Perjantaina oli Pekan täsmätreenien toinen toukokuun kerroista. Teemana valssit, ja niiden loputtomasta suosta ns. "normaalit" valssit. Tehtiin kolmea eri harjoitusta jyrkistä ennakoivista valsseista loivaan valssiin.

Aloitettiin yksinkertaisen tuskaisella treenillä, jossa oli suora putki ja päissä hypyt. Sitä sitten spurtattiin edestakaisin hypyillä valssaten. Mun ongelmana olivat yllättäen kädet... Aina niitä on väärä määrä ja sitten ne huiskii. Siihen vielä käsihämmennystä päälle, niin eihän niitä kykene hallitsemaan. Huomattiin myös, että olen toispuoleinen. Molemmin puolin harjoitusta tehdessä se vasemmalle kääntyminen oli vaikeampaa. Lähinnä sain Nipsun kääntymään ennen hyppyä tai sitten kolistelemaan / tiputtamaan rimaa. Välillä kyllä päästiin jopa ihan hyväänkin rytmiin. Ja voin kertoa, että tällä kunnolla se alkaa jo siinä 4-5. suoralla tuntua jaloissa... Vähän niinkuin viivajuoksua olisi vetänyt, kun suoran jälkeen piti lähteä äkkiä toiseen suuntaan. Ja Nipsun kanssa ei hirveän pitkäksi aikaa ehdi jäädä miettimään :D Tein kuulemma (itsehän en kovin hyvin niitä liikkeitäni tiedosta...) käännökset koko ajan liikkuen, eli se nopea stoppi jäi uupumaan. Lienee sekin Tuitun opettamaa. Sen kanssa ei tosiaan pysähdellä!

Hyvä treeni kyllä, kun tulee paljon toistoja ja fysiikka joutuu koetukselle samaan rahaan. Samallahan voisi treenailla vaikka perinteisiä käännöksiä ja jaakotuksia... Leaa, koskas lähet treenaan mun kans? ;)

Toinen treeni oli uukkari vierekkäisillä hypyillä. Tässä kun piti keskittyä lantion suuntaan ja niihin käsiin, niin yleensä jompi kumpi kärsi. Pikkukoiran kanssa suunnalla lienee vähän enemmän merkitystä, mutta kyllä ne kädetkin piti saada vähän sinne päin. Nipsu tuli pari kertaa hyppyjen välistä, mutta muuten ei mitään ihmeellistä.

Viimeisenä oli sitten taannoin Salmen kisaradallakin nähty siksakkaus. Tässä oli taas vähän hakemista ensimmäisellä kierroksella, ja se toinen käsikin unohtui johonkin, mutta toisella yrityksellä saatiin ajoitus ja linjat aika kivasti kohdilleen. Valsseja tuli kuusi, eikä pakka lähtenyt leviämään loppua kohti.

Pitäisi tehdä näitä vaikka ihan samoja harjoituksia joskus uudestaan, jos vaikka saisi niitä muuveja joskus tuonne selkärankaan asti.