiin muutama onnistumaankin :) Sunnuntaina treenattiin Katin kanssa sama setti. Tosin Luu oli ainut rallya tekevä, muut keskittyivät tokoon ja aksaan.

Viikko 4 aloitettiin perinteisesti tokolla ja rallylla ennen aksakoulutusta. Tiistaina Luu sai treenata rallyssa ratajuttuja ja lisäksi suoraa putkea ja sarjaestettä. Ahtaasti aseteltu sarja sujui ihan hallitusti. Suoraan putkeen suhtautuminen on ollut mulla vielä kysymysmerkki. Nyt testasin, olisiko mitään mahkuja vaan juosta se, ja yllättävän hyvin siinä ehti. Palaan aiheeseen ehkä sitten, jos/kun tästä tulee toistuva haaste kisoissa Luun uran aikana ;) Keskiviikkona Syy pääsi vielä kerran eskariin ennen taukoa. Treenattiin rataa serpentiiniteemalla. Välistävedot ovat helpottuneen innin myötä huomattavasti, mutta ei ne vieläkään mitään tanssia ole :D Syyn treeni.

Torstaina Syy tähystyssterkattiin Ortopetissa ja siitä alkoi muutama rauhallisempi viikko. Operaatio sujui hyvin ja Syy on toipunut mainiosti.

143875416_10158902583729265_818897799911

Viikolla 5 ei ollut muuta kuin Luun rallyt tiistaina. Se pääsikin ihan a-luokan treenireissulle ilman Syytä :) Tehtiin ratatreeniä. Rutiini ei riitä vieläkään, eli tosi helposti tehdään kaikenlaisia virheitä, vaikka pääsääntöisesti sujuu ihan kivasti. Onneksi on näitä treenejä!

Viikolla 6 tiistairallyjen teemana oli kukkaset. Nää on edistyneet ihan kivasti, kun ajattelee, että syksyllä hädin tuskin tiesin, mitä kylttejä on olemassa :D Hinkkaamista toki riittää ja Luulla on taipumusta takapään käytön kanssa lintsaamiseen. Torstaina käytiin ot-treenaamassa ja Syykin pääsi mukaan. Oli kyllä tuhoon tuomittu ajatus tehdä sen kanssa "vaan jotain rauhallista". En halunnut vielä juoksuttaa sitä, joten ei ollut oikein mitään keinoja purkaa kaikkea kahdessa viikossa kasautunutta energiaa. No, saipahan hengailla kentällä :D Luu teki rallya ja testattiin matalaa koroketta kukkasiin. Harjoitus eteni jotenkin kummasti siihen, että Luu treenasi paikallaan pysymistä, kun itse kääntyilin :D Muorin maltti ei ole enää ihan huippuunsa viritetty <3

Viikolla 7 edelleen vain pari treenipäivää. Tiistain rallytehossa taas ratatreenikerta. Tein nyt vaan pätkien ja palkkaillen. Jotain pientä sähläystä oli taas ja sarjaesteellä Luu lähti vähän lapasesta :D Todettiin aika pian, että tuommoisilla yhtään reilummilla väleillä se on vaan otettava seuraamaan väleissä. Silti meinasi tulla vielä äänitehosteita, mutta kyllä se siitä tasaantui. Lauantaina treenailtiin sileitä Katin kanssa. Syy teki vain kaikkea sellaista, mihin ajattelin sen kykenevän. Tokojuttujen lisäksi se sai tehdä mattotreeniä.

Viikolla 8 kävin hallilla neljä kertaa, mutta koirat vain kaksi. Maanantaina en ehtinyt treenaamaan itse, mutta tiistailta sain napattua vuoron rallytehon jälkeen, joten Syykin pääsi tekemään. Luun kanssa treenattiin lyhyttä ratapätkää lähinnä oikealla seuraten ja katsottiin oikean puolen perusasentoa ja peruutusta. Keskiviikkona kävin kouluttamassa eskaria. Onneksi on näitä koulutusvuoroja, niin pääsee näkemään koko ryhmää koronarajoitusten keskellä! Lauantaina treenattiin Katin kanssa vaihteeksi pelkkää aksaa. Tai Luu teki rallyaan aksakentällä. Aksaa sekin olisi varmasti tehnyt, jos olisi saanut valita <3 Tarjoili pontevasti puomin alastuloa. Luu sai sentään keskittyä hyppy- ja putkiharjoituksiin. Syy teki kahdessa erässä pikkujuttuja. Puomin alastulolla aloitettiin, mutta kiekat oli kyllä sen verran korkealla, että tässä harjoituksessa ei tällä kertaa varsinaisesti edistytty. Tarpeeksi helpotettuna saatiin sentään jokunen palkattava toisto. Tehtiin myös yksi kepeillemeno- ja kepeilläpysymisharjoitus. Jälkimmäinen oli poikkeuksellisesti vaikeampi ilmeisesti lähellä olevan seinän takia. Ja putki- takaakiertoerottelua sekä pelkkää putkea häiriöillä.