Lauantaina 2.9. kisattiin Pohjois-Hämeen kennelpiirin tokomestaruudesta. Jotenkin nämä kisat ovat menettäneet arvostustaan ja parina viime vuonna osallistujamäärä on ollut selvästi vähäisempi. Toki tokon sääntömuutosta seurannut notkahdus osallistujamäärissä vaikuttaa, mutta myös moni muuten kisaava oli jättänyt ilmoittautumatta.

Itsekin toivoin, että olisi tehnyt niin Syyn osalta... Oli todella epävarma olo mennä sen kanssa ja todella vahva tunne siitä, että se ei vielä selviä tämmöisestä tilanteesta. Oli kuitenkin liian suuri houkutus saada kasaan perhejoukkue Luun ja Tarmon kanssa, ja pakkohan se oli mennä, kun oli ilmoittautunut :p

Luun kanssa ehdittin tehdä oma settimme ensin, vaikka loppua kohden pitikin jännittää päällekkäisyyttä. Myös Luun kanssa oli vähän huono fiilis osallistua. Tiesin, ettei se ole selkänsä kanssa parhaassa kunnossa, emmekä olleet treenanneet kovin täysipainoisesti. Seuraava Piiran aika oli kuitenkin jo varattuna seuraavalla viikolle, joten käytiin tämä yksi koe tekemässä. Luu oli paljon huonompi kuin edellisen viikonlopun kokeessa, mutta sai enemmän pisteitä. Arvostelulaji ;)

Ensin paikallaolot ja sitten loput kahdessa osassa. Oltiin numerolla yksi.

Istuminen 10

Makuu ja luoksetulo 10

Ruutu 6 - En saanut Luuta alussa fokusoimaan kunnolla eteen ja se lähtikin vinoon. Sain korjattua hyvin ympyrään. Ja kun lähetin ruutuun, se lähti ihan minne sattuu! Myös ruutuun sain sentään korjattua. Hieno alku kokeelle! :D

Zeta 9 - Asennot ihan hyvät, seuraaminen paikoin tosi huonoa.

Kaukot 7,5 - Kentällä oli tosi kova liikenteenmelu viereiseltä motarilta ja jostain käsittämättömästä syystä kaukot tehtiin juuri kentän tienpuoleisessa päädyssä... Yritin sanoa käskyt kovaa, mutta en tiedä, kuuliko Luu edes kunnolla. Laittoi alussa pään maahan ja oli tosi tahmea. Yksi kaksoiskäsky.

Kiertonouto 10 - Tämä oli ihan kiva. Vähän meinasi ennakoida stoppia.

(tauko)

Tunnari 9 - Etsi tosi kauan ja palautti hitaasti.

Seuraaminen 9 - Pientä haahuilua.

Luoksetulo 10 - Ihan perussiisti kokonaisuus.

Ohjattu 9 - Semmoinen ok. Oisko purrut taas ja/tai pa vähän vajaa.

Pisteitä siis 282 ja se riitti taas kerran hopeaan.

Video

WP_20170902_14_43_22_Pro.jpg

Sitten Syyn vuoro, joka loppuikin lyhyeen. Ensimmäinen liike oli hyppy. Syyn keskittyminen herpaantui jo jätössä, ja kun kutsu epäonnistui, se vajosi ihan omaan satumaailmaansa, enkä saanut siihen enää kunnon yhteyttä. Keskeytin seuraamiseen, joka oli kolmas liike.

Olisi vaan pitänyt kuunnella sitä omaa tunnetta, mutta tulipahan todistettua se ihan käytännössä. Ei ole pikkukoira vielä valmis.

Hauskinta oli, että jos Syyn (pidosta) saamat 14 pistettä olisi laskettu joukkueemme tuloksiin, olisimme olleet kolmansia :D Nyt jäimme kahden koiran tuloksilla juuri ja juuri neljänsiksi.